torstai 1. tammikuuta 2009

Vuoden viimeisen päivän kuvia


Vuoden viimeisestä päivästä tuli täällä Oulussa ilmaston puolesta dramaattinen ja harvinainen. Tuuli oli myrskyisä, se puhalsi kai pahimmillaan noin 28 metriä sekunnissa. Kaupunki joutui perumaan torille suunnitellun ilotulitustapahtuman. Meiltä siihen olisi ollut muutama sata metriä matkaa. Yllä kuva kun kävimme tyttären kanssa tuulisella torilla katselemassa, ei siellä montaa ihmistä ollut. Mutta siellä olivat juuri ne, jotka eivät olleet uutisia eivätkä nettitiedotusta seuranneet.


Kotiin oli mukava tulla kynttilöitä sytyttelemään ja pizzaa tekemään. Vietin tänä vuonna vuodenvaihdetta kahdestaan kuopuksen ja äitini kanssa. Esikoinen oli isänsä luona. Sovimme näin, ettei kenellekään tule liian haikeaa mieltä. Tämä oli nyt toinen vuodenvaihde näin. Kyllähän se vieläkin pistää ajattelemaan ja vähän menneitäkin aikoja muistelemaan.


Pizzan paistuessa uunissa tytär katseli pienten rakettien ampujia ikkunasta. Heitäkään ei montaa ollut. Ihan pienetkin raketit lentelivät mihin sattuu. Hauskinta olikin seurata ikkunasta kun raketin sytyttäjät (10-15-vuotiaat pojat) juoksentelivat joka suuntaan pakoon.. Voi että meitä nauratti. ;D

Torillakin nauroimme tyttären kanssa kippurassa, sillä tuulenpuuska meinasi viedä tyttären mennessään. Vain purje puuttui, silloin olisi pitkälle menty. Tytär kun otti muutaman juoksuaskeleen niin tuuli ihan oikeasti jollain lailla tarttui häneen. Painoa tytöllä on noin 30 kg. Onneksi mitään ei sattunut, joten saatoimme vain nauraa makeasti!

Lupasin Uuden vuoden lupauksissani etsiä iloa ja nauraa enemmän kuin vuonna 2008. Vuoden viimeisenä päivänä ainakin sain nauraa tavallista enemmän!

Surumieli ei päässyt tulemaan. No, hetkellisesti silloin kun soitin esikoiselle. Mutta eihän hänkään kaukana ollut..

11 kommenttia:

Elegia kirjoitti...

Olipa jotenkin kaunis vuodenvaihdekuvaus kikatteluineen ja tuulenpuuskineen. Aikamoiset puuskat siellä on varmasti ollutkin, kun kerran koko ilotulitus peruttiin.

Anonyymi kirjoitti...

Onpa ollu raikasta menoa. Hui! Kertakaikkisen loistava lupaus, taidan ottaa vaarin. Joten nauretaan yhdessä :)

Sooloilija kirjoitti...

Elegia ja Lepis,
nauru tekee oikeasti hyvää!

katriina kirjoitti...

Hurjat tuulet ovat pyyhkineet Oulun seutua! Täällä oli vain jäätävää viimaa, mikä ei ilotulitusta häirinnyt.
Erinomaisen kivaa alkanutta vuotta, Sooloilija!

Anonyymi kirjoitti...

Iloa ja naurua etsin minäkin, siinä onkin välillä tekemistä.

noeijoo

arleena kirjoitti...

Kuulin uutisista aattona, että Oulussa myrskyää ja raketteja ei ammuta.

Täällä oli pauketta entiseen tapaan.

Iloinen mieli ja naurua päivittäin ja useasti, se onkin hyv lupaus, siihen minäkin yhdyn.

PupuLihavisto kirjoitti...

Huh, olihan myrskyinen uuden vuoden aatto! Me vietimme vuoden vaihtumisen turvallisesti sisätiloisa, ite pelkään tosissani raketteja...

Liivia kirjoitti...

Minäkin voisin tehdä naura ja tanssi enemmän-lupauksen. Toimiihan se näin jälkikäteenkin.

Hurja ilma siellä tosiaan.

katrilli kirjoitti...

Hei !

Tulin oikein iloiselle mielelle lukiessani tätä postausta. Ihana saada tietää, että teillä on ollut naurua ja iloa. Jatketaan samalla linjalla koko vuosi! Mie lupaan kommentoida enemmän lukemieni blogien kirjoituksia, olen ollut siinä touhussa ihan liian laiska.
Isommat Lapset katsovat kauhuelokuvia, nyt on vuorossa Aragnifobia ja mie pelkään hämähäkkejä ihan kauheasti, en uskalla mennä nyt olohuoneeseen ollenkaan. Poikien mielestä minun pitäisi katsoa enemmän kauhuelokuvia; he ovat kuulleet, että ne ovat terapeuttisia. Mie rupean sähköistämään uutta nukketaloani Vihervaaraa. Ulkona paukkuu pakkanen, -25 astetta.

Mukavaa päivää!

Halauksin Katrilli

Anioni kirjoitti...

Hyvää uutta vuotta! Itselleni kävi pieni tapaturma yhden paukun kanssa, mutta onneksi ei käynyt tämän pahemmin (3 sormea vaurioitui), eikä lapselle käynyt mitään. Tästäkin taas opimme, että ei koskaan enää ilotulitteita (vaikka aina olemme oleet varovaisia).

En ole vielä nähnyt Atonement-leffaa, mutta olen halunnut nähdä, ja kehujesi perusteella vieläkin enemmän :)

Sooloilija kirjoitti...

Hei kaikki kommentoijat, vastaan teille yhteisesti..
Minä pelkään myös raketteja, en ikinä ampuisi yhtäkään omasta kädestä. Toivottavasti Anionin sormet parantuvat.

Pelkään myös hämähäkkejä, joten en katsoisi sellaista kauhuelokuvaa, jossa on valtavan kokoisia hämähäkkejä.
Vampyyritarinat sen sijaan eivät ole minusta niin pelottavia.

Täällä paukkuu nyt sellainen 12 asteen pakkanen ja pakkaslunta tippuilee taivaalta, ihan tyyntä on. Se peruttu ilotulitus järjestetään huomenna lauantaina klo 18.. Varmaan unohdan sen ja mietin kuudelta, että mikä ihme nyt paukkuu...