torstai 2. lokakuuta 2008

Roosaa ja pinkkiä kannattamaan!


Lokakuu on Roosa nauha-kampanjan aikaa. Aion kannattaa mahdollisimman monin tavoin tätä kansallista ja kansainvälistä rintasyövän tutkimus- ja ehkäisytyötä. Asia tuntuu tärkeältä, olenhan nainen, ja joku päivä rintasyöpä voi koskettaa minuakin, äitiäni, mummoani, ystäviäni, tätejäni, tyttäriäni ja kaikkia naispuolisia läheisiäni.Uusimmassa Me Naiset-lehdessä (nro 40) on laajasti käsitelty aihetta. Siinä on koskettavia selviytymistarinoita, joita lukiessa herkistyy ajattelemaan asiaa ihan oikeasti. Kiitos kuuluu koko lehden toimitukselle, ovat paneutuneet syvällisesti asiaan.


Tässä listaa tuotteista, joista osa menee Roosa nauhan rintasyöpätutkimukselle:

- Geisha-patukka
- Marimekko Unikko-heijastin
- Marimekko Metsänväki-kassi
- Lindexin Go Pink-t-paita
- Fiskarsin vaaleanpunainen saksisetti
- Lambi vaaleanpunainen wc-paperi
- Avon-kosmetiikkasarjan kahvikuppi ja kynsienhoitosetti ym.
- Dermosil-ihonhoitotuotteista osa
- Vileda moppi, jossa vaaleanpunainen varsi ja ämpäri

Tuotteita on paljon, toivottavasti kampanja tuottaa ja tuo rintasyöpäasiaa esille.

Lisätietoa tästä: www.roosanauha.fi

10 kommenttia:

krisuh kirjoitti...

Tämä on aina kannatettava asia, kiitos muistutuksesta! Tädiltäni on kesällä leikattu toinen rinta juuri pois, laji oli ärhäkkä, ja syöpähoidot tällä hetkellä sen mukaiset. Hiukset lähtevät tukkoina päästä. Tämä sama kampanja oli viime syksynäkin, mutta silloin se ei ollut niin omakohtaine asia minulle. Onneksi pidän pinkistä! Jos ehdin laitan omaan blogiinikin postauksen ja linkityksen tänne. :)

Krisu

Sooloilija kirjoitti...

Krisu, lähes jokainen tuntee jonkun jolla on tai on ollut rintasyöpä. Kiitos tarinasta.

katriina kirjoitti...

Hyvä muistutus! Oma kummitätini kuoli rintasyöpään kymmenen vuotta sairastettuaan. Kaikki muut tuttavapiirini sairastuneet ovat parantuneet. Yleistä se on ja voi tosiaan tulla kenelle hyvänsä.
Siis pinkkiä!

krisuh kirjoitti...

Korjaan: Jos tätä kampanjaa ei ollut Suomessa viime syksynä, niin ainakin ympäri maailmaa oli. Muistelen kyllä naistenlehdissä olleen pinkin nauhan kuvia ja juttua rintasyövästä. Me Naiset tai Anna? en tiiä.

Sooloilija kirjoitti...

Katriina, pinkki toppi on jo nyt päällä. Paranemisennusteet ovat hyviä nykyään..

Krisu, oli se MeNaisilla viime vuonnakin; sellainen merirosvoksi pukeutunut nainen oli kampanjassa, toinen rinta paljaana. Aika rohkeakin mainos, mutta pysäyttävä.

arleena kirjoitti...

Kiitos muistutuksesta, pitääpä huomioida ostoksissa tuen merkitys

violet kirjoitti...

Myös minun kummitädilläni oli rintasyöpä. Siitä parantui, mutta kuoli sittemmin toiseen syöpään. Vaikka kai nuo yhteydessä olivat, ken tietää.

Kun asuin Hollannissa löysin rinnastani patin. Pelästyin aivan valtavasti. Menin lääkäriin joka oli sitä mieltä että "ei tuon ikäisillä mitään syöpää ole" jne.
VAADIN päästä tutkimuksiin ja pääsin, ja sairaalassa lääkäri onnitteli sitkeydestä. Sanoi, että juuri tuon ikäisiä me leikataan ainakin kaksi viikossa...
Minulla ei onneksi ollut syöpää kuitenkaan.

Sooloilija kirjoitti...

Arleena, tänään ostin Geishapatukan. Muuta en vielä..

Violet, kiitos tästäkin tarinasta. Sitkeys kannattaa aina tällaisissa asioissa, on sentään omasta terveydestä kyse. Hyvä että pääsit huolesta eikä mitään löytynyt.

Elisa kirjoitti...

Tärkeä aihe, hienoa että otit esille! Kuten sanoit, kaikilla on joku tuttava jolla on ollut rintasyöpä. Äidinäitini eli mummini kuoli rintasyöpään.

Ainakin noita Geisha patukoita on kaikilla varaa ostaa.

Sophia kirjoitti...

Merirosvo-mainoskuva oli aivan loistava! Hätkähdyttävä, mutta varmasti sellainen, että kaikki pysähtyivät katsomaan, mistä on kyse. Kampanja on ollut jo useana vuonna, mutta tulee aina vain näkyvämmäksi - hyvä niin. Facebookissa olevienkin kannattaa pistää pink ribbon -boksi näkyviin... VinkVink. :)