perjantai 9. tammikuuta 2009

Sattumanvaraisesti tästä tytöstä


Tänään on blogeissa näkynyt tällaisia 6 Sattumanvaraisesti minusta kertovaa asiaa. Sain haasteen Katriinalta ja aamulla kävin myös Hallattaren blogissa, hänkin haastoi kaikki osallistumaan tähän. Joten pienen harkinnan jälkeen tässä tulee ne kuusi asiaa:

1. Kissat: ovat aina kuuluneet elämääni. Kuvassa yllä olen hieman yli 1-vuotias ja kannan tottunein ottein ensimmäistä kissaani, jonka nimen vanhempani ovat (häpeällisesti) unohtaneet. Kissa ei ollut meillä kovin pitkään, mitä olen jälkeenpäin ihmetellyt.. Nykyisen kissani, Tikruliisa-neidin, olen omistanut kohta viisi vuotta. Sitä ennen minulla oli ärhäkkä poikakissa nimeltään Nasse, 14 vuoden ajan. Se seikkaili ulkona ja vihasi ihmisiä, mutta minä sain pitää sitä sylissä aina harvakseltaan.

2. Tunteet: olen aina ollut tunneihminen. Tunteiden vietävissä. Olen ihastunut ja rakastunut, voi, liian monesti. Tunteellisuus on vanhemmiten vain lisääntynyt.

3. Lähteminen: Jo lapsuudessani muutin usein. Muutimme etelä-Ruotsiin kun olin vajaan neljän vuoden vanha. Tulimme takaisin Suomeen kun aloitin koulun. Aikuisenakin olen jatkanut muuttamista. Nuorena reilasin Euroopassa useampana kesänä. Halusin aina lähteä matkaan. Matkalla ollessani en koskaan ikävöinyt kotiin. Minusta oli ihana olla vapaa! Vapaa pikkukaupungin pienistä ympyröistä. Vieläkin lähtisin.. jos voisin. Olen aika vähissä varoissa ja lasten vuoksi en pysty lähtemään. Nyt asun sellaisessa asunnossa, josta en ihan pian halua muuttaa pois. Jokohan pysähtyisin..

4. Koti: lähtemisestä ja muuttamisesta huolimatta olen ehdoton koti-ihminen. Yritän aina luoda ympärilleni ihanan pesän, tunnelmallisen kodin, jossa kynttilät palavat ja tunnelma on rauhaisa. Joskus elämä on aika ärhäkkää kun on teini-ikäinen ja kouluikäinen. Ahdistun melusta, hälystä ja riidoista. Kutsun mielelläni kotiin ystäviä, mutta viime aikoina olen ollut vähän huono kyläilijä.

5. Sanat: olen aina rakastanut sanoja, niiden lukemista ja kirjoittamista. Lukioikäisenä avustelin paikallislehdessä, tein juttuja ja valokuvasin. Myös aikuisiälläni olen ollut yhden työpätkän töissä paikallislehdessä. En kuitenkaan innostunut kouluttautumaan toimittajaksi, siihen ei ollut tarpeeksi kutsumusta. (Olisi kannattanut, totean nyt nelikymppisenä). Kirjoitan päivittäin monia sanoja. Kaikkein rakkainta on runojen kirjoittaminen, mutta sitä en tee mitenkään aktiivisesti.


6. Elokuvat: ovat yksi elämäni tärkeimpiä asioita! Olen perinyt rakkauden elokuviin isältäni, jonka kanssa katsoin lapsena paljon 50-luvun elokuvia. Marlon Brandon Viettelysten vaunun katsoin tyttösenä. Samoin Elizabeth Taylorin elokuvia, jotka olivat minusta kiehtovia, sillä jo ihan nuorena tyttönä huomasin kuinka kiihkeästi Taylor näytteli. Olen suurpiirteinen ihminen yleisesti, mutta elokuvia katson hyvin tarkalla silmällä. Rakastan puvustuksia, ajankuvia, hyviä tarinoita ja ennenkaikkea huikeita näyttelijäsuorituksia.

Haastan kaikki, jotka jaksavat miettiä itsestään kuusi tärkeää ja ominaista asiaa. Ihan mukava oli sukeltaa itseensä. Hieman erilainen minä-minä-haaste oli tänään Itkupillillä, ihana sekin.

11 kommenttia:

katriina kirjoitti...

Hei, tämä oli mielenkiintoista! Kerroit itse asiassa aika paljon itsestäsi. Olenkin ihmetellyt ammattimaista suhtautumistasi elokuviin ja niistä kirjoittamiseen. Voisin hyvin kuvitella sinun kirjoittavan työksesi.

Tunneihmisen elämä on varmaan joskus aika raastavaakin. Teissä on Hallattaren kanssa jotakin samanlaista, vai onko?

