perjantai 17. huhtikuuta 2009

Takatalvi iski hetkeksi


Tämän jutun kuvat on kuvattu ikkunan läpi tänä aamuna 17.4.09 noin klo 8.50, kuopukseni lähti koulumatkalleen pyörällä hentoon lumisateeseen. Eilen oli kevät, tänään sitten ei. Tämä on aina odotettavissa, mutta kun se tulee, se yllättää aina.


Tämä päivä tulee sujumaan odottamisen merkeissä.. Odotan, että esikoinen parantuisi vihdoin taudistaan, odotan lääkärin soittoa, odotan ystävän käyntiä, toisen ystävän mahdollista puhelua.. Siinä samalla yritän suoriutua siivoamisesta, sitäkin kun on pakko tehdä. Voitte varmaan kuvitella miltä näyttää teini-ikäisen huone missä hän on sairastanut monta päivää. Kaikki asiat löytyvät lattialta.. Melkein meinaa iskeä toivottomuus.

14 kommenttia:

Yaelian kirjoitti...

Muistan kuinka hätkähdyttäviä nuo lyhyet takatalvet ovat jotka tulevat sen jälkeen kun kevät on jo hyvin päässyt käyntiin.Mutta yleensähän ne ovat silloin kovin lyhyitä, toivon mukaan..Toivottavasti esikoinenkin pian on paremmassa kunnossa!

Anonyymi kirjoitti...

Oho, Helsingissä sentään vaan tihuttaa vettä... Ja taas on yläkuva vaihtunut!!

Eija kirjoitti...

Takatalvi ei ole siitä kivoimmasta päästä tässa keväässa. Mutta aina se tulee kuitenkin, toivonmukaan ei sentään enää toukokuussa. Melkein kauhulla aamulla katson heti ikkunasta ulos, että onko maa valkoisena, eipä ollut tänään.

katriina kirjoitti...

Tänä vuonna olen ollut iloinen kylmästä huhtikuusta. Jos se on lämmin, ei seuraa hyvää, tulee kylmää jatkossa. Sanoo naismuistini, joka ei muista mitään edes viime vuodesta, mutta on vahva mu-tu.

Tsemppiä siivoukseen!

Meillä oli muuten ihan oudot murkut, ne ei nimittäin heitelleet mitään lattialle, vaikka se tuntuu kuuluvat kaikkien normaaliin kehitykseen.

Merja K kirjoitti...

Oho, lunta on tosiaankin tullut kunnolla. Eikä muuten uskoisi, että kahden viikon kuluttua on vappu, aika menee niin nopeasti

Iloista viikonloppua!

Sooloilija kirjoitti...

Yaelian, takatalvi on aina takapakkia kevääseen, mutta onneksi lyhyesti vain.. Muistan tosiaan monta vappua kun on lunta satanut, on se kyllä vienyt mielialaa alaspäin.

Mikaela, milloinkas minä sen yläkuvan vaihdoinkaan, Pääsiäisen pyhinä taisin vaihtaa..

Eija, kiitos kommentista, oletko ennen kommentoinutkaan? Lunta ja vesisadetta, sitten taas aurinkoa, sitä on tämä Suomen kevät.

Katriina, oi sinua onnekasta poikalasten äitiä! Meillä kuopus on tarkka, mutta esikoinen on äitiinsä tullut; minäkin olin teininä ihan hirveä paikkojen sekoittaja, huoneen lattia lainehti aina vaatteita ym. tavaraa.

MerjaK. Lunta on loskaisena vieläkin eli ei se ihan sulanutkaan heti pois.. Kunpa sulaisi äkkiä, että pääsisi pihahommiin ja seuraamaan kukkien kasvua!

Mukavaa viikonloppua kaikille!

Leena Lumi kirjoitti...

Sooloilija! Älä sure teinihuoneen sotkua, sillä se on ohi ennen kuin huomaatkaan. Minä sitä jo kaipaan! Olen yrittänyt olla nyt ihan tosiboheemi, kun Päämies reissussa, mutta en pysty saamaan viikossa millään aikaan sitä sotkua, minkä Meri kehitti hetkessä;-)

arleena kirjoitti...

Voi ei ja vielä takatalvea siellä.

Toivon, että
odotukset päättyvät
tyttäresi paranee
takatalvi sulaa

Kaikesta huolimatta hyvää viikonvaihdetta.

violet kirjoitti...

Voi sentäs...Tämä ei nyt ihan ole sitä mitä piti olla edellisen postauksen jälkeen.
No, kyllä se siitä taas. Kiva kuva jotenkin tuo pyörällä kouluun.

Sophia kirjoitti...

Olen aina nillittämässä, kun joku puhuu takatalvesta tai intiaanikesästä. Termejä kun käytetään aika usein väärin. Takatalvesta voi puhua, kun vuorokauden keskilämpötila on 0-10'C eli terminen kevät on alkanut ja nythän ei ehkä ihan vielä ole niin ollut, vaan Oulun korkeudella ollaan juuri sen termisen kevään nurkilla ihan näinä päivinä... :) Toisaalta tuo lumipyry ilmiönä on takatalvimainen... "uusi lumi on vanhan surma". :)

Elisa kirjoitti...

Kyllä se kesä sieltä keikkuu, pikku hiljaa. Hiljaa hyvä tulee...vai miten se nyt menikään. Älä anna toivottomuudella valtaa =)

noeijoo kirjoitti...

Meinasi ruma sana päästä, kun tuiskussa kulin kaupungilla anorakissa. Kylymältä tuntui, mutta nytpä jo plussaa näyttää.

lattialla on meidänkin teinin tavarat. Kameraa ja silmälaseja myöten. Toivotonta. Pitäköön huoneensa niinkuin haluaa.

Papi kirjoitti...

Kylmää on täälläkin ja vähän yritti taas räntääkin heitellä. Nooh, kyllä tämä tästä.

Voi pientä pyöräilijää :)

Hannelen paratiisi kirjoitti...

Voi tuota... no onhan huhtikuu.