perjantai 10. huhtikuuta 2009

Teki niin mieli vaihtaa kuva, sallinettehan..

Aiemmin kerroin, että vaihdan kerran kuussa tätä otsikkokuvaani, mutta haluan näköjään vaihtaa vähän useammin. Viime aikoina olen löytänyt kuin uudelleen Julianne Mooren, joka on yksi elokuvataivaan valovoimaisimpia naisia. Meryl Streep on ikisuosikkini ja Nicole Kidman on jännittävä tapaus, jota arvostan myös.

Aikoinaan kun Tunnit - The Hours ilmestyi, kävin sen katsomassa elokuvateatterissa ja koin sen hyvin vahvasti juuri naiseuden kannalta. Ymmärsin eri aikakausien naisten tunnelmat, samaistuin jokaiseen.

Juuri tänään, pitkäperjantaina, Violet kommentoi tästä Tunnit-elokuvasta edelliseen juttuuni, ja yhtäkkiä sen tapahtumat ja tunnelmat alkoivat vyöryä minuun. Siksi minun oli pakko vaihtaa Keira Knightleyn kuva tähän ihanaan Tunnit-elokuvan elokuvajulistekuvaan.

Toivottavasti pidätte myös tästä.

11 kommenttia:

katriina kirjoitti...

Vakavia naisia, ja vakavahan oli elokuvakin.
Julianne Mooren taisin nähdä eka kerran Jutun lopussa, josta en suuremmin välittänyt. Mutta ihailin Mooren näyttelemistä ja suorastaan ylimaallista kauneutta. En voi ymmärtää, että joku voi syntyä tuollaiseksi; ainakin hän on jossakin väittänyt olevansa luomu.

Leena Lumi kirjoitti...

Kiitos Sooloilija, kaikki minun ihailemat naisfilmitähdet samassa kuvassa. Tunnit on elämää suurempi leffa. Jäin koukkuun siihen jauhosirottimen ropinaan, jossa Julianne on masentunut äiti yrittäen tehdä miehelleen syntymäpäiväkakkua ja suurisilmäinen pikkupoikansa katsoo vierestä. Menin ja ostin sen sirottimen. Tehdessäni nyt kakkua, kuullessani sirottimen rouskutuksen, olen aina juuri siinä filmissä.

Tunnit oli sikälikin minulle iso juttu, että löysin sen kautta Virginia Woolfin tuotannon ja olen lukenut Mrs. Dallowayni jo puhki. Kirja löytyy blogistani.

Katriina, Jutun loppu perustuu Graham Greenen samannimiseen romaaniin. Se on romanttinen, hieman pateeettinen, mutta mahdollinen. Pidin perusasetelmasta, että nainen rakastaa kahta miestä. Ihan tarpeeksi ovat miehet kautta maailman sivu rakastaneet useita naisia. Uskon filmin kolahtavan romantikkoihin ja/tai niihin naisiin, joiden tie on Sarahin tie.

Hane kirjoitti...

Tuo on kyllä uskomaton kuva, siinä mielessä, että siitä ei ihan äkkiä Kidmania "tunnista". Hänelle muistaakseni muotoiltiin uusi nenä ?
Kyllähän näitä kuvia vaihdella saa, vaikka tykkäsin siitä Knightleyn kuvastakin, kun oli jotenkin niin romanttinen (?!)
Oikein Hyvää Pääsiäistä Sinulle !

Leena Lumi kirjoitti...

Aivan Hane, Kidmannille muotoiltiin tuohon leffaan uusi nenä.

Todistan elokuvatietämättömyyteni ja kerron, että en varmasti tiedä, kuka on Knightley, mutta arvelen Hanen tekstin perusteela, että nainen edellisessä isossa kuvassa Sooloilijan etusivulla. Minun pitäisi löytää just samanlainen pusero tai leninki tai mikä hänen päällään olikaan. Oliko se kyyhkynharmaata,jossa aavistus lilaa..., jos niin se väri oli Nikolai II:n puolison lempiväri ja sillä värillä oli aivan oma nimensä, jota en tietenkän nyt muista.

