keskiviikko 9. heinäkuuta 2008

Sadepäivä tänään ja eilen


Eilen oli sadepäivä, ostin alennusmyynnistä kengät, jotka enteilivät jo hieman syksyä paksuine pohjineen ja tummine väreineen. Mutta kun laitoin ne kaupassa jalkaan, ne tuntuivat heti omilta; eivät puristaneet eivätkä hanganneet mistään. Maksamisen jälkeen kävelin kaupasta ulos nämä uudet kengät jalassa.


Tänään on sadepäivä; lupasin lapsille, että teemme jäätelökoneella omatekoista jäätelöä. Ostimme kaupasta ainekset, vatkasimme kerman ja muut aineet, MUTTA: jäätelökoneesta puuttuu yksi tärkeä osa. Eikä sitä löydy mistään. Niinpä oikeaoppista jäätelöä ei tule. Pitäisiköhän mitata taas verenpaine täällä kotioloissa. No, heitimme koko kulhon pakasteeseen lasten kanssa. Ja nyt odotamme millaista mössöä saamme syödä tunnin-parin kuluttua...


(Kuva omatekoisesta jäätelöstä lisätty keskiviikkoiltana 9.7.)

Tämmöistä tämä on. Pääsisimmepä uimarannalle hikoilemaan. En valittaisi kuumuutta. Ulkona on noin 10 astetta..

12 kommenttia:

violet kirjoitti...

Kerrohan sitten mitä jäätelöstä tuli!
Kivannäköiset kengät. Eikä syksy ole kaukana jos ne nyt sinusta tuntuvat syksyisiltä.
Täälläkin on tänään aivan täysi syksy.
Sataa koko ajan ja plus 14.

Papi kirjoitti...

Muakin kiinnostaa jäätelö valmiina.

Miten lapsena oli aina kesät lämpimiä ja talvet lumisia. Vai onko se vaan joku muistiharha. Nyt tuntuu, ettei aurinkoa näe eikä lämpöä tunnu vaikka kesä on kukkeimmillaan.

Sooloilija kirjoitti...

Violet ja Papi, jäätelöstä tuli yllättävän hyvää, hämmensin sitä aina välillä eli pakastinta parin tunnin ajan avattiin aika usein. Se syötiin kun se oli jähmettynyt pehmytjäätelön kaltaiseksi. Nyt illalla loput siitä on jo umpijäässä kulhon pohjalla,joten on varmasti sellaista tämä kotitekoinen jäätelö, että kannattaa syödä heti pois kun on valmista.

Sooloilija kirjoitti...

Sekavasti kirjoitin, mutta asia tuli varmaan selväksi. Eli pakastinta ei hämmennetä vaan kulhossa olevaa jäätelöä! ;)

Hanna kirjoitti...

satuin nyt vasta loytamaan blogisi!Kaikki juttusi luin ja hyvin kirjoitat:) Itsekin olen viime aikoina katsellut aika paljon leffoja(esim closer ja alfie, molemmat tosi hyvia!). Tosiaan suomessa olen sitten 4.8. :)

Sooloilija kirjoitti...

Heippa Hanna, tervetuloa uudestaan lukemaan juttuja tänne blogimaailmaan! Ja kiitos kommenteista. Minäkin pyrin katsomaan KAIKKI Jude Lawn elokuvat!

Elisa kirjoitti...

Täällä oli tänään upea päivä plus 21.
Oli kiva kuulla miten jäätölö onnistui. Jos vaikka joskus yrittäisi itsekin tehdä.

Viikonloppuja!!

Anne kirjoitti...

Söpöt kengät!

Tein kerran "semifreddoa" Jamie Oliverin ohjeella. Se oli sellaista melkein-jäätelöä. Ällön makeaa ja meni nopeasti huonoksi. Oli siis pakko syödä heti koko litra...

Liivia kirjoitti...

Kyllä, tälläisenä kesänä ei kehtaa valittaa kuumuudesta, jos sitä vielä meille tässä suodaan.
Ihan pakko sanoa, että piru vie!

Sooloilija kirjoitti...

Elisa, omatekoinen jäätelö oli aika makeaa, mutta maukasta.

Anne, kiitos kenkäkehuista. Ja varmaan se Jamie Oliverin jätski on ollut just samantyyppistä kuin tämä jota tänään tein.

Liivia, todella kummallinen kesä on tämä kesä 2008!

Sooloilija kirjoitti...

Ja Hannalle vielä: jos haluat lukea pelkästään elokuvista kirjoittamani jutut niin tsekkaa vasemmalta sivupalkista blogini aiheet ja sieltä elokuvat-kategoria. Tällä hetkellä elokuvajuttuja näyttää olevan 52 kpl.

Anonyymi kirjoitti...

ihanat kengät,ihana kukka.minä ostin aidot crocsit,turkoosin väriset,kivat jalassa,paljon paremmat kun feikki crocsit,töissä tosi hyvät.