torstai 16. lokakuuta 2008

Vanhanajan kuvauksellisuutta

En lakkaa ihailemasta näitä vanhanajan glamourhenkisiä valokuvia sen ajan filmitähdistä. Käytän tässä kuvaesimerkkinä tyylikkään kaunista Rita Hayworthia, josta on julkaistu myös paljon nauru-ja hymykuvia, mutta olen viehättynyt näistä mustavalkoisista eteerisistä kuvista, jotka ovat hyvin sensuelleja. Niissä ei kuulukaan katsoa kameraan ja hymyillä.
Juuri Ritasta löytyi paljon näitä film noir-henkisiä maalauksellisia kuvia.


Elokuussa tuli Teemalla eräänä viikonloppuna Rita Hayworth-ilta. Hänestä tehty dokumentti oli hyvin lämminhenkisesti toteutettu, siinä mm. haastateltiin hänen kaunista prinsessatytärtään Yasmin Aga Khania. Illan päätteeksi näytettiin vielä Gilda (kuva yllä), hänen kuuluisin elokuvansa. Ritallakin oli hollywoodtyyliin värikäs, aika epäonninnenkin elämä. Avioliitot eivät kestäneet, hän oli viidesti naimisissa, yksi puolisoista oli prinssi Ali Khan, jonka kanssa hän sai kaksi lasta. On sanottu, että Hayworth sairasti Alzheimerin tautia ehkä jo -50-luvulta lähtien. Lopulta hän kuoli sairauteen 60-vuotiaana, vuonna -78.

Yksi kohtaus Gildasta tässä.

(Rita Hayworth oli syntynyt 17.10. ja täyttäisi huomenna 90 vuotta..)

7 kommenttia:

Kesiah kirjoitti...

Vanhat filmitähti kuvat ovat kyllä kauniita. Kauniit valokuvat viehättävät minua aina on niissä tähtiä tai ei. Nautin myös vanhoista elokuvista ja katsonkin usein niitä. Viimeisimpänä hommana ennen Suomesta muuttoa lainasin kirjastosta kasan Grace Kellyn elokuvia ja nautiskelin niiden kanssa omalla kotisohvalla.

Krisu kirjoitti...

Rita Hayworthin tragediaa miesten kanssa voi kuvata myös hänen omilla sanoillaan: " He menevät vuoteeseen Gildan kanssa, mutta heräävät aamulla minun vierestäni."

Sooloilija kirjoitti...

Kesiah, vanhat mustavalkokuvat ovat tunnelmallisia. Grace Kellykin teki muutaman mieliinpainuneen elokuvan ennenkuin ryhtyi ruhtinattareksi.

Krisu, juu tuo Ritan kommentti on legendaarinen ja varmasti ihan tottakin.

arleena kirjoitti...

Diiva Rita Hayworth on eleganssin kuningatar mielestäni. Tuo kuva alinpana on hyvä esimerkki siitä.
Ihailen myös.

Elisa kirjoitti...

Kauniita kuvia, vanhan ajan filmitähdissä oli sitä jotakin. Minua kosketti myös se Teeman dokumentti. Jotenkin se mietitytti, että vaikka hän oli kaunis, lahjakas, hänellä oli mies (miehiä) ja lapset - onnea hän ei löytänyt. Elämä meni paljolti alkoholin parissa.

Rentouttavaa viikonloppua!

Sooloilija kirjoitti...

Arleena, ehkä Ritan diivamaisuus johtui osittain latinogeeneistä, käytös ja ulkonäkö oli sellaista ylvästä ja seksikästä.

Elisa, muistan kuinka keskustelimme tästä ohjelmasta silloin alkusyksystä ja ajattelin jo silloin tehdä oman postauksen aiheesta.
Alkoholi on monen ihmisen elämän pilannut, niin oikeassa elämässä kuin tuolla Hollywoodissa. Tapauksia on ihan liikaa..

Sophia kirjoitti...

Minua on aina hämmentänyt Ritan maine kohtalokkaana naisena; siis Gilda-elokuvan perusteella. Hän kun on niin raikas, suloinen ja hymyileväinen ilmestys monissa musikaalirooleissaan. Tietysti yksityiselämän epäonnet näyttäisivät osoittavan enemmän sinne kohtalokkaaseen suuntaan...