perjantai 20. maaliskuuta 2009

Illat meren rannalla - tuulessa tuivertuva rakkaus


Aina silloin tällöin on tämmöisen aikuisen naisen katsottava aikuisten ihmisten rakkauselokuva. Nyt oli juuri sellainen hetki. Videovuokraamossa on puolen hinnan päivät ja mukaani tarttui tämä Nicholas Sparksin romaaniin perustuva elokuva Illat meren rannalla. (En ole lukenut kirjaa).

Juoni on kaunis ja hieman traaginen, kuten parhaissa rakkaustarinoissa aina. Pääpari saa toisensa, mutta ei ihan kuitenkaan. Pääparina hehkuvat Diane Lane ja Richard Gere. He ovat näytelleet ennenkin yhdessä, ja hehkuvat ystävyyttä ja kunnioitusta toisiaan kohtaan.


Maisemana jyllää tuulinen ranta, majatalo myrskyävän veden äärellä ja monimutkaiset ihmissuhteet. Rauhalliseen sävyyn etenevä elokuva sisältää muutamia dramaattisiakin hetkiä kun hirmumyrsky riepottelee ja rakkaus roihuaa. Elokuva sijoittuu Amerikoissa Outer Banksin seudulle, joka minun piti googlettaa, jotta osaisin sen kartalle sijoittaa, Pohjois-Carolina sanoo jo jotain. Kuvassa yllä se majatalo, joka elokuvaa varten oli ehostettu maalaamalla siihen valkoista ja sinistä parvekkeisiin. Vähän kummitustalolta kyllä minusta näyttää.


Parasta tässä elokuvassa oli kypsän ja realistisen rakkaustarinan kuvaus. Se saa uskomaan siihen, että aikuisiälläkin voi vielä kohdata ihmisen ja rakastua. Siitäkin huolimatta, että menneisyydessä on haamuja, ja että yleensäkin ihmisillä on menneisyys. Aikuisilla ihmisillä on lapsia ja entisiä puolisoita, mutta silti rakkaus voi voittaa kaiken.

Tällaisia elokuvia ainakin minun on hyvä aika ajoin katsastaa, etten kyynistyisi. Että jaksaisin uskoa rakkauden olemassaoloon, edes häivähdykseen siitä, että sitä on, tuolla jossain..

Traileri tässä.

12 kommenttia:

Sari kirjoitti...

Minä pidin myös tästä elokuvasta. Oli tosiaan ihan kaivattua vaihtelua katsella kypsässä iässä olevien ihmisten rakkautta, sillä miksei sitä voisi vielä rakastua tai rakastaa kypsässä aikuisiässäkin.

Ja Diane Lane on aina yhtä vastustamaton, eikä Richard Geressäkään ole tässä roolissa moittimista, vaikkei kuulukaan omiin lemppareihini (minulle hänestä on jäänyt aina vähän sellainen kylmä ja etäinen kuva).

Sooloilija kirjoitti...

Sari, samoin ajattelen näyttelijöistä. Ihan oikeastaan Diane Lanen takia halusin nähdä tämänkin. Gere on tullut lämpimämmäksi ja karismaattisemmaksi iän myötä. Nuorempana hän ei koskettanut minua lainkaan.

Mikaela kirjoitti...

Gere muistuttaa minusta marsua, en voi tälle mielikuvalle mitään ;O) Diane Lane on upea, aikuinen nainen joka näyttää tyrmäävältä. Itse en tätä vuokraisi vaikka olenkin muka-aikuinen nainen mutta jos tämä (luultavasti)tv:seen tulee niin takuulla katson ;O)

katriina kirjoitti...

Tämä voisi olla minunkin mieleeni ikuisessa romantiikanjanossani. Pidin jopa Jotain annettavaa -leffastakin.

Olivatko nämä yhdessä jossakin tarinassa, jossa vaimo petti miestään nuoremman miehen kanssa (ja Gere oli siinäkin lääkäri, kuten aika jossakin kolmannessakin)?

Sooloilija kirjoitti...

Mikaela, tämä oli sellainen vähän nyyhkyleffa, mutta kyllä siihen kannatti aikaansa suoda kuitenkin, vaikkei ihan jää mieleen varmaankaan 'elämää suurempana' leffana.

Gere marsuna, ihana näkökulma. Gere on ehkä yksi Hollywoodin oudoimpia tapauksia.. Uskon, että hänen viehätysvoimansa pitäisi nähdä ihan livenä. Se ei aina oikein välity valkokankaalle asti, kuivakkana pidän häntä..

Katriina, Uskottomuus oli kai sen elokuvan nimi, jossa Diane Lanen rooli petti miestään.. Sehän muuttui vähän trilleriksikin lopussa. Nuorena miehenä oli ranskalainen miesnäyttelijä, joka silloin seurusteli Kylie Minoguen kanssa, miksi en muista nyt nimeä.

Se oli oikeastaan aika hyvä elokuva, kaikkine kliseineen..

Gere esitti lääkäriä, gynegologia, siinä Tohtori T ja naiset-elokuvassa. Näyttääkö hän lääkäriltä harmaan tukkansa kanssa? Kenties..

WhySoSerious kirjoitti...

Kiitos tästä leffavinkistä :) Kaipaankin jotakin erilaista katsottavaa; yleensä meillä katsotaan action/jännitys pätkiä =)

pikkujutut kirjoitti...

Tama piti jo katsomani mutta unohdin. Selostuksesi perusteella juuri sellaista mita voisi katsella juuri nyt.

Hane kirjoitti...

Minä kanssa katselin tätä leffaa ihan äskettäin - se oli jossain tarjouksessa- ehdottomasti kuuluu katsottavien joukkoon ! Tarttee näköjään pistää ostoslistalle ;o)
Kiitos taas hienosta kuvauksesta- sulla on kyllä sana hallussa...

Sooloilija kirjoitti...

WhySoSerious, Pikkujutut ja Hane: tässä elokuvassa viehättä kuvauspaikka ja se että käsitellään myös lasten ja vanhempien välisiä suhteita. Sivurooleista tulee tärkeitä, vaikka rakkaustarina on periaatteessa pääasia.

Hannelen paratiisi kirjoitti...

Tuo on ihana filmi. Vahinko ehkä loppu.
On monta kivaa aikuisfilmiä.

tuike kirjoitti...

Mäkin kaipaan rakkauselokuvia ja rakkausromaaneja. Kevätkö sen tarpeen tuo?

Sooloilija kirjoitti...

Hannele ja Tuike,
kevät sen tunteen tekee. Rakkauselokuvia on paras katsoa juuri keväällä.