Olen myös ihaillut aina Elizabeth Taylorin näyttelemistä, esimerkikis Maggie The Cat oli huikea.

Papi kirjoitti...

Olipa mukavaa luettavaa :)

Olen saanut sinusta jo ennen tätäkin hyvin lämpimän ja elämänläheisen kuvan.

Tämän lisäksi mielestäni siellä elää hyvin vahva arkipäivän järjestäjä ja ymmärtäjä, jolla on suuri sydän.

Sooloilija kirjoitti...

Katriina, onhan meissä Hallattaren kanssa varmaan aika paljon samaa. Ihan pikkuisen kai ulkonäköä myöten, vaikken olekaan häntä kunnolla nähnyt, blogissa vain vilauksilta.
Oi, nyt odotan Hallattaren kommenttia ;)

Olen pitänyt Taylorin hieman traagisesta tarinasta, sekä valkokankaan rooleista että yksityiselämän ihmisestä. Ehkä vähän samaistunutkin. Tunteella eläjäksihän Taylor on paljastunut.
Mutta olen ollut naimisissa vain kerran ;)

Papi, kaunis kiitos ihanasta kommentista. Pidän arjesta. Juhlat tuntuvat nykyään vähän raskailta.

Elisa kirjoitti...

Ihana kuva ja kiva kirjoitus! Minä olen perinyt rakkauden elokuviin äidiltäni. Se onkin jännä juttu mitä kaikkea sitä vanhemmiltaan perii, hyvässä ja huonossa. Joskus olen miettinyt mitä minä opetan lapsilleni?

Sari kirjoitti...

Ihania asioita kirjoitat tässä itsestäsi. Sama juttu muuten minullakin tuo kohta kuusi. Kiinnostus elokuvia kohtaan on periytynyt isältäni, jonka kanssa jo nuorena tytönheitukkana katselin vanhoja klassikkoja, joissa vilahteli nimiä Clint Eastwood, John Wayne, Gregory Peck, Marlon Brando, Marilyn Monroe, Elizabeth Taylor, Paul Newman, Gary Grant, Sophia Loren, Grace Kelly jne. jne. Ja nuo lukuisat mustavalkoiset klassikot painuivat kyllä mieleeni ja yhä edelleen tuntuu, että noissa vanhoissa leffoissa on ihan oma tunnelmansa ja oma viehätyksensä, jota ei nykytekniikalla voiteta!

Sooloilija kirjoitti...

Elisa, samaa olen miettinyt; mitä annan perinnöksi lapsilleni, huomaamattani..Toivottavasti rakkauden eri taiteenaloihin. Varsinkin kirjallisuuteen ja elokuviin.

Sari, olen miettinyt josko alkaisin katsoa uudestaan niitä 50-luvun elokuvia, joita lapsena katsoin.
Mustavalkoisuus niissä on kiehtovinta.

*iTkUpiLLi* kirjoitti...

Oikein kiva oli lukea, huomasin, etta meissa on tosi paljon samanlaista. Ma olen kanssa niin tunneihminen ja mullakin se tuntuu vain lisaantyvan ian myota. Ja aivan sama tuo, etta sita lahtee helposti ja matkustaa kuin taivaan lintu, mutta silti on pesanrakentaja ja koti-ihminen. Jotenkin sita haluaa aina asettua, mutta kuitenkin olla vapaa.

Elokuvat on mulle myos tarkeita, mutta en ehka ole ihan noin "ammattilainen". Mullakin kylla isa ehka alotti elokuva innostuksen, me kaytiin tosi paljon elokuvissa 60 ja 70 luvuilla.

Ja kisut tietty on mullekin tarkeita. Toi kuva on aivan ihana, siita kylla nakee, etta sulla on homma hallussa.

Sooloilija kirjoitti...

Itkupilli, me tunneihmiset täällä blogia pidetään! Kiva kun on samanhenkisiä ihmisiä, joiden kanssa ajatuksia vaihdella.

Olen aina ollut sellainen vahvoin ja tottunein ottein eläimiä käsittelevä, otan usein kissan vauva-asentoon syliin, oma kissa ainakin tykkää olla sillä tavalla sylissä. Koiria olen vähän vähemmän käsitellyt, mutta on mulla ollut koirakin kerran.

Hallatar kirjoitti...

Kaikki nuo miekin voisin allekirjoittaa! =)))

violet kirjoitti...

Kiitos tästä!
Monta kohtaa sopisi minuunkin.
Näitä on aina kiva lukea.

Sooloilija kirjoitti...

Hallatar, no näin vähän ajattelinkin, että allekirjoitat samat.

Violet, teeppä sinäkin tämä.