tiistai 9. syyskuuta 2008

Hillon tekoa ja musiikin lumoissa kotona


Hehkutin jo aamulla pitäväni kotipäivää. Olen yhä kotona, roikun netissä koko ajan, mutta pienillä pausseilla hommailen. Taito se on sekin:
Tein juuri sellaisella paussilla hilloa, josta tuli marmeladia. Torilta ostamani karviaiset eivät olleet kovin hyvälaatuisia, joten putsasin ja paloittelin niitä hilloon, muutaman luumun kanssa. Mehukkaiksi käyneet luumut paloittelin myös pieniksi paloiksi. Keitin vartin hillosokerin kanssa. Jäähdytin marmeladiksi muuttuneen hillon jääkaapissa ja aijai kun se maistui hyvältä paahtoleipäviipaleilla, ihan äskettäin.
Olen koko päivän kuunnellut musiikkia. Sain vihdoin levyt laitettua hyllyyn dvd-elokuvien kanssa. Otin kuunneltavakseni hyllystä levyjä, joita en ole aikoihin kuunnellut, sieltä valikoitui mm. Maroon 5:n ensimmäinen (?) levy Songs about Jane. Levyltä kun pärähti ensimmäisenä Harder to Breathe ja This Love soimaan niin jopas tuli tähän tyttöön vauhtia, sänkykin petautui kuin itsestään. (Kuvassa Maroonin laulaja Adam Levine).

Toisena levynä kuuntelin brittibändi Keanen Hopes and Fears-levyä. Hieman tunnelmallisempaa, jännää brittipoppia. Laulajalla on erikoinen ääni. Kuten on myös Maroonin Adam Levinellä. Monet nykyajan mieslaulajat fraseeraavat nykyään aika kimakallakin äänellä, tai sitten James Bluntmaisella huokailevan herkällä äänellä. Mistähän se johtuu? Hyvänä esimerkkinä Justin Timberlake. On ollut tottuminen tähän laulutyyliin kun on kasvanut lapsuudesta asti Elviksen tumman sävykkääseen ääneen. Mutta kun omaa laajan musiikkimaun ja ennakkoluulottoman asenteen kaikkea musiikkia kohtaan niin monikin asia kolahtaa..

12 kommenttia:

violet kirjoitti...

James Bluntin laulutapaa en vaan siedä. En , en, en.
Maroonin biisit menee, lähinnä juuri lauluäänen takia. Ja ovat kyllä sellaista aktiviteettia nostattavaa, sopivaa siivousmusaa!

katriina kirjoitti...

Minäkin pidän tuosta Maroon 5:n biisistä. Omia keittiöhommiani siivittää silti The Dø.

Elisa kirjoitti...

Minäkin diggailen Maroon 5:n This love biisiä, mulla on se sinkku myös!

James Bluntilla on se yksi hyvä hidas biisi, You're beutifultai jotain sinne päin!

Hyvästä musiikista saa puhtia päivään, siivoukseen esim.!

Sooloilija kirjoitti...

Violet, Blunt kolahtaa mulle vain vähän, ei paljon. Samoin kuin Elisa, pidän siitä You're beautiful-biisistä.
Katriina, The Do (en löydä näppäimistöstä kohtaa jolla saisin poikkiviivan o-kirjaimeen) on mulle vielä outo tapaus; onko se se suomalais-ranskalainen duo, jossa nainen on puoliksi suomalainen ja puoliks ranskalainen? Häntä haastateltiin aamutv:ssä eräänä aamuna.

noeijoo kirjoitti...

Hillosi sai mielikuvittelemaan paahtoleipää alleen ja niinhän sinäkin sitä sitten käytät. Joskus kun oikein haluan herkutella, paahdan leipää, laitan päälle vadelmahilloa ja oivariinia. Tai siis toisinpäin. Muuten kuulun ruisleipäihmisiin. Vaikka vatsa on usein eri mieltä.

Hallatar kirjoitti...

Eikö olekin ihanaa laittaa sitä ihan omaa marmeladia leivälleen... =)

Aah. =)

-Anne- kirjoitti...

Tuo marmelaati kuullostaa tosi hyvältä. Pari vuotta sitten tein itse karviaisista ja porkkanasta köyhän miehen lakkahilloa...

Kimeästi fraseeraavista mieslaulajista jotkut iskee. Esim. Muse uppoaa todella.

Anonyymi kirjoitti...

Blogissani odottaa sinua pieni hyvän mielen toivotus.

Aurinkoisen hilloista syyspäivää halien kera!

Pineapple Penguin kirjoitti...

Apuaah kun karvias-luumu-hillo/marmeladi kuulostaa niiiin hyvältä! Nami! Sitä kun saisi paahtoleivän päälle.. (mulla on nälkä :P) Ja This love on niiin hyvä biisi, Adam näyttää siinä videollakin namulta :P

Anioni kirjoitti...

This love on yksi mun lemppareista. Käy kurkkaamassa blogiini :)

Sooloilija kirjoitti...

Hei ja ihania kiitoksia kommenteista. Kotikoneella ei taaskaan netti pelitä. Hermot menee operaattorin kanssa. Lupaavat joka kerta korjata asian. Ensi viikon alulle on taas luvattu. En voi irtisanoakaan periaatteessa sopimustanikaan, sillä olen tehnyt 18 kk:n sopimuksen..

Mutta palaan taas heti asiaan kun pystyn.

Mukavaa viikonloppua kaikille!

Sooloilija kirjoitti...

Piti lisätä, että eikö olekin Maroonin laulaja aika paljon Jake gyllenhaalin näköinen ja oloinen? Jännä tapaus on sekin, että he ovat vanhoja koulukavereita ja ystäviä nykypäivänäkin..
Ja joo, videolla Adam on tosi namu, ja yllättävän rohkea video muuten on.. Huonolaatuinen klippi tuli valittua tuohon juttuuni. Yritin laittaa youtubesta parempilaatuista, mutta sitäpä ei voinutkaan laittaa. Niissä on joissain kai jotain suojauksia.