lauantai 6. joulukuuta 2008

Sinisiä hetkiä


Erikoista herätä tykin laukauksiin, jotka kuuluvat läheiseltä rannalta. On Itsenäisyyspäivä.
Teini-ikäinen katsoo yöpuvussa tv:stä Sekaisin Marista-elokuvaa ja kuopus siivoaa nukkekoteja, pieni siniristilippukin koristaa nukkekodin väen pihaa. Broilerinpaisti on uunissa ja salaattitarpeet pöydällä.

Illalla sytytämme sinivalkoiset kynttilät ja katsomme Linnan juhlia. Kun lapset olivat pienempiä, meillä oli aina Linnan juhlien aikaan samanaikaisesti käynnissä myös muotinäytös, sillä tyttäret innostuivat aina tv:ssä näkyvistä hienoista juhlapuvuista. Kietoutuivat mm. aina satiiniseen aamutakkiini, virittivät siihen hienoja vöitä ja laahustivat tv:n ääressä, kävivät kättelemässä jne. Hauska muisto, joka nyt tulvahti mieleeni.

Tuon sinisen valaisimen ostin kaksi vuotta sitten Ikeasta. Sitä on yleensä vähän vaikea sijoittaa mihinkään, mutta ihan nättiä valoa se luo ympärilleen.

5 kommenttia:

Kari kirjoitti...

Hyvää itsenäisyyspäivää! Meille ei kyllä kuulunut tykinlaukauksia.

arleena kirjoitti...

Täälläkään ei kuulu eikä näy vielä muuta juhlavaa kuin Suomen lippu salossa. Siivosin komeroita, mutta nyt aloitan päivällistä. Illalla ollaan juhlamielellä Linnan kutsuilla TV:n ääressä.

Anne kirjoitti...

Hyvää itsenäisyyspäivää.

Aamulla olin jo passittamassa miestä ruokaostoksille, kun muistin, että tänäänhän on pyhäpäivä! Miten olinkaan voinut unohtaa?

Linnan juhlia katsellaan meilläkin - tottakai!

Papi kirjoitti...

Hyvää itsenäisyyspäivää täältäkin! Linnan juhlat juuri alkoivat.

pikkujutut kirjoitti...

Meilla ei kuulunut tykin laukauksia, onneksi :).

Hyvaa itsenaisyyspaivaa! Luin jostain netilehdesta, etta voi seurata juhlia reaaliajassa.Teoriassa siis varmaan kylla, meidan yhteyksilla ei...plaah.