torstai 29. tammikuuta 2009

Kissa leikkii, mutta ruoka on vakava juttu


Olen huomannut jännän piirteen kissan syömistavassa, joka poikkeaa koiran tyylistä täysin:
Kun lähden vaikka kauppaan, ja kissa jää yksin kotiin, se jää hyvin coolin näköisenä nukkumaan sohvalle, ei silmiään viitsi avata, vaikka itse huutelen sille ovelta heiheit. Mutta kun tulen kotiin, se on ovella vastassa, ja sen jälkeen tassuttelee suoraan ruokakupilleen syömään muroja ja ruokaansa. Joskus olen ollut pitempäänkin pois, esim. aamusta ihan iltaan, niin olen huomannut, ettei se ole koskenut ruokakuppeihinsa ollenkaan vaan syö vasta sitten kun joku tulee kotiin.
(Kuvasta huomaa kissan suhtautumisen ruokaan, vakava ja keskittynyt ilme, sillä ruokapurkki on juuri avattu ja ruokaa ollaan laittamassa lautaselle).

Onko tämä kissan sisäänrakennettu eloonjäämiskeino.. Eihän se voi tietää milloin sen omistaja tulee kotiin seuraavan kerran. Tietääkö se, ettei se pääse ulos saalistamaan pikkujyrsijöitä tai maistelemaan ruohoa ja kastetta maasta.. Tietääkö kissa olevansa kotikissa? Sitä olen usein miettinyt kun seuraan oman kissan ruokailutapoja. Se esim. ei syö koskaan ihan tyhjäksi muro- ja ruokakuppejaan vaan se jättää aina ihan vähän pohjalle, jotta niihin voi palata jos sattuu niin,ettei ruokkija tulekaan ihan heti kotiin..

Fiksua ja älykästä toimintaa. Itsekin pitäisi tehdä samoin silloin kun raha on tiukalla. Pitäisi pakastaa paljon ruokaa silloin kun rahaa on käytössä enemmän ja nauttia sitten niitä pakastimen antimia kun rahat ovat vähissä, loppukuusta..

4 kommenttia:

Halo Efekti kirjoitti...

Mullakin on viisi kissaa, kyllä ruoka on vakava asia niillekin, vaikka kylläisenä voi vähän pelailla lihanpaloilla.

Oletko nähnyt tämän videon, jossa kissa puolustaa ruokaansa?

Sooloilija kirjoitti...

Halo Efekti, no enpä ollut nähnyt tuota videota. Katsoin sitä tyttären kanssa ja hän kommentoi kissan äänellä, että 'meneppäs pois, sua ei kaivata täällä, MINÄ syön nyt'. Kyllä pienikin kissa osaa puolustaa omaa ruokaansa, siinä jää isokin koira kakkoseksi kun kissa paljastaa kyntensä.
On ne niin mainioita!

Yaelian kirjoitti...

Ihan kuin olisit kirjoittanut omasta kissastani, Otosta, joka jäi Helsinkiin poikani luo.

Sooloilija kirjoitti...

Yaelian, kissojen perusluonteet on kai samanlaisia. Sitten ne luonne-erot näkyvät siinä, että toiset ovat lössykämpiä ja toiset ärhäkämpiä.