maanantai 8. joulukuuta 2008

Laulamisen lumoissa ja muuta puuhaa


Itsenäisyyspäivän jälkeinen päivä meni kotona leipoessa ja laulaessa.
Vuokrasin Mamma Mian, jonka elokuussa kävin katsomassa elokuvateatterissa. Nyt katsoin elokuvan nuorimmaiseni kanssa. En olisi uskonut kuinka 9-vuotias innostuu Mamma Miasta ja sen musiikista niin. Lisämateriaaleista etsimme katsomisen jälkeen sing-along-version ja ilta meni sitten hoilatessa. Huomasin, että Abban lauluja on tosi vaikea laulaa. Itse dokumentissakin sanottiin, että monet luulevat Abban lauluja helpoiksi ja yksinkertaisiksi, mutta kun niitä alkaa laulaa, huomaakin kuinka monimutkaisia sävelkulkuja ja äänialojen vaihteluita niissä on.

Nyt on kurkku kipeänä, mutta mieli hyvä, sillä jostain syystä Mamma Mia itketti ja nauratti taas niin. En ole koskaan ennen katsonut niin hyväntuulista ja positiivisuudella koskettavaa elokuvaa. En edes ymmärrä miksi se saa minut niin kyynelehtimään, mutta sanon kaikille, että katsokaa ja kokekaa Mamma Mia. Se saa uskomaan johonkin, jota ei ehkä ole, mutta kuitenkin on..


Itsenäisyyspäivänä kävimme valtavan suurilla Naisten messuilla, jotka MLL järjestää joka vuosi. Ostin jotain pientä, mm. korvakorut ja joulukoristeen. Lähinnä ihailin käsityöntaitajien upeita käsitöitä. Tarjonta oli runsasta, mutta koska raha on aika tiukassa tässä perheessä, täytyy aina sitten tinkiä juuri tällaisista ostoksista. Sillä ovathan ne kuitenkin tuotteita, joita ilmankin pärjää.

Kuvassa nukketalon väki koirineen ja kissoineen valmistautuu Itsenäisyyspäivän viettoon kokoontumalla olohuoneeseen tv:n ääreen. Itsenäisyyspäivänä laittelin tyttären kaverina nukketaloja joulukuosiin. Paljon mukavampi muuten oli siivoilla kahta nukkekotia kuin oikeaa kotia, joka menee aina nopeammin sekaiseksi. Nukkekodeissa ei tarvitse tiskatakaan.. ;)

Ja kukahan se sitten olisi ollut tänä vuonna se Linnan juhlien Kuningatar? Tarkastihan ne tuli katsottua, mutta yhtä en nostaisi esiin, vaikka Tanja Karpela olikin upea oranssinhehkuvassa luomuksessaan ja Anna Abreu tyttömäinen keltaisessaan.

Yksi oma suosikkini oli tämä kokonaisuus, jonka Maria Guzenina-Richardson muodosti; aikuinen nainen kantaa itseään ylväästi ja sensuellin oloisena. Korvakoruista voi tietenkin olla montaa mieltä, mutta kun Maria käveli lanteet keinuen vieno hymy huulillaan, oli siinä vaan jotain tosi upeaa katsottavaa.

14 kommenttia:

Papi kirjoitti...

Tanjan puvusta en tykännyt yhtään, ihan hirveä hässäkkä tippaleipäkampauksessaan, mutta Anna oli mielestäni kaunis keltaisessaan. Maria G. oli mielestäni kaunis ja tyylikäs.

Monelta olisin vetänyt hartiat taakse. Siis kaunis puku ei näytä miltään jos ryhtiä ei ole ja vinkiksi joillekin: jos rinnat roikkuvat navassa, kannattaa unohtaa se olkaimeton puku.

Olen nyt ihan hirveä suustani. Mua saa ihan vapaasti ruoskia.

Sooloilija kirjoitti...

Papi, olet oikeassa.
Kyllä tähänkin pätee se sanonta, että vähempi on enempi.

Itsekritiikki pitäisi tosiaan joillain olla kovempi eli lähinnä sen kannalta, että esim. olkaimeton puku sopii aika harvalle. Hihat on ihan hyvä olla sellaisella, jolla on vähänkin liikaa painoa ja ikää. Itsekin laittaisin hihallisen puvun.

Maria Guzeninalla oli sitä ryhtiä, samoin Laura Voutilaisella (vaikken ihan lämmennytkään sille puvulle).

Anonyymi kirjoitti...

Mamma Mia on soinut koko syksyn meilläkin työkavereiden kesken, laulettukin on. Ja kovaa ;)

Elokuva todella yllätti positiivisuudellaan ja rohkeilla näyttelijäsuorituksillaan. Oikein hyvän tuulen leffa!

katriina kirjoitti...

Olen ihan samaa mieltä kuin Papi, ja sinä. Maria G. oli yksinkertaisesti glamournainen vailla vertaa: pehmeä ja naisellinen ja samalla yksinkertaisen upea!

