lauantai 3. tammikuuta 2009

Lihaton ateria uutisten kanssa


Tämän lauantain lounaan söin vasta iltapäivällä, koska nukuin pitkään. Esikoisen kanssa nukuimme lähes puoleen päivään.. Tuntuu, että päivä on jo kohta illassa ja ruokailutkin menevät ihan sekaisin.. Kaikenlisäksi aamulla nukkuessa näkee ihan kauheita unia. Yön unet ovat paljon miellyttävämpiä.

Nopea pyrähdys läheiseen Lidliin ostamaan koko perheen herkkkua; paistettavia croissantteja. Maissintähkätkin olivat tarjouksessa. Lapsille ostin broileria, mutta itse syön nyt kasvisvoittoisesti, kuvasta päätellen en välttämättä kevyemmin. Tämänkään aterian kaloreita en edes viitsinyt laskea, ja croissantteja meni kuvan oton jälkeen vielä toinenkin... Harjoittelen nyt pikkuhiljaa lihatonta ruokavaliota. Lisään vähitellen erilaisten soija- ja pähkinätuotteiden määrää. Vinkkejä otetaan aina vastaan kasvissyöjiltä. Kananmuna kuuluu ruokavaliooni.

Siinä syödessä luin Iltasanomista, että Sauli Niinistö astelee tänään avioliiton satamaan itseään lähes 30 vuotta nuoremman runoilijanaisen kanssa. Onnea heille, ovat varmasti onnensa ansainneet. Mutta silti haluan mainita pienen sanaseni tästä ikäjutusta, jota media vieläkin jaksaa käsitellä puolueellisesti. Entä jos 60-vuotias naispoliitikko olisi mennyt naimisiin 31-vuotiaan miesrunoilijan kanssa! Vieläkin se median mielestä olisi valtava kohu-uutinen. Sitä spekuloitaisiin kuukausitolkulla ja ihmeteltäisiin tätä valtavan suurta ikäeroa.. Tätä Niinistön naimisiinmenoa ei missään pidetty kohuna, vain yllättävänä..


Samalla luin surullisen uutisen nettiuutisista: nuorena kovasti ihailemani, ja vieläkin kunnioitukseni ansaitseva näyttelijä John Travolta on näyttelijävaimonsa Kelly Prestonin kanssa menettänyt esikoispoikansa. 16-vuotias poika kuoli tapaturmaisesti lyödessään päänsä kylpyhuoneessa. Asiasta ei ole tiedotettu sen tarkemmin. Jett-pojan sanottiin sairastaneen lievästi autismia. Perhe on tiedottanut haluavansa surra rauhassa. Olen surullinen Travoltan perheen puolesta. Kauhea asia, joka jäi nyt mieleeni pyörimään.

14 kommenttia:

Marco Crupi kirjoitti...

Hello I really like your blog, I would like a link exchange with you, I insert your blog to my favorite blogs ;)

the address of my blog is: http://marcocrupifoto.blogspot.com/

My blog deal of the art of photography.
( photo technique, post production, photo retouching, Reportage, how-to and articles )

Sooloilija kirjoitti...

Hello Marco,
well, interesting. I only write in Finnish. I'll think about it. And I will visit Your blog. :)

arleena kirjoitti...

Niinistö ei ole halunut kertoa suhteestaan eikä lehdistö näköjään ole saanut sitä urkittua, se on hyvä asia. Nämä ovatkin asioita, jotka mielellään pitää vain omanaan. Ikäeroon kiinnitin myös huomiota, mutta mikäpä siinä, kun rakkautta riittää ja lapsiakin voi vielä saada.

Minä en voisi olla kasvissyöjä, kunnioitan ratkaisuasi. Kala ja liha oikeassa suhteessa, ei siis jokapäiväisiä, ovat ruokavalion peruspilareita. Kasvikset ja hedelmät jokapäiväisiä.

Sooloilija kirjoitti...

Arleena, rakkaus on aina hieno juttu! Se kun ei ole itsestäänselvyys!

Aion syödä jonkin verran kalaa, vaikken pidäkään siitä erityisemmin. Tämä on ehkä kokeilu, olenhan viimeiset 42 vuotta ollut sekaruokavalion syöjä eli koko ikäni. Asiat eivät muutu kädenkäänteessä ja voi olla, että epäonnistumista tulee matkan varrella.

Tiukkapipoista minusta ei saa tekemälläkään, joten ei myöskään tässä ruoka-asiassa..

Elisa kirjoitti...

Surullinen tosiaan tuo Travoltan lapsen kuolema. =(

Papi kirjoitti...

Luin myös tuosta Travoltan pojan kuolemasta ja voi kauheeta sentään, kun tuli paha olo. Juuri eilen tätini kanssa hautausmaalla käveltiin ja katseltiin lasten hautakiviä. Miten surulliseksi se vetääkään. Ja kuinka paljon on lapsia, joiden kuolemasta ei edes tiedä kukaan mitään.

