perjantai 23. tammikuuta 2009

Värimaailma muuttui aleostojen myötä


Aamulla ajattelin, että lähden kaupungille katselemaan alennusmyyntien loppurippeitä, hinnat kun monella liikkeellä juuri nyt on tyyliin 'alennetuista hinnoista puolet'. Näinhän siinä sitten kävi, että tavaratalon sisustuspuolelta, tarjouspöydiltä, tarttuivat mukaan kaikki nämä kuvan tavarat; pöytäliina, kangaskori, lasiset munakupit ja kynttilä. Kaikkia näitä ilmankin voisin elää, mutta näihin sain yhteensä menemään peräti 7 euroa. Eihän niitä voinut kauppaankaan jättää! Kaupoissa on nyt kirpparihinnat!

Keittiön värimaailma muuttui näiden ostosten myötä; ruskeaa, hiekan väriä, maalaispunaista ja ripaus taivaansineä ja valkoista. Kodissanihan on tupakeittiö eli se on suorassa yhteydessä olohuoneeseen. Haaveilen yhden seinän maalaamisesta pinkin/violetin sävyiseksi. Uskon, että teen sen kevään aikana. Ja kun ei ole varaa ostaa kalusteita (sohvaa, pöytää ym.), on helpoin ja miellyttävin tapa piristää ilmettä ja itseään edes pienillä muutoksilla.

Sain äskettäin Tuumailua-blogin Tuimalta tämän hyvännäköisen tunnustuksen, kiitos sinulle Tuima! Mutta onko minun pakko jakaa tätä eteenpäin? Olen kai vähän liian kiltti ihminen rajaamaan kymmenistä lukemistani blogeista vain viisi kenelle tällaisen tunnustuksen antaisin.
Tämän yhteydessä tulee myös kertoa 5 addiktiotaan, joten tämä on tunnustus + haaste. Vastaan haasteeseen kuitenkin:

5 Addiktiotani:

1. Filmitähdet: vaikken ole enää nuori tytönhupakko, fanitan filmitähtiä ihan samalla tavalla kuin 15-vuotiaana. Julisteita ei kuitenkaan seiniltä löydy, mutta elokuvia kerään, samoin lehtileikkeitä.

2. Sokeri: jostain syystä elimistöni on aina kaivannut sokeria muodossa jos toisessa. En voi elää ilman makeisia, leivonnaisia ja jäätelöä. Yritän syödä juuri nyt paljon täysjyvää eli paljon kuituja, jotta verensokerini ei heittelisi niin voimakkaasti. Joudun taistelemaan joka kauppareissun aikana, että ostanko karkkia vai en. Kauheata tunnustaa.

3. Yksinäisyys: voiko yksinäisyys, vetäytyminen ja puhumattomuus olla addiktio? Toisaalta olen sosiaalinen ja pidän ihmisistä, mutta tarvitsen valtavasti yksinäistä aikaa.

4. Televisio: En kertakaikkiaan voisi elää ilma tv:tä! Tiedonjanoni ja kiinnostukseni kaikkiin tapahtumiin, uutisiin, dokumentteihin, keskusteluohjelmiin, tv-sarjoihin ja elokuviin on niin valtava, että pystyisin katsomaan varmaan tv:tä vuorokauden ympäri. Pakkohan se toosa on välillä sammuttaakin.


5. Jake Gyllenhaal: On ollut ilo löytää sielukas, ihana, komea ja sympaattinen näyttelijä, joka vaikuttaa aidosti nöyrältä ja empaattiselta ihmiseltä. (Eli kohta 1 ja 5 ovat oikeastaan samat.)


Muistan kun nuorena ihailin Jack Nicholsonia (juu 15-vuotiaana fanitin häntä!), niin äitini yritti pudottaa minut maanpinnalle sanomalla, että ihmisiä ne filmitähdetkin on, virheineen ja ongelmineen. Nicholson oli juuri silloin otsikoissa huumeiden käytöstä ja naisseikkailuistaan. Suutuin ja loukkaannuin äidilleni tästä tokaisusta. Vieläkin haluan ihan pikkuisen uskoa, että filmitähdet ovat jotain hieman enemmän kuin me tavalliset pulliaiset, jotka ostamme jauhelihaa S-marketista. Ja niinhän he ovatkin. Heillä on taito koskettaa suuren valkokankaan kautta ihmistä. He koskettavat olemassaolollaan, kasvoillaan, puhumisellaan ja säteilyllään.

17 kommenttia:

Virpi P. kirjoitti...

Onnittelut tunnustuksesta, sinä jos kukaan olet sen ansainnut: Your Blog Is Fabulous!

Taru kirjoitti...

Onnitttelut! Olet todellakin fabulous! =) Ihanaista viikonloppua!

Sooloilija kirjoitti...

Katriina ja Elisa, nöyrä kiitos.

Napatkaa tekin tästä tämä fabulous-nappi ja kertokaa 5 addiktiotanne. Jos siis haluatte, ei ole pakko.
Ja kaikki muutkin. Olen tosiaan niin huono jakamaan jollekin yksityisesti kunniaa, tuntuu, että petän siten samalla muut, joille tätä en antaisi.

-Anne- kirjoitti...

Kehut aina niin kauniisti Gyllistä. Minun on varmaan pakko vielä tutustua tämän töihin. Tällä hetkellä tietämykseni rajoittuu Brokeback Mountainiin (Gyllis teki siinä kyllä hyvän suorituksen!). Mitä toista elokuvaa suosittelisit?
p.s. Olen vähän allerginen yltiöromantiikalle, että ei mielellään mitään sellaista...

