perjantai 10. lokakuuta 2008

Penelope - ei Cruz, vaan elokuva


Eilen katsoin tyttärien kanssa tämä Penelopen. Se oli omalaatuinen sekoitus opettavaista tarinaa lapsille ja nuorille, sekä aikuisillekin sopivaa romanttisuutta ja vauhdikkuutta. Elokuva on K7 eikä siinä tapahtunut mitään väkivaltaista eikä paljasta pintaa vilahdellut. Silti tarinasta jää mieleen, ettei se kuitenkaan ihan lasten elokuvakaan ollut. Se on liian aikuismainen jaksaakseen kiinnostaa lapsia.

Minunhan se oli nähtävä ihanan James McAvoyn vuoksi. Hän onkin roolissaan tosi hurmaava hapsottavine hiuksineen. Christina Ricci Penelopena, siankärsällä syntyneenä nuorena naisena on myös tosi ihastuttava. Satua elokuvan juonessa on se, että kärsä katoaa eli kirous poistuu kunhan Penelope löytää puolison, joka rakastaa häntä oikeasti.

(kuvassa James McAvoy, Reese Witherspoon ja Christina Ricci ensi-iltakarkeloissa).
Ihan oikeasti tämä elokuva sai minut ja lapset juttelemaan siitä, että miksi kaikki niin voimakkaasti reagoivat siihen kun näkevät Penelopen erikoisen ulkonäön, miksi kaikki juoksevat pakoon eikä kukaan halua tutustua mukavaan nuoreen naiseen sen vuoksi, että ulkonäkö on tavallisuudesta poikkeava. Tuleehan nytkin tv:ssä usein mitä kummallisempia dokumentteja maailmalta, jossa kuvataan elefanttimiehiä Kiinasta tai valtavan kasvaimen kasvoissa omaavia lapsia.. Ja siamilaisia kaksosia syntyy vieläkin maailmassa. Joten hyvää, kasvatuksellistakin, keskustelua syntyi lasten kanssa. Siitä plussat elokuvalle. Samoin miehityksestä, sivuroolit ovat herkullisia, mm. Reese Witherspoon on mainio.

Kuopukseni sympatiseerasi kovasti Penelopea, eli mukana hänen taistelussaan päästä tavallisten ihmisten pariin oikeaan maailmaan. Onneksi James McAvoyn rooli oli niin ihana, että hän näki ihmisen kasvojen takana. Elokuvassa on onnellinen loppu.


Kävelin päivänä eräänä elokuvateatterin mainostaulun ohi. Viehätyin erityisesti tästä Woody Allenin Vicky Cristina Barcelona-elokuvan mainoskuvasta. Ihana kuva, mielestäni. Jospa elokuva piankin saapuu kaupunkiin, odotan kovasti.

6 kommenttia:

Elisa kirjoitti...

Minuakin kiinnostaa ihan kauhiasti tuo Allenin uusin. Se tulee ensi-iltaa 31.10. Pitäisiköhän ihan repäistä ja mennä se katsomaan oikein leffateatteriin? =)

Viikonloppua!

Sooloilija kirjoitti...

Elisa, kiva tietää, että jo lokakuun lopulla tai heti marraskuun alussa pääsee elokuviin!
Kivaa viikonloppua myös sinulle!

Amy kirjoitti...

Katselin tänään Anttilassa oleskellessani juuri tuota Penelopea, mutta ihan vielä hinnan puolesta en omaan hyllyyn uskaltanut hankkia :) Mielenkiinto siihen jäi, joten katsomislistaan on lisätty :D

Kesiah kirjoitti...

Minä lisään Penelopen katsomislistaani. Katselen tällä hetkellä Reese Witherspoonin leffoja. Se jäi päälle, kun katsoin bloggaamasi leffan, jossa on sekä Reese että Jake Gyllenhaal. En nyt muista nimeä.

eicka kirjoitti...

Tuon saattaisi katsoa tosiaan lasten kanssa, ulkonäköasiat kun ovat pinnalla kaiken maailman huippumalliohjelmien myötä. Ne katson tyttärien kanssa, koska he katsovat, ja niistä jutellaan. Valitettavasti paljon sieltä salakavalasti tarttuu, tyytymättömyyttä omaan ulkonäköön.

Sooloilija kirjoitti...

Amy, sittenhän sen voisi ostaa kun hinta on kympin kieppeillä, tai alle.

Kesiah, oliko se Rendition se elokuva, jota tarkoitit. On ihana asia, että Jake ja Reese ovat menossa naimisiin, ovat niin ihana pari.

Eicka, mekin tyttärien kanssa katsotaan Huippumallia, vaikka sen antama kuva naisen elämästä ja laihana olemisesta onkin niin kamala aina välillä. Tämä Penelope miettii sitä,että miksi ei saisi olla poikkeavan näköinen. Miksi se on niin kauheata..