Tunnit elokuvassa oli aivan mieletöntä se, miten jokainen pääosan esittäjä vei roolinsa sataa.

Sooloilija kirjoitti...

Katriina, vakava elokuvahan se Tunnit oli, mutta antoi se jotenkin toivoakin. Toivoa tulevaisuuden naisille ja naisen asemalle.
Olen myös ymmärtänyt, että Moore on ihan luonnollisessa ulkonäössään, ei ole KAI kirurgin veitsen alla paljon käynyt..

Leena, oleppa hyvä, siis tuosta kuvasta. Minua kosketti Tunneissa kaikkien naisten elämä ihan yhtä paljon. En osaa nostaa ketään tärkeämmäksi. Minäkin löysin Woolfin tämän kautta. Aiemmin olin aina suunnitellut lukevani..

Hane, juu nenäähän muotoiltiin paljonkin. Ensimmäisen kerran sitä piti valkokankaalla tuijottaa vähän liiankin paljon. Hyvin se oli tehty.
Keiran kuva oli tosiaan romanttinen, haaveileva, siinä oli ihana mekko hänellä yllään. Itsekin haaveilen juuri sellaisista vaatteista..

Leenalle vielä, että kyllä sinun nyt täytyy Atonement - Sovitus katsoa, jos brittinäyttelijä Keira Knightley ei ole tuttu. Se kuvakin oli juuri Sovituksen roolista. Sivupalkeistani löytyy alaspäin selaamalla Sovituksesta klippi kun klikkaa sitä kuvaa.

Yaelian kirjoitti...

Hienoja kuvia löydät aina tuonne ylös !Tunnit elokuvaa en ole nähnyt, pitäisi kai joskus nähdä. Alempana oleva "Rachel getting married" on minulla rompussa, mutten ole vielä katsellut sitä,ehkä katson sen nyt viikonloppuna.Hyvää Pääsiäistä sinulle Sooloilija!

Sooloilija kirjoitti...

Yaelian, googletan kuvia ja käsittelen niitä Picasan puolella.. Oma harrastus sekin. Siksi on niin kiva usein vaihtaakin tuota yläkuvaa.

Saksi-Sadie/Bluesea kirjoitti...

Tunnit on hieno elokuva (puhumattakaan kirjasta!), mutta en ymmärtänyt, miksi Kidmanille piti tehdä tuo nenä. Se ei kerta kaikkiaan sopinut hänelle. Ei hänestä Virginia Woolfin näköistä ainakaan sillä tehty!

Yaelian kirjoitti...

Rosemarie deWitt muuten juuri nyt näyttelee myös uudessa hyvässä sarjassa United States of Tara, jonka ekan kauden näin juuri.Hän on siinäkin hyvä.

Sooloilija kirjoitti...

Saksi-Sadie; se nenä tosiaan häiritsi ensi kerralla aika paljon, mutta ehkä sillä kuitenkin päästiin vähän lähemmäs Virginia Woolfia. Ehkä Meryl Streep olisi ulkonäkönsä puolesta sopinut rooliin paremmin, hänellä on terävämmät piirteet.

Yaelian, maailma on täynnä erittäin hyviä näyttelijöitä, jotka eivät keiku punaisilla matoilla ja bileissä.. Rosemarie DeWitt kuuluu juuri heihin. Tästä sarjasta en ole kuullutkaan. Ei kun, sinähän esittelit muistaakseni sarjaa blogissasi jossain vaiheessa?

Yaelian kirjoitti...

Jeps, oli ihan pakko silloi esitellä kun oli niin hyvä sarja, hyvät näyttelijät ja ihme, jos ei saa jotain palkintoa kun niitä sarjoille taas jaetaan.