perjantai 2. tammikuuta 2009

Vangitseva mekko Sovituksesta


Katsoin nyt sitten uudestaan Sovituksen eilen yöllä. Olen jo aiemmin kirjoittanut hurmioitunutta tekstiä tästä elokuvasta, joten nyt muutamalla sanalla muita huomioita: ensimmäisellä katselukerralla tämä Keira Knightleyn yllä ollut vihreä juhlamekko kyllä säväytti, mutta toisella kerralla siitä tuli jotain paljon enemmän..
Dvd:n dokumentissa koko tuotantoryhmä hehkutti tätä mekkoa; ohjaaja oli antanut toiveen, että Keiralle pitää löytää elokuvaan kaunis pitkä puku, joka on niin ohut, että se ikäänkuin leijuu hänen päällään. Ja niin se tekeekin. Onnistunut valinta. Elokuvahistoriaan jo nyt jäänyt. Kaikki tietävät Atonementin vihreän mekon!

Ja tässä kuva elokuvan ensi-illasta viime vuodelta: James McAvoy on kuvissa usein leppoisan ja vienosti hymyilevän näköinen ja Keira on luonnossakin aivan uskomattoman kaunis, kuin nukke.

Minkä elokuvan puvustus on jäänyt mieleesi?
Minä ihailin viime viikolla myös Mennyt maailma-tv-sarjan hienoa ajanmukaista puvustusta.

8 kommenttia:

katriina kirjoitti...

Muistan minäkin tuon mekon. Väri sopi jotenkin aikaansa. Haluaisin ostaa elokuvan itselleni, mutta sitä ei ole saanut vielä alennuksella, ainakaan en ole löytänyt. Kirja oli kyllä myös ihana.

Minä jaksan ihailla joka elokuvassa Keira Knighteleyn herkän sielukkaita kasvoja ja hänen kykyään ilmentää niillä niin paljon. Hänen poikamaisen laihan vartalonsa joutuu antamaan anteeksi, aika toivottavasti tuo pari lisäkiloa. Sen jälkeen vaatteet istuvat paremmin. (Siis happamia, sanoi kettu.)

Sooloilija kirjoitti...

Katriina, sama juttu; Atonementin hinta ei ole vielä kaupoissa laskenut, yhä parinkympin pinnassa.

Kirjaa olisi siis kannattanut jatkaa alun kankeudesta pitemmälle.. No joskus sitten.

Papi kirjoitti...

Häntä kertakaikkiaan vaan jää tuijottamaan. Kaunis ja lahjakas ja mitä olen lukenut, tuntuu päässä olevan muutakin niin kuin kauniit kasvot. Tuo vihreä iltapuku on niin hänen oloisensa.

Minusta hänellä ei edes ole poikamaista vartaloa jos ei sillä sitten tarkoiteta pieniä rintoja. Hänellähän on hyvinkin kaunis, toki hoikka naisen vartalo.

Sooloilija kirjoitti...

Papi, samaa mieltä Keirasta: fiksun oloinen neito.
Hoikka on, hän on varmaan urheillut aika paljon, reidet ovat vahvat ja yläosa kevyt. Sellaisella vartalolla on hyvä urheilla, sanoo täältä ihan eri vartalomallin omaava ihmistyyppi.

Liivia kirjoitti...

Tuo vihreä puku on kyllä kaunis!

Upeita puvustuksia on jäänyt mieleen seuraavista: Piano, Marie Antoinette, In the mood for love, Sylvie ( Planth) ja Frida (Kahlo).

Elisa kirjoitti...

Minun mieleen tuo vihreä puku ei ollut jäänyt mutta nyt kun näin kuvan; kaunis on. Ja Keira on kaunis, vaikka kovin laiha.

Marien Antoinetten puvustus on minullekin jäänyt mieleen. Huippu!

violet kirjoitti...

Ei hän minusta laiha ole, hoikka ehkä ja rinnaton, mutta yhtä kaikki, kaunis ja puku se vasta onkin!

In the Mood for Love tuli ensimmäiseksi mieleen pukujensa vuoksi.

Sooloilija kirjoitti...

Liivia tuossa jo luettelekin hyvien puvustusten elokuvia, joista Frida tulee minulla ensimmäisenä mieleen. Se tuli taas äskettäin tv:stäkin.
Samoin In the mood for loven hienot silkkimekot!