lauantai 21. helmikuuta 2009

Oscareita odotellessa

Kuvassa Doubt-elokuvan Meryl Streep ja ohjaaja John Patrick Shanley.

Annie Leibowiz kuvasi Vanity Fair-lehteen tämän vuoden Golden Globe- ja Oscarehdokkaina olleiden elokuvien päänäyttelijät ohjaajineen. Kuvista tuli, jälleen kerran, Annien tapaan, vaikuttavia ja veistoksellisia. Katsellaan näitä kun odotellaan sunnuntain ja maanantain välistä yötä. Kuinka moni teistä aikoo valvoa Oscarit? Minä ainakin, sillä nyt kun en ole työssä, minulla on tähän mahdollisuus..

The Wrestler-elokuvan ohjaaja Darren Aronofsky ja pääosan Mickey Rourke.


The Dark Knight-elokuvan ohjaaja Christopher Nolan ja Heath Ledger. Milloinkahan tämä kuva on otettu, jäin miettimään..


Revolutionary Roadin ohjaaja Sam Mendes ja pääosan Kate Winslet. Kuvasta henkii se, että he ovat oikea aviopari.

Ja vielä kaksi upeaa kuva:

Vicky Cristina Barcelonan Penélope Cruz ja Woody Allen.


Australia-elokuvan pääosan Nicole Kidman ja ohjaaja Baz Luhrmann.

(Thank You Vanity Fair and Annie Leibowiz)

13 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Upeita! Pidän myös tuosta tummasta sävystä. Glamouria.

Elisa kirjoitti...

Mahtavia kuvia. Kiitos tästä!

Anonyymi kirjoitti...

Minun pitäisi katsoa kun olen ennenkin katsonut. Jos flunssaltani jaksan niin tottakai, mutta lääkkeet vievät tajun aina huonoimmalla hetkellä ;O)

Yaelian kirjoitti...

Upeita kuvia! Mulla oli vuosien Vanity Fairit säästettynä ,koska en niitä upeiden kuvasarjojen takia raaskinut heittää pois, ja 2 vuotta sitten tänne muuttaessani jouduin niistä luopumaan. Annie Leibowizing portrettisarjat ovat aina niin upeita.En katso telkkarista Oscar juhlaa,kun ei tällä hetkellä ole telkkaria.Lataan sitten sen netistä jälkikäteen....

Myy kirjoitti...

Hei, taisi TV:stä tulla jokin ohjelma, jossa näytettiin näiden kuvien ottoa. Ledgerin ja Nolanin kuva on toteutettu valokuvilla. Siis kuvassa on Ledgerin valokuva ja mielestäni myös Nolanista valokuva, jotka Leibovitz on sitten kuvannut yhdessä.

Hiljattain tuli hänestä, siis valokuvaajasta, dokumenttikin. Täytyy vain ihailla ihmistä, jolla on tuollainen taito.

katriina kirjoitti...

Mahtavia! Paras tunnelmaltaan on minusta tuo Mickey Rourke -kuva. Ohjaaja seisoo kuin 1800-luvun kauppias potretissa ja Rourke taas räjähtäneen kännikalan näköisenä kuten aina:)

Sooloilija kirjoitti...

Juu eikös olekin upeita kuvia! Katselen niitä aina vaan uudestaan ja uudestaan.
Minua koskettaa eniten Kate Winsletin kuva, vaikka Mickey Rourken kuva onkin jännittävin, erikoisin.

Kiva kuulla Myyltä tuosta Heath Ledgerin kuvan toteutuksesta.

Katsoin myös sen Annien dokumentin jokin aika sitten Teemalta, se oli hyvin tehty.

Suvi kirjoitti...

Hienoja kuvia on Annie Leibowiz ottanut, niinkuin aina.

Nyt voisin minäkin katsoa Oscarit. Miehellä on lomaa ensviikko, joten hän voi olla lasten kanssa aamulla kun minä nukun.

Anitta kirjoitti...

Todella hienoja kuvia!

En taida jaksaa pysyä hereillä Oscar gaalan vuoksi, vaikka mahdollisuus periaatteessa olisikin. (Ei aikaista aamuherätystä maanantaina.) Olen joskus katsonut Oscar gaalan, mutta minusta se on vähän tylsä ohjelma. En ylipäätään oikein perusta televisioduista gaaloista. Tunnelma on siellä paikan päällä varmaankin käsinkosketeltavampi.

Luen kyllä sitten seuraavana päivänä mielenkiinnolla, kenelle niitä pystejä on jaeltu.

Amy kirjoitti...

Upeita kuvia tosiaan:) Ja nyt sopivasti on hiihtolomantapainen menellään, niin enköhän ainakin yritä hereillä pystä Oscareitten ajan ja niitä ihastella =)

Sari kirjoitti...

Upeita kuvia, kuten Leibowitzillä ;-) Minä aion myös katsella Oscarit, täällä huuma alkaa jo päivällä ja odotan innolla myös ABC-kanavan Barbara Waltersin perinteistä Oscar-haastattelua, jossa hänellä tänä vuonna haastateltavina mm. Hugh Jackman, Mickey Rourke ja Anne Hathaway.

Papi kirjoitti...

On nämä kyllä upeita kuvia, ei voi muuta sanoa. Yhden Oscarin toivon Mickeylle, mun mielestä hän ansaitsisi sen ja mun mielestä niitten akatemian tyyppien kuuluisi kuunnella mua :)

Sooloilija kirjoitti...

Oscargaala on tosiaan aika tylsä tapahtuma, mutta mielenkiinto onkin kaikessa siinä muussa: kuka juontaa tänä vuonna, kenellä on upein puku, kenellä kauhein puku, ketkä tulevat yhdessä, kuka tulee yksin..
Mutta tietenkin se itse palkintojen jako on sitten ihan mielenkiintoista, mutta gaala on aika puuduttavaa katsottavaa, aika jäykkäkin kun kaikki ovat niin hienona, että tuskin hengittää uskaltavat.

Mutta parempi sekin kuin suomalainen Jussigaala, jossa lähes kaikki ovat enemmän tai vähemmän kännissä.. Se se vasta on hirveätä katsottavaa!