sunnuntai 14. syyskuuta 2008

Keanu luo sähköä ympärilleen

Myönnän tässä nyt, että en oikein ymmärrä Matrix-elokuvia, ne ovat mielestäni sillisalaattina tieteiselokuvaa, ihmissuhteita, kummallisia lentäviä taistelukohtauksia, mutta kun Keanu Reeves on kuvioissa niin ilmassa on selvästi sähköä!!

Katsoin eilen unissani Matrix Reloadedia eli kakkososaa. Ykköstäkään en ole koskaan kokonaan nähnyt. Pidin Carrie-Ann Mossin ja Keanu Reevesin välisestä suhteesta, jossa erotiikka kipinöi lähes ulos tv-ruudusta, ihanaa suuteloa harrastivat, mutta sitten taas itämaishenkisesti kohta pyörittiin ilmassa näyttävissä taistelukohtauksissa, mustien takkien helmat vain heiluivat. Hienosti tehtyjä kohtauksia, mutta hymyilytti aina hieman..

Olisipa vaikea kirjoittaa ihan oikeaa kritiikkiä Matrix-elokuvista. Niihin pitäisi ihan oikeasti syventyä, paneutua käsikirjoituksen merkitykseen ym.

Mutta eilen minulle riitti kun näki Keanu Reevesiä. Ihana. Olipa todellinen yllätys, että hän on Beirutissa syntynyt. Äiti on britti ja isä on hawaijilais-kiinalainen (no sen tiesin). Jotain hyvin erikoista Keanussa on. Olen aina tykännyt hänen salaperäisestä olemuksestaan.

8 kommenttia:

-Anne- kirjoitti...

Ensimmäinen Matrix-elokuva on suosikkilistani kärjessä. Olen katsonut sen vaikka kuinka monta kertaa, ja vielä uppoaa. Ajatus siitä, että elämä onkin vain simulaatiota, on aika kiehtova... ja tietty se on visuaalisesti komea.
Jatko-osat eivät yllä samalle tasolle, ovat oikeastaan vähän turhia, etenkin kakkososa.

Keanu on myös yksi suosikeistani, vaikkei hän ehkä ole mikään kovin monipuolinen näyttelijä. Hän on yleensä aika kuivakan yksi-ilmeinen, ja se sopii erittäin hyvin Neon rooliin - kuin myös äsken töllöstä tulleeseen Constantine-leffaan.

Sooloilija kirjoitti...

Anne, pitääpä joskus katsoa kunnolla se ykkösosa. Speedin katsoin aikoinaan ja Myrskyn ratsastajat, jossa hän on parhaimmillaan.
Olen nähnyt hänet myös jossain ihmissuhdekomediassa (en muista mikä).
Ja jokin aika sitten luin lehdestä, että hänellä on erittäin lämpimät välit, suhde, Diane Keatonin kanssa. Keaton on häntä parikymmentä vuotta vanhempi..

Papi kirjoitti...

Keanu on ihana, siis aivan ihana, lempparini ollut jo vuosia. Ja tykkään Matrix-elokuvista todella paljon. Se eka on ihan legendaarinen ja niin hemmetin hienosti tehty. Siitähän oikeastaan lähti tämä trendi näistä ilmassa kävelyistä ym. Trinity ja Neo, voivoi mikä pari! Töissä mulla oli monta vuotta ruudunsäästäjänä ne vihreät numerot siitä alusta.

Olenkohan mitään muuta elokuvaa katsonut niin monta kertaa kuin sen ekan. Keanulle tuuletan myös tästä julkikuuskuvastansa.

Follow the white rabbit!

Papi kirjoitti...

Minä vielä, olisi kiinnostavaa tietää mtä mieltä olet Gwyneth Paltrowista? Lukijan pyynnöstä postausta odotellessa :)

Sooloilija kirjoitti...

Papi, jaa, Gwyneth: Chrisin vaimo, Applen ja Mosesin äiti. Ajan kanssa postausta. Kerron missä hän on mun mielestä parhaimmillaan jne..

Elisa kirjoitti...

Minustakin Keanu on yksipuolinen näyttelijä. Ei siis lemppareita, muttei inhokkikaan.

Gwyneth on ollut mielestäni parhaimmillaan Shakerspeare in love leffassa. Tai Emmassa...

Anne kirjoitti...

Keanu Reeves on kyllä ihan söpö, mutta ei mikään loistava näyttelijä. MadTV:n tyypit osaa muuten hauskasti imitoida mm. Keanua ja hänen maneerejaan.

Telkkarista tuli keväällä/kesällä Sylvia Plathista kertova elokuva (nimeä en muista), jossa oli Gwyneth. Ja ai että kun oli taas hyvä roolisuoritus häneltä, siis kertakaikkiaan mahtava!

Elisa kirjoitti...

Minäkin katsoin tuon Sylvien, ja tykkäsin kovasti. Elokuvahan oli aiheena aina surullinen, rankkakin kertoessaan runoilija Sylvie Plathin traagisesti loppuneesta elämästä. Mutta Gwyneth ja Daniel Craig loistivat kuin Otavan tähdet!b