maanantai 1. joulukuuta 2008

Naiskirjailijoita yöpöydälläni


Nämä ovat kaikki tämän syksyn uutuuskirjoja. Suomessa on nykypäivänä paljon naiskirjailijoita, nämäkin kolme ovat kaikki eri ikäisiä, eri vuosikymmenillä syntyneitä naisia:

Anu Silfverberg on porukan nuorin, kolmikymppinen, -74 syntynyt. Heidi Köngäs on vuonna -54 syntynyt kirjailija ja ohjaaja. Ja Pauliina Susi on -68 syntynyt. Monilla suomalaisilla naiskirjailijoilla on toimittajatausta, kuten on Silfverbergillä ja Sudellakin.

Heidi Köngäs taas on pitkän linjan teatterintekijä, joka tällä kertaa kirjoittaa omaelämänkerrallisesti perheestään. Kirjassa perhe muuttaa 60-luvun alussa työn perässä Ruotsiin. Biologinen äiti on kaukana ja kirjan lapsi elää äitinsä siskon lapsena alusta alkaen.

Olen nyt aloitellut vähän näitä kaikkia romaaneja, eniten on imaissut mukaansa juuri tämä Könkään Jokin sinusta. Yritän keskittyä lukemaan yhtä kirjaa kerrallaan. Voi, se on vaikeaa kun keskittymiskyky on tiessään. Alkuiltaisin jaksan lukea tasan kaksi sivua, uni tulee aina yhtä aikaa pimeyden kanssa. Nyt ollaan kaamoksessa, syvällä.. Yöllä kun pitäisi nukkua, luen sitten pirtein mielin kirjaa..

Tässä linkit näihin kirjoihin:

* Anu Silfverberg: Kung Po
* Heidi Köngäs: Jokin sinusta
* Pauliina Susi: Lukot

4 kommenttia:

pikkujutut kirjoitti...

Tuo Heidi Konkaan kirja kiinnostaa kovasti. Olen sen jo listalle laittanut odottamaan. Muut taitavat liittya nyt joukkoon.

Sooloilija kirjoitti...

Pikkujutut, huomasin että sinullakin oli eilen kirjajuttua. Mielenkiintoisia olivat nekin kirjat. Luetko englanniksi esim. ne eilen esittelemäsi kirjat? Minäkin haluaisin, mutta tuntuu, etten osaisi keskittyä lukemaan muulla kuin äidinkielelläni..

Luen kyllä paljon kotimaista kirjallisuutta, ei ole sitten sitä kieliongelmaakaan..

Elisa kirjoitti...

MInä luin tuon Pauliina Suden Lukot, enkä valitettavasti tykännyt. Kirja oli pettymys mainion Ruuhkavuosi kirjan jälkeen. Kirja käynnistyi hitaasti ja tarina oli mielestäni yksiulotteinen.

Heidi Könkään kirjan lainasin 1 viikon laina-ajalla kirjastosta, luin n 20 sivua, mutta kiiresta johtuen kirja jäi kesken ja palautin sen kirjastoon.
Odotankin innolla Sooloilijan mielipidettä kirjasta! OLen lukenut Könkään aikaisemmat kirjat ja ne olivat loistavia.

Sooloilija kirjoitti...

Elisa, Lukot alkoi minustakin kankeasti, enkä ole päässyt kovin pitkälle.

Könkään kirja nyt menossa, kerron sitten.

Ja tuo Silfverberg on ihan uusi tuttavuus..Oli yhtenä aamuna tv:ssä haastattelussa, siitä hänet nappasin.