lauantai 13. syyskuuta 2008

Verevä ja viipyilevä Lust, Caution


Voin sanoa, että ihan rakastan taiwanilaissyntyistä elokuvaohjaaja Ang Leetä. Haluan nähdä kaikki hänen elokuvansa. Sen jälkeen kun hän loi mestariteos Brokeback Mountainin, ovat odotukset olleet korkealla tunnelmin, että mitähän seuraavaksi tulee..

Tuli Lust, Caution: 1940-luvun Kiinaan sijoittuva trilleri, vakoojatarina, jonka ymmärtämiseen auttaisi hyvin toisen maailmansodan ajan tuntemus siitä mitä kiinalaisten ja japanilaisten välillä oikein tapahtui..

Ang Leen maalaileva, välillä hidas, loppua kohden tiivistyvä tarinankerronta on lähes maagista. Musiikki on vahvasti läsnä, kuten oli Brokebackissakin. Tämä elokuva pitää kummasti otteessaan, vaikka se ei ole helppo elokuva. Se on välillä eleetön, välillä raju, sitten taas hyvin kaunis.


Lust, Caution on eroottinen rakkaustarina, vaikka se käsittelee niin monia muitakin tosipohjaisia historiallisia asioita.Kiinalaiset näyttelijät; v.-79 syntynyt Wei Tang on jumalaisen kaunis nainen rohkeassa roolissa. Ja v.-62 syntynyt Tony Leung on jälleen myös rohkeassa roolissa tylynä, mutta rakastuneena miehenä. Laitan tähän kuvat heistä omina itsenään kun yläkuvissa ovat rooleissaan.

Kuvassa 29-vuotias Wei Tang ja ohjaaja Ang Lee.

Ja tässä Tony Leung, 46-vuotias pitkänlinjan näyttelijä, takana huippurooleja ja hyviä elokuvia sekä palkintoja!

9 kommenttia:

Elisa kirjoitti...

Nyt on pakko katsoa tuo leffa, osasit kehua niin hyvin. Piti vielä kysyä, monta tähteä annat jos 5 on maksimi?


Viikonloppuja!

Sooloilija kirjoitti...

Elisa, 4 tähteä. Viittä en ihan anna, mutta johtuu varmaan itsestäni kun en tunne tarkkaan Kiinan 40-luvun tapahtumia. Ja Brokebackille antaisin 5 tähteä!

Merja kirjoitti...

Tuo pitää ehdottomasti nähdä. Tykkään, tykkään, tykkään Brokebackistä. En yleensä itke elokuvissa en niin millään mutta Brokebackissa kyllä vierähti kyyneleitä..

Papi kirjoitti...

Tätä elokuvaa en ole nähnyt. Mutta Brokeback, voi kauheeta kun itkin, seisoin siis ihan mykkänä vähän aikaa.

Sooloilija kirjoitti...

Merja ja Papi, minäkin olen Brokebackia monet kerrat kyynelehtinyt ja itkenyt.
Miten yksi ihminen - elokuvaohjaaja osaa luoda sellaisen tunnelman, joka koskettaa miljoonia ihmisiä ja saa heidät itkemään? Ang Lee osaa sen.

Lisäksi hän MAALAA katsojan silmien eteen kaiken kauniin. Brokebackin vuoret, ja Lust, Cautionin tummasävyinen Kiina on todella kaunis! Lisäksi hän menee lähelle näyttelijää ja saa kaiken herkkyyden kasvoilta valkokankaalle. Jos muistelee Heathin ja Jaken kasvoja elokuvassa..

katriina kirjoitti...

Pakko hankkia katsottavaksi, kun noin kehut. Ihmeesti Ang Lee on tehnyt hyvin erilaisia elokuvia, ja kaksi niistä on kaikkien aikojen toptenissäni: tietysti Brokeback ja Järki ja tunteet.

Sooloilija kirjoitti...

Katriina, Ang Leellä on se oma tunnistettava tyylinsä, mutta kuitenkin tämä Lust,caution jollain lailla poikkesi muista aiemmista. (mm. seksuaalisuuden käsittely on suorasukaisempaa jne.)

violet kirjoitti...

Tuota en ole nähnyt.
TOny Leung oli loistava In the MOod for Love -elokuvassa, joka on ehdottomasti yksi parhaista koskaan näkemistäni.
Jos pidin siitä, uskoisitko että pitäisin tästä...? jos siis olet In the moodin nähnyt.

Sooloilija kirjoitti...

Violet, olen nähnyt In the mood for loven, samoin Happy togetherin. Molemmat Wong Kar Wain viipyileviä ja vahvoilla tunteilla ladattuja tarinoita.
Tony Leung on tosi karismaattinen; jotenkin niin vakava, että jos hän hymyilee niin sitä pitää suurena juttuna..Hänen sisällään tuntuu piilevän suuria tunteita, ja ne tulevat ulos jännällä tavalla vähäeleisesti, mutta hän jää mieleen..