tiistai 2. joulukuuta 2008

Vihdoin katsoin tämän - Capoten


En käsitä miten olen jättänyt aina tämän elokuvan katsomatta. Olin innoissani kun Philip Seymour Hoffman sai tästä roolistaan pääosa-Oscarin pari vuotta sitten, mutta silti en koskaan kävellyt teatteriin katsomaan tätä kiehtovaa tarinaa ja tyrmäävää osasuoritusta.

Olen ihaillut P.S.Hoffmania jo vuosia, taisin nähdä hänet ensi kertaa Lahjakas herra Ripley-elokuvassa. Hän onnistuu aina olemaan persoonallinen, älykäs, hauska ja todella viehättävä kaikissa rooleissaan. Tässä elokuvassa hän ihan muuntuu kirjailija Truman Capoteksi, ulkonäköä myöten. (alla hyvä kuva Hoffmanista omana itsenään).


Capote-elokuvan ajankuva on niin hyvin toteutettu; 50-luvun lopusta 60-luvun puoliväliin sijoittuvat tapahtumat, murhaoikeudenkäynti, josta Capote kirjoittaa kirjan Kylmäverisesti, on upeaa kerrontaa alusta loppuun. Hitaasti etenevä tarina, rauhallisen pianomusiikin säestyksellä, kiehtoo todenmukaisuudellaan. En tiennyt paljoa etukäteen. Tiesin, että Truman Capote on kirjoittanut Aamiainen Tiffanyllä-romaanin, ja tiesin Capotesta jotain lehtijuttujen perusteella. Nyt heräsi mielenkiinto.

(Kuvassa iso teekuppini ja taustalla pyörivä Capote-elokuva. Join kaksi motillista kahvia elokuvan aikana ja söin yhden croissantin).

Hieno elokuva, ja vielä hienompi näyttelijäsuoritus, josta olen tosi vaikuttunut!
Nyt haluan lisää Philip Seymour Hoffmania, heti! Käyn vuokraamassa hänen viimeisimmän elokuvansa The Savages, jossa hän näyttelee Laura Linneyn kanssa. Eiköhän juttua tule siitäkin.

Mutta sinä, joka et ole vielä Capotea nähnyt. Suosittelen.

Traileri tässä.

7 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Eikö ollutkin hyvä.. Hirvittävän hiljainen ja omaperäisen tunnelman omaava leffa...

Sooloilija kirjoitti...

Oli, juuri tuollainen miten kuvasit; hiljainen ja omaperäinen. Vieläkin sitä mietin.. Millainen olisi itse kirja tarinasta..

Anne kirjoitti...

Capote on yksi lempielokuvistani. Kirjakin oli minusra hyvä, vaikkakaan ei yhtä vangitseva.

violet kirjoitti...

Kiitos kun muistutit tuosta.
Meillä on tuo mutten ole katsonut. Mies katsoi sen kerran yksin, kun olin jo nukkumassa. En ole muistanut katsoa.
Pitääkin.

Sooloilija kirjoitti...

Anne, vangitseva on hyvä sana.

Violet, kiva kun sain muistuttaa tätä kautta. Haluaisin myös hankkia tämän elokuvan omaan hyllyyni odottamaan toista katselukertaa.

Jotenkin tykkään tosi paljon P.S. Hoffmanista. Vaikka yleensä pidän nuorista ja komeista, mutta aikuinen ja karismaattinen mies iskee silti vielä lujempaa, niin sanotusti ;)
Hoffman on syntynyt 23.7.67.

violet kirjoitti...

KAppas: meidän hääpäivä ja minun syntymävuosi;-)
Hoffman on hienosti opetellut Truman Capote -tyylisen puheen. Sen verran olen nähnyt vaikken elokuvaa vielä kokonaan.

Sari kirjoitti...

Mä tykkäsin kans tästä elokuvasta. Tuo puhetyyli tuli minullakin heti mieleen, niinkuin Violetkin mainitsi. Mielenkiintoinen ja erilainen elokuva, jonka päädyin lopulta ostamaan myös itselleni.