Sooloilija kirjoitti...

Anne, viimeisin Rendition oli aika hyvä poliittinen trilleri, siinä samalla oli vähän ihmissuhdekiemuroita. Zodiac oli omalla tavallaan hyvä, vaikken siitä kovin tykännytkään; sarjamurhaajatarinat ovat aina mielestäni karmivia.

Jake teki muutama vuosi sitten hellyttävät roolit mm. The Good Girl-elokuvassa Jennifer Anistonin kanssa (erikoinen, Coen veljesten tyyppinen elokuva) sekä Proof yhdessä Gwyneth Paltrowin kanssa. Moonlight Mile on myös hyvä, siinä ovat myös Susan Sarandon ja Dustin Hoffman.

Ja mitäs niitä vielä.. Hän saisi tehdä enemmän elokuvia, nytkin tässä on jo kauan odotettu uutuuksia.

Entäs se, josta Jake nousi kuuluisuuteen: Donnie Darko? Olen nähnyt sen vain kerran, pari vuotta sitten..

Sari kirjoitti...

Tunnustus on tullut kyllä just nappiinsa oikeaan blogiin. Mutta siis, ihan oikeasti. Olet fanittanut Jack Nicholsonia???? Auts, ja anteeksi heti perään, mutta joku Nicholsonissa on aina puistattanut mua. Ei siinä, on tosi hyvä näyttelijä ja vasta katsoin leffan The Bucket List, jossa hänellä oli tosi hyvä rooli (tosin Morgan Freeman omana suosikkina vei pidemmän korren), mutta silti... Joku sen miehen olemuksessa vaan saa niskakarvat pystyyn. Mutta makuasioista ei voi kiistellä ;-)

Helena kirjoitti...

Mutta jokainen voi olla oman elämänsä tähti. Ei tarvitse alistua pieneen elämään. On itsestä kiinni, kuinka paljon elämässä haluaa kokea, oppia ja testata rajojaan. Toki omat rajat on myös hyvä tunnistaa, ettei mene nolaamaan itseään mihinkään idolsiin...

Nuo tähdet ovat kyllä myös erittäin lahjakkaita monella elämän alueella, joten on heille varmasti siunaantunut enemmän kuin "taviksille". Mutta ehkä rohkeus ja määrätietoisuus ovat kuitenkin tärkeimmät määrittäjät.

Marguetta kirjoitti...

Hihii, olipa mukava lukea addiktioistasi! Etenkin tuo numero viisi sai haaveilemaan. Ah!

Sooloilija kirjoitti...

Sari, auts sanon vähän minäkin nykyään. Makukin voi muuttua. Nicholson on taitava näyttelijä. Minusta hän oli aivan huippu Hellyyden ehdoilla-elokuvassa keski-ikäisenä alkoholisoituneena astronauttina. Siinä oli jotain häntä itseään..Hyvin koskettava rooli. Pidän siitä, että hän on vähän kuin Hollywoodin isähahmo, istuu Oscargaalassa aina eturivissä, vaikkei olisi mistään ehdokkaanakaan. Kannustaa aina nuorempiaan.

Nyt kun olen vanhentunut, pidän ihan erintyylisistä, kuten juuri Gylliksen fanittaminen osoittaa.

Helena, kiitos myös kommentisa. Oletkos ennen kommentoinutkaan?
Tottahan se on, että itsestä on monet asiat kiinni eli kuinka pitkälle haluaa mennä ja testata rajojaan.
Jotkut vain on tarkoitettu olemaan hiljaisina sivussa kun taas toiset loistavat parrasvaloissa.

Sooloilija kirjoitti...

Marguetta, muidenkin addiktioista ois kiva lukea !!??

arleena kirjoitti...

Tarunhohtoiselle blogille myös täältä onnittelut. Vaikka en mikään elokuvafriikki olekkaan, lueskelen elokuvajuttujasi. Mutta eniten tietysti koen läheiseksi muut juttusi perheestä, kodista, luonnosta, ostoksista, jne..

Mukavaa viikonloppua sinne kotiisi.

Sooloilija kirjoitti...

Arleena, kiitos hienosta määritelmästä. Tarunhohtoinen on ihana sana!

Mukava viikonloppu onkin tulossa; nämä blogini juhlta sekä ihan oikeat juhlat; ystävä täyttää 50v. Ja pääsen pitkästä aikaa oikein kunnon juhliin!

Anonyymi kirjoitti...

No, tiedät kyllä mitä mieltä minä olen Gylliksestä ;O) Taidamme olla Suomen kaksi eniten addiktoitunutta Gyllikköä... Ja Donnie Darko on minun henk.koht. suosikkini ;O)

Sooloilija kirjoitti...

Mikaela, no niin taidetaan olla!
Donnie Darko pitäisi ostaa hyllyyn, ehdottomasti!
Suosittelen eniten Annelle sitä ja Renditionia ensimmäisenä.

-Anne- kirjoitti...

Donnie Darko onkin tahtoo nähdä-listallani, en tiennytkään että se on Gylliksen leffa. Täytyy koettaa vuokrata se jahka ehtii.

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä ne filmitähdet on ihan samanlaisia ihmisiä kuin me muutkin - mutta heidän erityiskykynsä on säteillä filmillä ja kertoa toisen ihmisen tarinaa. Toisten näyttelijöiden erityiskyky on säteillä lavalla, mutta ei filmillä. Ja meillä muilla on muita eriyiskykyjä vaikkei näyttelijöitä ollakaan.

Sooloilija kirjoitti...

Tuima, no just naulankantaan sanottu.