maanantai 29. joulukuuta 2008

Silk - elokuva viipyilevissä tunnelmissa


Ihan vain Keira Knightleyn vuoksi jaksoin katsoa tässä päivänä eräänä tämän kohtuuromanttisen, hitaasti etenevän menneen maailman tunnelmissa viipyilevän elokuvan. Pääosassa oli Michael Pitt (s.-81), joka vaikutti osaansa ihan liian nuorelta, ja valitettavasti ihan liian pliisulta tyypiltä. Mutta Keira (s. -85)säteili!

En ihmettele yhtään kun Keira on ilmoittanut, ettei hän halua näytellä enää neljännessä Pirates-elokuvassa. Hän on astunut, tai astumassa, astetta korkeammalle portaalle näyttelijän urallaan. (Ovat Pirates-elokuvatkin ihan hyviä, ensimmäinen osa varsinkin oli oikein hauska!).

Olen huomannut, että valkokankaan ovat pikkuhiljaa vallanneet 80-luvulla syntyneet näyttelijät. Nuorilta vaikuttavat, mutta osa näyttelijöistä on kyllä hurjan valovoimaisia. Aiemmin en pitänyt erityisemmin Keira Knightleysta, mutta olen muutenkin hitaasti syttyvää tyyppiä. Niinpä kun näin alkuvuodesta Atonement - Sovituksen, ajattelin, että 'herranjestas, että on valovoimainen ja säteilevä näyttelijä tämä Keira'. Joitakin ihmisiä kamera yksinkertaisesti rakastaa.


Mutta tämä Silk-elokuva. Mitähän siinä oikein tapahtui.. Mies matkasi maailman ääriin, Japaniin, hakemaan silkkitoukkia silkkitehtaalle. Ja vaimo odotti kotona. Kuvioissa oli kevyesti myös nainen Japanissa, mutta niin kevyesti, ettei voida puhua edes rakkaustarinasta, puhumattakaan erotiikasta. Hmm.. eli plaisuksi jäi..

Traileri tässä.

11 kommenttia:

Liivia kirjoitti...

En tiennytkään että tuosta on elokuva. Kirjana Silk oli ihana.

Olenkohan nähnyt koskaan tuon Keiran näyttelevän, en ainakaan muista.

katriina kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
katriina kirjoitti...

Elisabeth Bennettinä Keira Knightley onnistui myös loistavasti ja näytti taitonsa herkkävaistoisenä näyttelijänä. Kolmas merirosvoelokuva oli minusta jo semmoista roskaa, että jäi meillä kesken, kun kukaan ei jaksanut katsoa. Neljäs olisikin tuollaisen näyttelijän tuhlausta.

Katsoitko muuten sen Bollywood-version Hilpeys ja ennakkoluulo? Hyvä idea, mutta niin onneton toteutus...

Papi kirjoitti...

Katoin sen Sovituksen. Olen niin kova eläytymään, että harmitti, kiukutti ja itketti! En kestä tommosta vääryyttä.

Mutta hyvänen aika Keira on kaunis. Ja varsinkin siinä vihreässä iltapuvussaan. Voi elämys. Ja hyvä näyttelijä. Kaunista kuvaa tuossa elokuvassa on paljon.

Tätä Silkiä en olekaan nähnyt.

Sooloilija kirjoitti...

Liivia, kirjana tämä Silk varmaan toimiikin ihan eri tavalla. Mies on varmasti karismaattisempi kuin tämä näyttelijä.

Katriina, jo vain Keira oli aivan ihana ja suloinen Elisabethina. Sama roolinimi hänellä oli myös Pirateseissa, joista todellakin vain ykkösosan jaksoi innostuneesti katsoa. Kolmosen kävimme elokuvissa tyttären kanssa katsomassa, ja pitkästyimme ihan totaalisesti..

En innostunut yhtään myöskään Bollywood-versio Hilpeys ja ennakkoluulosta, ei kolahtanut meikäläiseen. Toteutus oli onnettoman tylsää, ei vain jaksanut katsoa..

Sooloilija kirjoitti...

Papi, Sovitus on niin hienosti toteutettu, traaginen ja ihana! Pitäisikin katsoa se uudestaan.

Keiran ja James McAvoyn välillä on niin hienoa erotiikkaa. Ja Keira on todella kaunis. Hän on luonnostaan ihan mahdottoman laiha, mutta ei haittaa, koska se on jotenkin luonnollista hoikkuutta. Toisin kuin monilla nuorilla HOllywoodtähdillä, joilla on isot rinnat ja tosi laiha vartalo..

Helmiina kirjoitti...

Odotin Sovitukselta paljon ja ehkä siksi se ei kolahtanutkaan niin kovaa, kun odotin.

Mutta kiitos blogillesi ja sinulle, että sait minut katsomaan Babelin. Siitä tuli vuoden elokuvani. Se tuli lähelle.

katriina kirjoitti...

Nyt löysin Tiinan omenakakun, josta postasin 11.12.07. Ohje on Maku-lehdestä
http://www.maku.fi/reseptit/resepti/TIINAN%20OMENAKAKKU/1980.html.
Tämä on helppo, mehukas ja hyvä ohje.

Sooloilija kirjoitti...

Helmiina, Babel on tosi järisyttävä. Se melkein muuttaa ihmistä.. Se jäi mieleeni päiväkausiksi silloin kun katsoin sen.

Katriina, joo, se se oli. Pitääpä tehdä huomenna.

Anitta kirjoitti...

Musta Kieran paras roolisuoritus löytyy edelleen "Tohtori Zhivago" -minisarjasta, jossa Kiera näytteli Lara Antipovan haastavan roolin vasta 16-vuotiaana vuonna 2001 (sarja valmistui 2002).

Kiera on kyllä muutenkin ihanan ilmeikäs. Ja minusta Pirates of the Carribeanille sietäisi kyllä tehdä neljäskin osa. Kolmonen loppui Kieran osalta niin nynnysti.

Sooloilija kirjoitti...

Anitta, kiitos kommentista. Käyhän toistekin kommentoimassa.
En ole ehkä nähnyt tuota Tohtori Zivago-versiota.