torstai 19. maaliskuuta 2009

Brittinäyttelijä Natasha Richardson on kuollut

Luin järkyttyneenä jo pari päivää sitten kuinka näyttelijä Natasha Richardson oli loukkaantunut vakavasti laskettelurinteessä. Ja nyt Iltasanomista osui äskettäin silmiini otsikko, jossa kerrottiin hänen kuolleen, 45-vuotiaana. Pään alueelle saatu vamma oli ollut niin vakava, ettei hän enää koskaan herännyt. Iltasanomat järjesti heti jutun perään kyselyä kypäränkäytöstä laskettelurinteessä, että käyttävätkö ihmiset vai eivät.. Oletan siis, että Richardson oli lasketellut ilman kypärää, koska vamma oli ollut juuri päänalueella.

Richardson oli kuulua näyttelijäsukua; hänen äitinsä on arvostettu iäkäs brittinäyttelijä Vanessa Redgrave (jota olen aina ihaillut. Hän teki hienon roolin mm. Sovituksessa), Natashan sisko on näytteljä Joely Richardson ja aviopuoliso on Liam Neeson, jonka kanssa he ovat yhdessä tuossa yläkuvassakin.

Natasha Richardson esiintyi monissa tv-sarjoissa ja elokuvissa, ei aina päärooleissa, mutta vaikuttavissa sivurooleissa. Hänet on nähty mm. Patty Hearstina hänestä kertovassa elokuvassa muutama vuosi sitten..

12 kommenttia:

Yaelian kirjoitti...

Minäkin järkytyin tästä traagisesta kuolemasta.Luin New York Timesista, että hänen kaatumisensa oli normaali kaatuminen;hän siis ei törmännyt mihinkään.Ja oli vielä nauranut ja puhunut putoamisen jälkeen, ja sanonut ettei se vakavaa ollut.Ja sitten se olikin....Kyllä varmaan kypäräpakko olisi hyvä olla olemassa.

Sooloilija kirjoitti...

Yaelian, no näin minäkin luin jostain toisesta lähteestä, ettei ollut aluksi halunnut edes lääkäriin.. Järkyttävää!

katriina kirjoitti...

Sattuu sitä nuoremmillekin, mutta oma takapajuinen mielipiteeni on, ettei vanheneva kroppa kestä kaikkea samaa kuin nuorena. Ehkä hän sai aivoverenvuodon? Kauhea tapaus koko juttu!

Yaelian kirjoitti...

Aivoverenvuoto se kuulemma oli, luin eilen jostain lähteestä.Pelottavaa, pitää varoa ettei kaadu....

Hane kirjoitti...

Järkyttävää, pistää miettimään kuinka hiuskarvan varassa elämä täällä on....

Elisa kirjoitti...

Tällainen surullinen uutinen pistää miettimään elämän rajallisuutta. Huomisesta ei koskaan tiedä, siksi pitäisi yrittää nauttia tästä hetkestä.

Sooloilija kirjoitti...

Katriina, Yaelian, Hane, Elisa:
Natashalla ja Liamilla jäi kaksi vähän yli kymmenvuotiasta poikaa. Sehän se melkein kauheinta on kun lapselta kuolee äiti (tai isä). Se on lapselle varmaan tosi vaikea käsitellä, että hetki sitten oli äiti, ja yhtäkkiä ei olekaan..

Tämä tapaus nostaa monia ajatuksia minullakin pintaan.

Papi kirjoitti...

Luin myös tuosta ja surku tulee etenkin heidän lapsiaan. Ihan liian nuoria ovat menettämään äitinsä.

Merja K kirjoitti...

Auts, tunsin heti piston. Itsekin laskettelen ilman kypärää, ei hyvä. Tosi surullinen juttu, tästä sen taas näkee, ettei huomisesta koskaan tiedä.. Voi kun itse muistaisi sen touhuttaessaan päivästä toiseen

Sooloilija kirjoitti...

Luin myöhemmin Iltiksestä, että kun ihmiset olivat osallistuneet siihen kypäräkyselyyn niin 54% vastasi, ettei käytä kypärää lasketellessaan. Se mielletään ehkä yhä niin, että lapset käyttävät, mutta aikuiset eivät..

No minä olen lasketellut viimeksi 15-vuotiaana joten aihe ei liippaa läheltä minua kun lapsenikaan eivät laskettele, mutta ehkä tästäkin nousee keskustelua.

Minun on myönnettävä, etten käytä kyllä pyöräillessäkään kypärää, eli pääni on nyt sitten omalla vastuullani. En vain ole saanut hankittua kypärää.. Aina tuntuu olevan muuta rahanmenoa..

tiinanen kirjoitti...

Natasha Richardson ja äitinsä Vanessa Redgrave esittävät äitiä ja tytärtä elokuvassa Evening. Samassa leffassa Meryl Streep ja tyttärensä (jonka nimeä en tiedä) esittävät myös äitiä ja tytärtä. Kannattaa katsoa. Sekin löytyy Makuunista ja maksaa nyt vain 1,5e. :)

Sooloilija kirjoitti...

Tiinanen, katsoin viime syksynä Eveningin ja kirjoitinkin siitä jotain tänne, mutta se oli vähän sellainen elokuva, ettei oikein jäänyt mieleen, vaikka olikin periaatteessa ihan hyvä.
Siinäkin oli ihana merenrantatalo.

Mutta nyt vasta muistan, että Vanessa ja Natashakin olivat siinä. Hyvä kun muistutit. Minulle jäi vain mieleen Meryl Streep ja tytär Mamie Gummer.