Tanja K. ei mielestäni ole koskaan kovin tyylikäs, ja Anna A. oli osunut ihan nappiin asussaan. Sirkka M:n puku taas sopi hänelle täydellisesti, vaikka meidän telkussa se näytti kyllä suomenlipunsiniseltä, joka minusta ei pue ketään.

Liivia kirjoitti...

Sanon omanmielipiteeni kursailematta (niinku aina):

Minusta Guzenina on aina kaunis, mutta tuo kokonaisuus mauton hompsa. Tukka on olisi ollut ehdottomasti kiinni parempi.

Kernaasti näkisin niitä pukuja enemmänkin, mutta olen nähnyt vain Anna Abreun, Laura Voutilaisen ja Tanja Karpelan asut. Karpelalla ei minusta ole makua ollenkaan, ja laittaa aina ryntäänsä liiaksi esille. Näyttää vanhemmalta kuin onkaan, siis tyylillisesti.

Mutta Anna Abreu oli suloinen tyttömäisessä puvussaan. Suloinen muutenkin.

Minusta täällä on aina ihana käydä laukomassa omia mielipiteitään makuasioista. Voi olla omaa mieltään. Näitä on kuitenkin niin kiva ruotia. Arjen iloja.

Ja Mamma mia pitänee vuokrata, voisi olla hauskaa tytön kanssa katsella.

Anonyymi kirjoitti...

Mä en ole vieläkään nähnyt tuota Mamma Miaa, kaikki jo on :( Halusin ehdottomasti mennä oikein elokuviin sen katsomaan... Olen kuitenkin puhunut ääneen poikein kuullen, miten kiva joululahja se dvd olisikaan äidille ;) cd sen sijaan soi keittiössä lähes aina, kun kokkaan!

Elisa kirjoitti...

Mamma Mia on IIHANA. Ja Maria G oli ehdottomasti yksi illan kuningattarista! Tyylikäs. piste. =)

Liivia kirjoitti...

Täytyipä tulla tekemään korjaus. Näin nyt toisesta kuvasta Karpelan puvussaan, ja se olikin oikein hyvä. Karpelan paras. Mutta se tukka, ihan hirveä.

Ja nyt sitten kiinnostaisi millainen se Elina Brotheruksen "yöpaita" oli. Täytynee mennä jostain luuraamaan. Tykkään yleensä Brotheruksen tyylistä.

Liivia kirjoitti...

Anteeksi, minä täällä taas. Olisi kyllä muutakin tekemistä, mutta olen ihan hömppätuulella..

Brotheruksen puku oli kyllä vähän...Sopisi paremmin juhannusjuhliin kesämökille.

Sooloilija kirjoitti...

Liivia, minä näin sen Brotheruksen puvun ihmisvilinässä vilaukselta, en kättelytilanteessa.. Noh, ei glamouria ainakaan..

Tanja Karpelan puvun sanottiin henkineen intialaisuutta, siksi ehkä ne valtavat korviksetkin..

Ja Mamma Miaa yhä vaan suosittelen kaikille, kuten Elisakin varmaan, ja Krisu; kipin kapin hauskaa Mamma Mia-iltaa viettämään, samoin Liivia tyttären kanssa. ;D

Sooloilija kirjoitti...

Niin ja vielä lisään, että Lepiksen kanssakin olen täysin samaa mieltä: huimat on ne näyttelijöiden heittäytymiset, Meryl Streep on aivan Jumalatar roolissaan!

Katriinalle vielä, sanomalehdessä se Vanhasen morsiamen puku näytti ihan violetilta kun taas tosiaan telkkarissa sellaiselta sähkönsiniseltä. Ja ihmettelin miksi sitä hoettiin koko ajan nappivalinnaksi kun tosiaankin sellainen sininen on aika tylsä väri.
Samoin tylsä väri mielestäni oli Vuokko Hovatan vihreä, siis ei havun vihreä eikä limeen viittaava vaan ihan rehellisen perusvihreä, sellainen Prisma-marketin vihreä..

katriina kirjoitti...

Hehheh, "...ja siinä Outi Hovatta prismanvihreässä puvussaan..."

Iltasanomissa Mertalan puvun väri oli se kerrottu kuninkaansininen, joka kyllä on hieno väri, mutta tällä hetkellä jo passé.

Sooloilija kirjoitti...

Tässä illan aikana jostain syystä katosivat kuvat tästä jutustani. Näkyvätkö kuvat teille?
Tästä jutusta eivät minulle näy Maria Guzeninan eikä Mamma Mian kuvat. Sen sijaan kuvaamani nukkekotikuva näkyy.. Mistähän johtuu?

Liivia kirjoitti...

Kuvat näkyy tänne ainakin.

Ja nyt on sitten näkemättä Vuokko Hovatta prismanvihreässään, mutta enää en jaksa mennä katsomaan.