tiistai 16. joulukuuta 2008

Piparitehdasta ja elokuvapohdintoja


Tänään on sitten edetty joulun odotuksessa siihen vaiheeseen, että eilen tehty piparitaikina leivottiin pipareiksi. Teimme meidän kissan näköisiä kissoja, pieniä sydämiä ja enkeleitä.. Parasta oli se, ettei minun tarvinnut kuin vahtia uunia, lapset tekivät kaiken muun. Ovat jo niin isoja..

Olipa muuten vaikea kuvata tuota lasikupua, ensin sitä piti heilutella, että saa hileet satamaan lunta joulupukkien ylle ja sitten piti kamerakin olla valmiina. Tästä tuli kai se paras otos..

************

Huomenna kerron elokuvista, joita olen katsonut kuluneen viikon sisällä.
Huomasin, että tv1:ssä mainostettiin jo tulevan perjantain Brokeback Mountainia. En taida nyt katsoa sitä, olenhan sen jo niin monta kertaa nähnyt ja onhan se hyllyssäni. Mutta hyvä, että mikään mainoskanava ei näytä elokuvaa. Siihen ei vaan kerta kaikkiaan mainoskatkot sovi.

(Kuvassa yllä Brokebackin porukkaa Cannesin elokuvajuhlilla 2006; Ang Lee, Anne Hathaway, Jake ja Heath).

Brokeback Mountain on jo nyt klassikko ja yksi elokuvahistorian merkittävimpiä elokuvia. Minulle tärkeä ja rakas elokuva. Siksi en ehkä halua sitä noin vaan lonkalta ruveta katsomaan mahdollisten häiriötekijöide(n kanssa..
Mutta suosittelen sitä kaikille, jotka eivät sitä vielä ole nähneet.
Se kertoo rakkaudesta juuri sellaisena kuin se voi olla parhaimmillaan, mutta myös riipaisevimmillaan.. Myös näyttelijöiden valinta on osunut todella nappiin. Ohjaaja Ang Lee on saanut näyttelijänsä ihan hehkumaan valkokankaalla. Heath Ledger ja Jake Gyllenhaal muistetaan varmasti ikuisesti näistä rooleistaan. Ledger myös surullisesta kuolemastaan.
(En ikinä kyllästy kehumaan tätä elokuvaa!!)

4 kommenttia:

Elegia kirjoitti...

Nuo lasipallot ovat ihania, muutkin kuin jouluaiheet. Tai oikeastaan eniten pidän kaikista muista kuin jouluaiheisista, vaikka sinun kuvaamasi onkin hyvin kaunis. Mutta jouluaiheissa on se huono puoli, ettei niitä oikein sovi jättää esille juhlan jälkeen.

Olen nähnyt tuon Brokeback Mountainin. Kirjoitin siitä taannoin Mainoskatko-blogiini "murskakritiikin". En pitänyt siitä, mutta olen kaiketi aika yksipuolinen elokuvien suhteen. :)

Sooloilija kirjoitti...

Elegia, olen ihan vilpittömästi luullut, että Brokeback on koskettanut kaikkia maailman ihmisiä. Mutta niin ei siis olekaan..
Onneksi elokuvien katsominen on kuitenkin yksilöllinen kokemus ja vain sillä on merkitystä mitä jokainen sisällään tuntee jotain elokuvaa katsoessaan..

Papi kirjoitti...

Ajattelin kans tulla muistuttamaan sinua tuosta perjantai-illan elokuvasta, mutta tottahan siitä jo tietoinen olitkin.

Laitan sen tallennukseen ja katson myöhemmin. Ei sitä voi katsoa toisella silmällä, siihen pitää keskittyä ja antaa viedä.

Suloinen paketin tekijä tuolla aikaisemmin :)

Elisa kirjoitti...

Heath Ledger näyttelee ilmiömäisesti tässä leffassa. Niin eleettömästi, pienin vivahtein, mumisten, kulmien alta katsellen ja kuitenkin niin, että leffan päähenkilön tuntema saavuttamaton, palava, osittain tukahdettu rakkaus välittyy elokuvan katsojalle täydellisesti. Ohjaaja Ang Lee on saanut puserrettua näyttelijöistä juuri sen parhaan.

Kiitos muistutuksesta, tämä leffa pitää katsoa taas kerran!