torstai 6. marraskuuta 2008

Top5 tv-hahmot

Mikaela listasi tänään mielenkiintoisesti kaikkien aikojen viisi omaa tv-hahmosuosikkiaan. Lupasin laittaa omani myös. Nämä eivät tulleet ihan 'lonkalta', tarjokkaita oli liikaa, ja heitä piti miettiä, mutta viisi mieluisinta tv-hahmoa löytyi kuitenkin.

Huomaan, että listassani naiset ovat vähemmistönä. Ehkä se on niin, että vieläkin miehille luodaan mielenkiintoisempia, hauskempia ja koskettavampia rooleja. Hienoja naisrooleja on monissa brittisarjoissa, historiallisissa ja nykyajan sarjoissa. Mikaelan ehdoton suosikki oli Todella upeeta-sarjan naiset. Olen samaa mieltä, että ovat tv:n ehkä räväkimmät mimmit, siis Patsy ja Edina. Mutta en laita heitä nyt tälle listalle..


1. Frasier Crane & Niles Crane:
Tv-historian hauskimmat ja neuroottisimmat psykologit! Veljekset, jotka aikuisenakin kinastelevat koko ajan, mutta ovat silti kuin paita ja peppu. Frasier on taas uusintakierroksella nelosen myöhäisilloissa ja se on sarja, jota usein nauran ääneen. Niin mainio käsikirjoitus ja roolit sarjassa on. Ehdoton suosikkini kaikkien aikojen komediasarjana. Eddie-koira on myös mainio!


2. Teho-osaston Luka:
90-luvun ihastukseni. Teho-osasto on jo aikoja sitten menettänyt parhaimman hohtonsa, mutta Luka on yhä kuvioissa mukana. Hän tuli sarjaan synkkänä hahmona; Kroatiasta kotoisin oleva mies oli menettänyt perheensä ja paennut Yhdysvaltoihin. Luka edustaa yksinäistä selviytyjämiestä, joka hakee lohtua rakkaudesta. Naiset kaatuvat hänen syliinsä juuri sen vuoksi, että hän vaikuttaa syvälliseltä ja surulliselta. Kuinka monesti on nähty Lukan nauravan?


3. L-Koodin Shane:
Erittäin mielenkiintoinen hahmo sarjassa, joka pikkuisen liikaa korostaa seksuaalisuutta ihmissuhteissa..Mutta Shane ei korosta itseään, pysyttelee taustalla, vaikka on pääosassa. Shanekaan ei naura kovin usein. Hänen tiensä Los Angelesin kuuluisaksi kampaamoyrittäjäksi on ollut kivinen ja rikkinäinen. Aiemmin Shane ei puhunut eikä pukahtanut, kukaan ei tuntenut häntä. Mutta nyt kun hän on rakastunut, on se niin totaalista, että katsojakin ihan liikuttuu. Shanen ilo tarttuu, mutta myös suru tarttuu.
Shanen rooli kehittyy koko ajan, siksi se on niin mielenkiintoinen.


4. Mullan alla-sarjan veljekset Nate ja David Fisher:
Kun tämä sarja alkoi, se vastasi monen toiveisiin; olihan se vähän kuin Twin Peaks, mutta kesympi, vähän kuin Villi Pohjola, mutta eri maailmaan sijoittuva. Koko Fisherin hautausurakoitsijaperhe oli jännä ja erikoinen: perheen kuollut isä 'kummitteli' ja ruumiita valmisteltiin hautajaisia varten. Samalla ratkottiin ihmissuhteita. Nämä veljekset olivat hyvin erilaisia ja heillä oli ristiriitansa. Kumpikin koki elämässään sekä onnea että surua. Hienot hahmot.


5. Dr. House:
Kyllä House on ehdottomasti tämän hetken kiinnostavin tv-tohtori. Äkäinen ja ontuva. Hän on epäsosiaalinen eikä puhu mielellään potilaille. Katsoja miettii, että miksi House on ruvennut lääkäriksi, mutta sarjan edetessä on saanut nähdä monta inhimillisyyden pilkahdusta, joka saa uskomaan, että House haluaa auttaa ihmisiä. Hän omien kipujensa vuoksi ymmärtää ehkä paremmin potilaan kipuja. Lisäksi lapset lähestyvät häntä aina ennakkoluulottomasti. Usein House saavuttaakin hyvän yhteyden lapsipotilaiden kanssa. Särmikäs tyyppi, jota ensin vihaa, mutta sitten rakastaa.

*****************

Koska tämä oli top5-lista niin tästä listasta jäivät pois esim. Frendien Phoebe ja Sinkkuelämää-sarjan puuseppä-Aidan sekä Rimakauhua ja rakkautta-sarjan David. Kaikki koskettavia ja hyviä tv-sarjahahmoja, joihin on ollut helppo ihastua.

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Missäs on Fonzie?
Tai Mork?
Tai Sonny Crocket?
Tai Maxwell Smart?
Tai Mr Spock?
Tai Pink Panter?
Tai Lassie?
Tai Jack?

Sooloilija kirjoitti...

Ehkä tässä tuli kuitenkin rajattua tv-historia lähinnä 90- ja 2000-luvulle, vaikka puhuinkin tv-historian hahmoista..

Oi, Fonzie oli kyllä hyvä tyyppi.

Anonyymi kirjoitti...

Hyviä valintoja, voisin allekirjoittaa vaikka kaikki ;O) Eikö ookin VAIKEETA valita vain viisi..

Hallatar kirjoitti...

Jee!
Luka oli miunkin suosikini. =)))

Hallatar kirjoitti...

Lepis:
Tarkoitatko Lostin Jackia? =)))

Aah... ;D

Tuima kirjoitti...

Näkemiin vaan murujen jätkät ja Rimakauhua ja rakkautta alkuperäiset pariskunnat. Siinä suosikkini.