maanantai 29. joulukuuta 2008

Vielä joululahjoista


Eilen ostin itselleni tämän joululahjan. Olen suunnitellut pitkään, että haluaisin vielä kerran nähdä Mennyt maailma-tv-sarjan kokonaisuudessaan. (Huomasin, että se tuli jokin aika sitten FST5:llä, mutten ehtinyt silloin mukaan).

Olen nyt katsonut 7 jaksoa eilisen aikana, kahdessa eri jaksossa; iltapäivällä ja yöllä. Kahdelta yöllä oli pakko lopettaa kun silmät jo lupsahtelivat kiinni. Millään ei silti olisi halunnut jättää kesken Charles Ryderin ja Sebastian Flyten elämän koukeroita. Voi kuinka Sebastian-raasu alkoholisoituu ja löytyy ihmisrauniona Pohjois-Afrikasta. Charles palaa kotiin Englantiin ilman Sebastiania.. Ja kuinka sitten käy.. Jatkuu tänään. Tulisipa ilta pian. Päivällä on niin paljon hommaa, ettei jouda katsomaan.. Vielä on jäljellä noin neljä tuntia materiaalia.Katsoin tämän sarjan jo silloin kun se tuli ensimmäisen kerran eli 80-luvulla. Kovasti kuitenkin oli jo unohtunut mitä sarjassa loppujen lopuksi tapahtuu.

Onko sarja kolahtanut teihin muihin, silloin aikoinaan tai nyt?


Tässä kuitenkin yksi rakkaimmista lahjoistani tänä vuonna; omatekoisen lahjan (itseommeltu meikkipussi) mukana tullut omatekoinen kortti kuopukselta. Esikoinenkin oli ajatellut minua lämpimästi; paketista löytyi ihanan tuoksuisia suihkugeelejä ja vartalovoiteita..

11 kommenttia:

pikkujutut kirjoitti...

Jos muistan yhtaan oikein, Mennyt maailma ei silloin aikoinaan napannut yhtaan. Olisikin mielenkiintoista katsoa se nyt.Ongelma on vain se, etten edelleenkaan, pida noista nayttelijoista :).

Lasten antamat lahjat ovat kylla parhaita.

Anonyymi kirjoitti...

mennyt maailma oli kyllä hyvä sarja,pitäs ostaa itsellekin se,tai lainata sinulta joskus:)
Aivan suloisen kortin olet saanut.
Mukavaa talvipäivää sinulle!
Töistä terveisiä!

violet kirjoitti...

Ai onko kolahtanut?? Oi voi, kovaa.
Taisi olla mulle ensimmäinen herätys huomaamaan kaikkea hienoa menneestä maailma yleisemminkin. Muistelen olleeni noin 15-vuotias kun tuo tuli ekan kerran. Olisko noin?

Papi kirjoitti...

Ja minäkin sain kuin sainkin sen! Kyllä se kelpaa näin joulun jälkeenkin, oikein mainiostti. Lalalalaa, mies oli löytänyt tänään Sokoksesta. Lalalalaa

Sooloilija kirjoitti...

Pikkujutut, kyllä se varmaan sinuunkin kolahtaa. Sarja vaatii kyllä ehdottoman paneutumisen ja keskittymisen, sulautumisen siihen maailmaan. Jos sitä katsoo toisella silmällä, näyttää, ettei siinä tapahdu mitään merkittävää..

Tiitus, saat lainata. 11 tuntia ja 3 minuuttia on materiaalia, 5 levyä. Mukavaa päivää töihin!

Violet, kyllä me taidettiin olla siinä 15-vuotiaita kun tämä tuli eka kerran.
Silloin unelmoin, että saisin elää, edes hetken, tuollaisissa menneen maailman tunnelmissa. Puvustus on sarjassa erityisen hyvää! Ja tietenkin koko ajankuva.

Papi, Onnea kun sait dvd-boxin itsellesi! Paljonkohan muuten maksoi Sokoksella?

Papi kirjoitti...

Se maksoi 19,90 eli enemmän kuin Anttilassa. Mutta siellä ne ei tienneet onko sitä yleensä tulossakaan heille.

Liivia kirjoitti...

Kolahti minuunkiin silloin kun teeveestä tuli, ja siitä lähtien olen "rakastanut" kovasti Jeremyä.

-Anne- kirjoitti...

ON kolahtanut! Ostin sen itselleni viime vuonna. Kyllä sen voisi kohta taas uudestaan katsoa...

Sooloilija kirjoitti...

Papi, Liivia, Anne: Jeremy Irons on tosi rakastettava persoona, ihana!

Kesiah kirjoitti...

Minä en sarjaa silloin katsonut (kuten en mitään muutakaan ohjelmaa telkkarista). Olen kyllä lukenut kirjan useampaan kertaan. Toisinaan harkitsen sarjan katsomista, mutta pelkään sen pilaavan loistavan kirjan.

Sooloilija kirjoitti...

Kesiah, en ole lukenut kirjaa, mutten usko tässä tapauksessa sarjan pilaavan kirjaa. Näyttelijät on tosi huolella valittu. Tuntuu, etteivät he voisi muunnäköisiä ollakaan..

Sarjassa on kertojaäänenä Jeremy Irons, ja tuntuu, että hän puhuu kirjaa sanasta sanaan silloin kun kertojanääni on läsnä. Eilenkin bongasin niin hienoja lauseita, että kirjoitin niitä päiväkirjaani ylös.