sunnuntai 11. tammikuuta 2009

Pieniä pohdintoja sunnuntai-illalle


Maailmassa on muutama näyttelijä, jonka kaltainen haluaisi olla (tai jos pitäisi muuttua joksikin muuksi kuin mitä nyt on). Australialaissyntyinen Cate Blanchett on yksi heistä. Tässä kuvassa hän poseeraa Annie Leibowitzille, joka on mielestäni tavoittanut Caten vahvuutta ja herkkyyttä: yksinkertainen musta asu, maidonvalkea iho ja teeskentelemätön olemus huumaavat. Kädet ovat vahvat ja kauniit.

Tämä kolmen pojan äiti on ilokseni syntynyt täsmälleen samana päivänä kuin minä, vain kolme vuotta myöhemmin. Cate täyttää tänä keväänä 40 vuotta.

*********

Täällä kasvissyöjäksi ruvennut söi tänään yhden nakin, kun ei kertakaikkiaan voinut tajuta, että se on lihaa! Kyllä nauratti. Eli ruokaa laittaessa ja suunnitellessa pitää käyttää aivoja, eikä voi tehdä asioita niinkuin on viimeiset vuosikymmenet tehnyt. Nakkimunakas on nyt pelkkä munakas. ;D

13 kommenttia:

-Anne- kirjoitti...

Eikös nakeissa ole niin paljon jauhoja sun muuta että niitä ei voi laskea lihaksi? =D
Vaatii varmaan aikamoista keskittymistä tuollainen muutos.

violet kirjoitti...

Olen nähnyt muutamia Caten elokuvia ja tykkään kyllä. Tuo Leibowitzin ottama kuva on kyllä tyylikäs. Eleetön ja vahva. Ei mikään tyrkky tai sellainen "mutristan tässä suuta seksikkäästi" tms.
En tiennytkään että hänellä on kolme poikaa. En muuten tiedä edes kuka on miehensä..kuka, siis? Onhan hän tunnettu myös?

arleena kirjoitti...

Minullakin häivähtää joskus mieleen, että olisinpa yhtä kaunis kuin.... vaikkapa tuo Cate
Mutta yhtä nopeasti se poistuu mielestä. Itseensä on kai niin tottunut ettei haikaile mitään muuta ulkonäköönsä. Vaikka nyt on kovasti naisen olemus ja kauneusihanteet esillä eri medioissa.

Muuten minun herkkuni on munakas naturelina, en halua siihen lisättävksi mitään muuta. Munakkaassa saa maistua sen pääraaka-aine eli aito vapaan kanan muna.

Sooloilija kirjoitti...

Anne, nakkiasia tosiaan nauratti siksikin, että mielessään piti oikein kysellä, että onko se lihaa vai jotain muuta..

Violet, Cate on naimisissa näytelmäkirjailija/käsikirjoittaja Andrew Uptonin kanssa. En tunne, mutta ammattipiireistä on siis siippansa. Viimeisin poika Catelle syntyi huhtikuussa viime vuonna.

Arleena, en minäkään oikeasti haluaisi olla muu kuin mitä nyt olen.. Mutta noita häivähdyksiähän aina käy mielessä.

Elisa kirjoitti...

Cate on ihana, niin kun tässä aikaisemmin jo puhuttiinkin. Upea näyttelijä, hyvä äiti, fiksun ja vahvan oloinen nainen ja kaiken lisäksi vielä upean näköinen!

Sooloilija kirjoitti...

Elisa, joo niinhän me juteltiin ja todettiinkin hänen upeutensa!

Ja tänään on Kate Winslet palkittu peräti kahdella kultaisella maapallolla, wautsi mahtavaa!!

Krisu kirjoitti...

Yritin haeskella hätäseen, mutta en löytänyt, ajattelin, että onko mennyt ohi tämä kasvissyöjähomma multa. Siis olet alkanut kasvissyöjäksi, niinkö? Miksi ihmeessä? tai siis syö toki miten haluat, mutta uteliaana haluaisin tietää syyn, ;)

PS. Luuta näkyvissä.

Anonyymi kirjoitti...

Hahaa! Ei muuten tarvii lopettaa nakkien ja lihapullien syömistä ;O) mä voin joskus infota sua noista korvikkeista, lihaa syövät kaverini ovat ainakin vaihtaneet noihin lihapulliin koska ovat parempia kuin lihaisat sellaiset. Nyt en muista nimeä joten kaivan sen jostain ja kerron miten saat nauttia jatkossakin näistä herkuista ;O)

Sooloilija kirjoitti...