Nyt menee niin kammottavaksi, että on pakko kommentoida Niinistöä. Onnea hänelle ja uudelle avioliitolleen.

Elegia kirjoitti...

Susanna Penttilä (onko joku kuullut, heh) on suhteessa itseään nuoremman miehen kanssa. Olikos ikäeroa nyt noin kymmenen vuotta, mutta joka jutussa joku silmiini osuu, muistetaan korostaa tätä ikäeroa.

Eli niin se on, että jos ikäero menee "väärinpäin", niin sitä pidetään jotenkin "pervona". Sen sijaan miehen ollessa ikänsä puolesta vaikka kumppaninsa isä, pidetään sitä ihan normaalina. Aika huvittavaa.

Minäkin luin tuosta Travoltan pojan menehtymisestä. Lapsen menettäminen on varmasti eräs rankimmista kokemuksista, voimia koko Travoltan perheelle!

En ole hyvä antamaan kasvisvinkkejä, koska syön itse aika askeettista ruokaa. En siis käytä mitään tofujuttuja, kastikkeita, mausteita tmv. Lempiruokani on uuniperunat/porkkanat/kukkakaali.

Sooloilija kirjoitti...

Elisa, Papi ja Elegia, hirveä tragedia tosiaankin menettää lapsensa yhtäkkisessä onnettomuudessa.

Joku voisi sanoa, että lapsiahan maailmassa kuolee koko ajan,esim. katulapset slummeissa, mutta näin kun joku uutinen tulee julkisuuteen, sitä ajattelee ihan henkilökohtaisella tasolla. Ihan rinnasta raastaa ajatella vanhempien kaoottista surua.

Elegia, juu Susanna Penttilä on tuttu lehtien sivuilta (!). En tiennytkään, että hänellä on miesystävä, ja vieläpä nuorempi! Se on ällistyttävää, että siitä ikäerosta jaksetaan meuhkata. On se niin väärin, sovinistista!!!!!
Naisten kohdalla tosiaan kymmenenkin vuoden ikäeroa pidetään ihan hirveänä asiana kun taas noin 30 vuoden ikäero niin, että mies on vanhempi, ei pidetä minään...

Oi Elegia, minä en syö askeettisesti, syön kaikkea, rakastan kokkaamista ja leipomista ja elämäni pyörii aika paljon ruuan ja sen laittamisen ympärillä.. Olen vähän sellainen koti-Nigella..

Anonyymi kirjoitti...

Onneksi olkoon uuden ruokavalion johdosta! Minä olen 90% kasvissyöjä, joka tarkoittaa sitä etten koskaan osta tai tee punaisesta lihasta mitään. Kanaa tai mieluimmin kalkkunaa silloin tällöin, mutta todella harvoin. Soijarouheet, tumma ja vaalea, ovat kertakaikkisen hyviä korvikkeita ja minä kyllä pidän niiden mausta. Kaikenlaisia papuja menee myös roppakaupalla. Ne ovat itseasiassa aika mielenkiintoisia. Kalaa tietysti silloin tällöin, mutta valitettavasti riittävästi. Minä kun en koe olevani kalakokki, sanovat sen olevan helppoa, mutta...

Muistathan syödä myös täysjyväviljatuotteita. Lidlin croissantit siis sunnuntaiherkuiksi ;)

(oliiveja ja maissia...?)

Sooloilija kirjoitti...

Lepis, kiitos vinkeistä.
Juuri luinkin täysjyväviljasta. Ruisleipä on suurta herkkuani, mutta nuo croissantit ovat kertakaikkisen ihania. Viikonloppuherkuiksi juu.

Oliiveja rakastan, samoin maissia, joten hyvä yhdistelmä minulle. Siihen vielä fetajuustoa, niin ateria onkin lähes täydellinen.

Hannelen paratiisi kirjoitti...

niin ne ikäerot ihmetyttää monia, meidän perheessä on päin vastoin.

Sari kirjoitti...

Minä tulin tänne taas lukemaan viimeisimpiä uutisia, en ole nimittäin kuullutkaan tuosta Travoltan esikoispojan tapaturmaisesta kuolemasta. Tosi surullinen tapaus, ja ymmärrän täysin, että tässä paparazzien luvatussa maassa perhe haluaa nyt surra rauhassa, toivottavasti mediakin sen ymmärtää.

violet kirjoitti...

Halusin vain tulla sanomaan että nyt on niin kivan näköinen blogipohja sulla.
Oikein uusi alku ja keväisen oloinen.

Sooloilija kirjoitti...

Hannelen paratiisi, kiitos vierailusta blogissani. Tulen käymään vastavierailulla.

Sari, tervetuloa taas blogien ääreen.

Violet, kiitti kehuista. Uusi vuosi tuntuu konkreettisesti alkaneen.