lauantai 18. huhtikuuta 2009

Bruggen keskiaikaisessa kaupungissa kuvattu Kukkoilijat - In Bruges


Colin Farrell loistaa tässä pienimuotoisessa rikosdraamassa Kukkoilijat - In Bruges, jonka suomenkielisestä nimestä päättänyt henkilö pitäisi asettaa edesvastuuseen! Joku on myös sanonut tätä elokuvaa rikoskomediaksi, siinäkin on menty vähän metsään. Aihe on vakava, mutta näiden herrojen - Colin Farrellin ja Brendan Gleesonin - välillä kuplii sanallisesti ja se vähäinenkin huumori on aika absurdia. Muutama ruumiskin tulee matkalla, mutta tähän elokuvaan pitää osata suhtautua. Kyseessä on Woody Allen-tyyppinen runsasta dialogia viljelevä monimutkainen kostotarina.

Ralph Fiennes on näiden kahden herran pomo puhelimen päässä. Fiennes osaa olla sekä karmiva että ilkeä silloin kun haluaa.. Miehet odottavat pomon puhelua belgialaisen Bruggen kaupungin pikkuhotellissa joulun aikaan. Kaupunki ja sen esittely saa paljon tilaa tässä elokuvassa. Tekee mieli matkustaa heti Bruggen keskiaikaiseen kaupunkiin!


Colin Farrell palkittiin tästä roolistaan tänä vuonna Kultaisella maapallolla, ja hyvä niin. Rooli on hyvin tehty, viittauksia ehkä Farrellin omaankin 'entiseen elämään' ja siksikin ehkä niin herkältä roolityöltä vaikuttava. Hyvä, että irlantilaislähtöistä Colin Farrellia arvostetaan jo ympäri maailmaa, sillä hän on todellakin erityisen herkkä näyttelijä; kaikki se herkkyys näkyy valkokankaalla. Hän osaa tuoda kovapintaiseenkin rooliin herkkyyttä, jossa aina menneisyyden haamuilla on sijansa nykyisessä elämässä.

Kuitenkaan tälle elokuvalle ja sen miehiselle maailmalle en ihan täysin lämmennyt, mutta lauantain iltapäiväelokuvana ihan hyvä. Siitä jäi kuitenkin puuttumaan jotain pientä terävyyttä ja juonen kirkkaampaa selvitystä.

Traileri tässä.

14 kommenttia:

Yaelian kirjoitti...

Kuulin jossain vaiheessa kehuttavan tätä elokuvaa.Mielenkiintoiselta vaikuttaa...

Leena Lumi kirjoitti...

Juu, elämästä puuttuu vielä käynti Bruggessa ja treffit karmean/ihanan Fiennesin kanssa...Minä olen valmis seikkailuun, kun sie ihan yllytät;-)

Anonyymi kirjoitti...

Bruges saattaisi olla kaupunki miun makkuuni. Samoin kyllä tämä leffakin :)

Elisa kirjoitti...

Minä katsoin tänään Rachel getting married. Mikä leffa, mikä lataus, mitä näyttelijätyötä!! Tykkäsin vaikka olikin tummasävyinen (rankka-aiheinen) leffa. Huh huh, pitää tätä sulatella loppuilta...

Leppoisaa la iltaa!!

Papi kirjoitti...

Kiitos taas vinkistä. Katsottiin viikolla uusin Bond, jonka annoin miehelle synttärilahjaksi. Graig on hyvä Bondina, mutta joku tässä nyt ainakin mulle mättää. Oletko nähnyt?

Sekavaa, niin sekavaa oli koko ajan. Ja ei naureta, kukaan ei edes hymyile. Ammutaan ja mennään, ruumiita tulee niin veneiden kuin autojenkin perävalojen myötätuulessa.

Anteeksi nyt, kun ihan Bondiksi tämä kommentti :)

Sooloilija kirjoitti...

Yaelian, Leena ja Lepis: miten onkin Brugge jäänyt käymättä! Sinne siis joskus! Kyllä tämä ihan kelpo elokuva oli..

Elisa, eikö vain olekin 'Rachelissa' sulattelemista. Minä jäin miettimään eniten äidin ja tytärten välistä suhdetta. Kirjoitatko siitä? Tulen heti sitten lukemaan ja lisää kommentoimaan..

Papi, minä olen jättänyt Bondin kokonaan väliin kun yritin sitä edellistä ja siitäkin piti hypätä niin monta kohtausta pois: kertakaikkiaan se vain haukotutti. Ja sitten se, että juoni on niin monimutkainen, että se on tekijöilläkin varmaan hukassa aina välillä..
Rahalla saa, mutta ei pitäisi yhteen elokuvaan ympätä niin paljon kaikkea mitä Bondeihin ympätään.
Daniel Craig on hyvä tyyppi ja hyvä Bond, mutta elokuvat eivät ole. Juuri se ilottomuus on ankeinta, niin totista touhua, että katsojaa ihan alkaa naurattaan!

Mutta tässä In Brugesissa oli ironiaa ja absurdiutta, vinoleukaisuutta ja pilkettä!

karkumatka kirjoitti...

Pakko oli katsoa tämä syksyllä kun tuli. Piipahdin nimittäin karkumatkaani aloittaessani syyskuussa Bruggessa, ja oli jotenkin niin älytöntä, että siitä oli sitten tehty leffakin.

Voin kyllä todeta, että Venetsian mieleentuova belgialaiskaupunki on kyllä tuhat kertaa parempi kuin leffa. :)

violet kirjoitti...

Brugge on upea kaupunki.
Tiettyihin aikoihin valitettavasti liian täynnä turisteja mutta sen ymmärtää.

violet kirjoitti...

...unohtui: kaupunki kuuluu näihin Unescon World Heritage City -kaupunkeihin.

Mikaela kirjoitti...

Rakastin tätä leffaa kuten tiedätkin, itseäni leffa nauratti ihan hirveästi mutta minulla onkin kieroutunut huumorintaju ;O)

Sooloilija kirjoitti...

Karkumatka, kiitos kommentistasi.
Violet, Bruggeen pitäisi päästä!
Mikaela, juu muistin, kirjoitit jo maaliskuun alussa katsoneesi tän.

Colin Farrell on koiranpennun näköinen.. ;D

Sari kirjoitti...

Tämä on myös yksi minun lempparileffoistani. Mutta kiero taidan olla minäkin, huumorintajultani... kin... ;-) Oletko nähnyt leffan Cassandra's Dream? Siinä Collinilla on hivenen samanlainen rooli kuin In Brugesissa ja toimi yhtä sairaan mustalla huumorilla maustettuna kuin tämäkin.

Mikaela kirjoitti...

Pakko kompata Saria; Allen-fanina ja Farrel ja Ewan -ihailijana on pakko sanoa että leffa on näkemisen arvoinen!

Sooloilija kirjoitti...

Sari ja Mikaela, juu olen nähnyt Cassandra's Dreamin, ja pidin kyllä siitä, vaikka sitä ei ole kehuttu ja on moitittu, että Allen on sillä elokuvalla ihan väljähtänyt..

Kyllä Colin pelastaa monta elokuvaa pelkällä olemuksellaan ja hyvillä näyttelijäntaidoillaan!