Krisu, kirjoittelin vuodenvaihteen tienoolla hyvin varovaisesti, että jätän lihaa pois ruokavaliosta, lähinnä punaista ja sikaa.. Ihan eettisin syin ja sen, että kokeilen vähenevätkö epämääräiset vatsaoireet. Olen kärsinyt niistä koko ikäni..
Syön kalaa, ehkä, sillä en pidä kalasta. Voin syödä harvakseltaan silloin tällöin broileria, mutta nyt ei ole tehnyt mieli sitäkään. Toisaalta jos syyt ovat eettiset, ei pitäisi syödä kanaakaan missään muodossa.
Mutta kuten yhdessä kirjoituksessa sanoin, en ole tiukkapipoinen, joten ei musta saa tämänkään asian suhteen sellaista. Mutta tarkkana pitää olla, kuten on huomattu. ;)

Toivon samalla vähentäväni syöntiä yleensäkin, toivon, että paino putoaa. Hyvin on alkanut.. Postailen jossain vaiheessa omaa juttua tästä projektista, mutta vielä olen hyvin varovainen..

Mikaela, infoappa, otan mielelläni kaikkia juttuja vastaan. Joko näihin kommenttilootiin tai sähköpostiin. Soijarouhe on kovasti ollut nyt käytössä viikon ajan, lähes päivittäin. Soijanakkeja tiedän olevan, mutten ole koskaan maistanut..

-Anne- kirjoitti...

Tiedän kyllä ihmisiä joiden vatsa ja suolisto on alkanut toimimaan paremmin punaisen lihan poistuttua ruokavaliosta.

Soijarouhe on kyllä aivan loistava tuote, käy täydestä jauhelihasta! Eräs ystäväni vain kritisoi minun soijarouhehehkutustani sillä että se on epämääräistä ja geenimanipuloitua. No jaa...

Minähän olen yhä sekasyöjä, mutta yritän syödä enemmän kasvis- kuin liharuokaa.

Sooloilija kirjoitti...

Anne, olen myös ollut ällistynyt soijarouheen mahtavuudesta. Paistelen sitä sipulin ja paprikapalojen kanssa ja lapset luulevat koko ajan, että syön jauhelihaa..tai siis huomauttelevat, että enkös aikonut välttää jokapäiväistä jauhelihaa..

Sari kirjoitti...

Voi että mua nauratti toi sun nakki-episodi. Ja hei, terkut toiselta miltei kasvissyöjältä (miltei sana siksi, etten vaan kertakaikkiaan voi kokonaan jättää lihaa pois ruokavaliostani)! Kovasti on keittoja keitelty ja salaatteja tehty ja painoa on jo lähtenyt, jiihaa 2 kiloa! Mut ei kyl näy missään...

Cate Blanchett oli muuten aivan omaa luokkaansa The Curious Case of Benjamin Button-leffassa. Mä en voi käsittää millainen kameleontti hän osaakaan olla. Siis todellakin, hän näytti ihan nuorelta tytönhupakolta leffan alkupuoliskolla, jossa hän oli vielä nuori tanssijatyttönen. Ja näyttelijäntaidot on Catella omaa luokkaansa.

Ihastuttava kuva muuten Leibowitzin ottamana. Annie Leibowitz on ollut aina mun suosikki. En koskaan unohda kuvaa, jossa Whoopi makailee ammeessa maidon seassa... Ja oletko nähnyt hänen Disneylle tekemiään kuvasarjoja? Ne on kerrassaan upeita!

Sooloilija kirjoitti...

Sari, jos ajatellaan loppuelämää niin MILTEI on hyvä sana, koska aina jossain vaiheessa tulee lihaa syötyä. Saapa nähdä milloin alkaa esim. uniin tulemaan pihvit ja paistit..

Haluan kyllä heti nähdä 'Benjamin Button'-elokukvan. Cate Blanchett on tosiaan ihmeellinen muuntautuja. Sen huomasi hyvin myös Bob Dylanista kertovassa elokuvassa I'm not there.

Whoopi Goldberg kertoi, että Leibowitz teki sillä kuvalla hänestä tähden yhdessä yössä.

Ne Disney-kuvat ovat upeita, olen nähnyt. Miten voi valokuvasta tehdäkin sellaisia? Ne ovat hyvin rakennettuja ja suunniteltuja kuvia upeinen värimaisemineen..