perjantai 17. lokakuuta 2008

Elokuvamuistutus ja tv-vahti


Muutama vuosi sitten katsoin tämän Elämäni ilman minua-elokuvan, ja jäin silloin miettimään, että millaisen listan itse tekisin jos saisin tietää sairastuneeni parantumattomasti. Elokuva käsittelee juuri sitä. Siis listaa siitä mitä haluaisi vielä elämässään kokea ennenkuin on aika lähteä ikuisesti pois. Tämä koskettava elokuva tulee tänään tv1:llä klo 22.15 alkaen.

Pääosan näyttelee kanadalaissyntyinen Sarah Polley, hänen äitinään nähdään Blondie-yhtyeen laulajana paremmin tutuksi tullut Debbie Harry. Upeita naishahmoja, mutta miehetkään eivät jää sivuun tässä elokuvassa, onhan kyse kuitenkin rakkaudesta. Rakkaudesta puolisoon, lapsiin, perheeseen.. Suosittelen tätä elokuvaa, katson sen itsekin tänään toistamiseen..


Laitoin tuohon sivupalkkiin ihastuttavan kuvan kissastamme, ja tulihan tästä kuvasarja otettua. Eräänäkin päivänä etsimme koko perheen voimin kaukosäädintä, kissa makoili sohvalla ihan tyynen näköisenä ja kun se nousi siitä pois laahustaakseen ruokakupille, löysimme lämpimän kaukosäätimen, se oli makoillut reilusti sen päällä. Usein kaukosäädin joutuu myös kissan tassujen käsittelyyn, tässäkin kuvassa on lehden tv-ohjelmatiedot esillä ja kissalla katse kohti tv:tä. Ja miten se onnistuu aina olemaan niin viileen näköinen, aivan kuin se todella hallitsisi tv:n katselun ja kaukosäätimen käytön. Ainoa ohjelma, jota se oikeasti katsoo tv:stä on luonto-ohjelmat. Niihin se suhtautuu kyllä aika intohimoisesti, varsinkin jos ohjelmassa on lintuja, pikkujyrsijöitä tai kaloja.

7 kommenttia:

Elisa kirjoitti...

Kiitos kiitos vinkistä! Katsoin trailerin ja innostuin kovasti leffasta. Erityisesti "lista" vaikutti hyvältä, paitsi en tiedä pitäisikö toisen miehen kanssa mennä sänkyyn?

MINÄ NIIN AION katsoa tuon leffan tänään! Enkä ymmärrä miten missasin sen silloin kuin se aikoinaan ilmestyi.

Sooloilija kirjoitti...

Oleppa hyvä Elisa. Katsoin sen dvd:ltä ehkä kolmisen vuotta sitten. Eräs kaukainen ystävä antoi siitä vinkin, hän sanoi itkeneen ja itkeneen koko elokuvan läpi. Silti elokuva ei ole mikään lälly, ennemminkin realistinen..

Toinen tätä aihetta sivuava suosikkielokuvani kautta aikojen on 80-luvun Hellyyden ehdoilla, mutta se onkin sitten ihan todellinen nenäliinaelokuva! Siitäkin joskus lähemmin juttua.

anu kirjoitti...

Oi miten herttainen kisuli, kissat ne osaa niin mainioita ilmeitä!
Ja kiitos leffa vinkistä!
Iloista viikonloppua!

Sooloilija kirjoitti...

Kiitos Anu kisukehuista, ja mukavaa viikonloppua sinullekin!

Papi kirjoitti...

Niin kovin harmittaa, kun en ehdi kommentoimaan! Sinulla on taas ollut niin hyviä juttuja täällä.

Tuo Gilda ja Rita Hayworth. Ja nuo legendaariset parit. Mustavalko-kuvaus on niin kaunista ja varjoilla leikkimistä. En tiedä, miltä Gilda näyttäisi väreissä, haluaisiko sitä edes nähdä?

Yksi uudemman polven ihana rakkauspari on mielestäni Ethan Hawke ja Julie Derpy elokuvassa Rakkautta ennen aamunkoittoa. Siinä leffassa kiteytyy se jokin, mitä kumpikaan ei uskalla sanoa. Ihana!

Sooloilija kirjoitti...

Papi, joissakin värikuvissa Ritalla on punertavan ruskeat hiukset..silti minustakin mustavalkokuvat hänestä ovat hienompia..

Julie Delpy ja Ethan Hawke on ihania, samoin esim. Juliette Binoche Johnny Deppin kanssa Suklaapuodissa. Ja mitäs kaikkia nykyajan pareja niitä onkaan..

Yksi pari, jolle en lämmennyt kovinkaan oli Titanicin pari; mielestäni Leonardo di Caprio oli jotenkin liian poikanen Kate Winsletiin verrattuna. Pidän kyllä Leonardosta muuten...Ja Kate on aivan verraton, ihana..

violet kirjoitti...

Kissasta tuli mieleen vanhempieni kissa, joka heillä oli muinoin. Se katseli myös pää kallellaan lintuohjelmat.
Ei ollut epäilystäkqän etteikö se olisi todella seurannut.