keskiviikko 10. joulukuuta 2008

Kannatti lukea - kosketti todella !


Pitkästä aikaa luin kokonaisen kirjan. Viime kuukaudet kun on mennyt siihen, että innostuneesti olen kaikkea aloittanut, mutta kesken olen monet hyvätkin kirjat jättänyt.

Onneksi luin loppuun tämän Heidi Köngäksen herkän tarinan Jokin sinusta. Se kertoo hienosti siirtolaisuudesta ja perheen salaisuuksista. Lapsen näkökulma tulee hyvin esille elämäntarinassa, jossa on olemassa kaksi äitiä; se, joka kasvattaa ja se, joka on oikea, muttei silti oikeastaan olemassa.

Keväällä lukemani Susanna Alakosken Sikalat käsitteli hieman samoja teemoja; suomalaisia siirtolaisia Ruotsissa ja sitä tunnetta kun ei oikein kuulu mihinkään ja aina haluaa pois sieltä missä on. Sikalat käsitteli asiaa rumemmin ja raadollisemmin. Sen lukeminen oli välillä jopa järkyttävää.

Köngäs kirjoittaa rakkaudesta. Se on koko kirjan punainen lanka. Rakastuin oitis tähän kirjaan. Ja koska kirjailija Heidi Köngäs on myös ohjaaja, odotan kovasti, että näkisin tästä kirjasta tehdyn elokuvan jonain päivänä. Tai edes teatteriversion.


Kotiamme koristaa jo pienen pieni kuusi kukkapurkissa. Ystävältä saatu Tilda-lintu on sen oksalla ylimmällä.
Joulu tulee kotiimme tänä vuonna pikkuhiljaa. Koko ajan on joku paikka kesken ja siivousta vailla. Mutta onneksi edes jokin pieni nurkka näyttää joululta..

5 kommenttia:

katriina kirjoitti...

Tuo kuulostaa mielenkiintoiselta, minäkin saattaisin kiinnostua.

Sieltä se joulu tulla jolkuttaa, siivottiin tai ei. Kieltämättä siivotusta kodista alkaa se oikea tuntu sitten aatonaattona.

Elisa kirjoitti...

Kiitos tästä, oli mukava kuulla mielipiteesi kirjasta. Köngäs kirjoittaa hyvin, se on jo aikaisemmin pantu merkille.

Ja mikä suloinen pikku kuusi, nyt voi joulu tulla kotiin! Meillä on kaikki vielä vaiheessa, mutta joulukortit jo tehtynä, jippii!

arleena kirjoitti...

Heidi Köngäs oli eilen siis tiistaina Ylen Ammu teeveessä toimittajien haastateltavana juuri tästä kirjasta. Ajattelin silloin, että pitäisi lukea tuo kirja. Kuulosti mielenkiintoiselta

Sooloilija kirjoitti...

Huomasin myös Heidin aamutv:n haastattelussa. Mielenkiintoinen oli.

katrilli kirjoitti...

Hei !

Sinulla on taas niin tunnelmallisia kuvia blogissasi! Kivalta näyttää pieni lintunen kuusen oksalla. On hyvä, että joulu tulee pikkuhiljaa, siitä saa nauttia siten pitempään.

Mielenkiintoisen kuuloinen tuo Heidin kirja...

Halauksin katrilli