keskiviikko 24. syyskuuta 2008

Margot At The Wedding - Nicole Kidmanin elokuva


Takakansi lupaa paljastavan rehellistä elokuvaa sisarussuhteista. On tulossa pikkusiskon häät, johon isosisko tulee. Siskosten välit ovat olleet viileät pitkään. Pikkusiskon uusi sulhanen (Jack Blackin mainio rooli) ei ole isosiskon mieleen.

Elokuva oli kalpea väritykseltään, siinä oli outoja tapahtumia ja erikoislaatuista huumoria. Ei todellakaan mikään perusamerikkalainen-häät tulossa-elokuva. Tässä tapahtuu kummia asioita. Vähän sellaisia tapahtumia ja tarinoita kuin muistaa omastakin lapsuudesta, esim. kummallisia naapureita ja outoja sukulaisia. Huumorikin lähisuvun kesken on usein juuri niin mustaa ja sarkastista kuin elokuvassakin.Nicole Kidman ja Jennifer Jason Leigh vetivät päärolit kiehtovasti. Molemmat siskokset olivat boheemeja ja hieman nukkavieruja. Kidman esitti kirjailijaa ja muut muita elämäntaiteilijoita. Silti en tiedä pidinkö elokuvasta. En tiedä oliko tarina lämminhenkinen. Puvustus oli erityisen onnistunut. Ohjaaja Noah Baumbach oli onnistunut luomaan oudon kalmankelpeän, tuulisella meren rannalla tapahtuvan sisäpiirinäytelmän. Sitten se vain loppui.

Traileri tässä.
Elokuvan kotisivut tässä.

10 kommenttia:

Anioni kirjoitti...

Hmm, kuvauksesi perusteella ainakin minä kiinnostuin leffasta :)

Sooloilija kirjoitti...

Anioni, minua kiinnosti aihe mm. siksi kun itselläni on kaksi tytärtä. Minulla ei ole siskoa. Olisin aina halunnut siskon. Pikkuveljien kanssa ei ole samanlaista yhteyttä mitä kuvittelisin siskosten välillä olevan..

pikkujutut kirjoitti...

Katsoin viime kevaana saman elokuvan ja samat fiilikset jai. Oli vahan typertynyt olo leffan jalkeen.

Kesiah kirjoitti...

Katsoin elokuvan viime viikolla ja en heti osannut sanoa mitä mieltä olin siitä. Nyt viikon jälkeen tykkään elokuvasta jo kovasti ja erityisesti pääosanesittäjien roolityöstä. Tykkäsin myös lavastuksesta ja väreistä. "Sitten se vain loppui" -lopusta minä tykkäsin erityisesti.

Elisa kirjoitti...

Kiitos taas vinkistä! Jo leffan näyttelijät ovat niin huippuja, että ei leffa voi huono...Katselin tätä jo aikaisemmin, kun sitä lehdessä mainostettiin.

Onko leffassa "avoin" loppu? Eli katsoja saa itse päättää miten leffa loppuu?

Sooloilija kirjoitti...

Leffan lopusta; miten sanoisin, osittain avoin loppu..Moni asia jää avoimeksi ja käsittelemättömäksi.
Samat tunnelmat kuin Kesiahilla; pidän elokuvasta enemmän nyt kun on kulunut pari päivää aikaa.

Sooloilija kirjoitti...

Pikkujutut, typertynyt olo oli minullakin, mutta se tunne muuttui kun aikaa hieman kului.

Kesiah, lavastus ja värimaailma olivat tosiaankin erikoiset, tässä sen huomasi, monissa elokuvissa siihen ei niin kiinnitä huomiota. Puvustus, josta mainitsin, oli myös hyvin harkittua, vaikka kaikilla olikin periaatteessa hyvin 'tavalliset' vaatteet. Nicolen roolin punainen hattu oli ihana!

violet kirjoitti...

Kiitos kun kerroit tästä!Kiinnostuin valtavasti. Haluan nähdä.

aino kirjoitti...

tämä täytyy laittaa 'korvan taakse'. ties vaikka jo tänä viikonloppuna..

Sooloilija kirjoitti...

Kertokaakan Violet ja Aino katsoitteko ja mitä piditte ?