torstai 21. toukokuuta 2009

Amerikka ei ollut vielä valmis Adamille..?

(Älkää lukeko tätä juttua jos haluatte vielä jännittää tämän vuotista American Idolia ja sen tulosta. Mutta otsikosta taitaa jo aika paljon selvitä. Joten anteeksi nyt paljastaukseni).

Luin hienosta finaalilähetyksestä Sarin blogista, joten osa jännitykestä kaikkosi pois, Suomen tv:stä katsomme sitten sitä mitä koko maailma jo tietää tapahtuneen.. Siis ne tietävät keitä idolskisat kiinnostavat. Minua ei ihmeemmin kiinnosta esim. Suomen karkelot, mutta tämä Amerikan versio on aina niin suuren maailman tyyliin toteutettu, että sinne harvoin edes huonoja laulajia päästetään esim. kymmenen parhaan joukkoon (toisin kuin meillä..).

Amerikkalaiset ovat hanakoita äänestämään, onhan heillä populaakin niin paljon. Kymmenet miljoonat ihmiset eivät toisaalta voi olla väärässäkään, mutta ehkä teinitytöt äänestävät sielläkin eniten ja siksi voittajaksi valikoitui koiranpennun näköinen ja hieman persoonaton, mutta kiva ja taitava muusikko eli Kris Allen:


Mutta huiman karismaattinen ja kaikinpuolin valmis Adam Lambert jäi kakkoseksi, aika monien yllätykseksi.

Eikö Amerikka ollut valmis Elvistyyliin esiintyvälle, mustaa kynsilakkaa käyttävälle ja erikoisen monialaisen äänen käytön mestarille.. Tai ehkä oli, koska tulihan hän kakkoseksi.

Adamille on varmasti tulossa ruusuinen tulevaisuus musiikin parissa. Hänellä on paljon ihailijoita. Toivotaan pitkää ja kehittyvää uraa.

Adam olisi ollut hyvä jatko viime vuoden voittajan, David Cookin vanavedessä.

Tietenkin toivotan onnea myös suloiselle Kris Allenillekin.

Adamin ei tarvitse vakuuttaa minua, mutta Krisillä olisi kovempi työ. Ai kumman levyn ostaisin, no Adamin tietenkin..

Kolmanneksi tullut Danny Gokey oli myös sympaattinen ja erottui joukosta silmälaseillaan ja vahvalla souläänellään. Hän toi ulkoisesti mieleen hieman Robert Downey jr:n ja hänen olemuksensa oli leppoisa. Hän ei pitänyt stailauksesta vaan tahtoi olla oma itsensä, ei niin letkeä ja notkea vaan nallekarhumainen Danny. Pidin tyypistä, ja hänenkin musiikkiaan voisin kuunnella levyltä, varsinkin jos hän tekisi jazziin menevää soulpohjaista musiikkia. Toivotaan näin. Mutta jos hänkin sortuu tekemään ns. aor-musaa (amerikantyylistä aikuisrokkia), jää levy hyllylle odottelemaan ostajiaan..


Vielä maininta viime vuoden voittajasta David Cookista; ihana tyyppi, vetää varmasti keikoille paljon väkeä, hän on kuin nuorempi painos Kanadan miehestä, Bryan Adamsista. Mutta kuuntelin Davidin esikoislevyn läpi, enkä jaksanut sitä tosissani kuunnella. Kappaleet muistuttivat toisiaan ja vain Light on-hittikappale jäi siitä mieleeni. Ehkä joku toinen kuulee Davidin levyn eri tavoin, onhan sitä myytykin huimat määrät ja David on jo nyt noussut miljonäärikastiin kotimaassaan, mutta milloin me kuuntelijat saamme kuultavaksemme persoonallista musiikkia?? Sellaista, joka erottuu massasta ihan oikeasti..

Niin, ja eikö me naiset kuunnella naislaulajia kun tällaisissa kisoissa pärjäävät useimmiten aina vain mieslaulajat.

Itse haen huomenna kirjastosta varaamani Annie Lennoxin levyn (Bare). On ihana kuunnella laulajaa, joka on pysynyt pinnalla kymmeniä vuosia. Tietenkin samaa toivoo kaikille uusillekin laulajille. Mutta oikeasti vain osa uusista laulajista pysyy pinnalla.

5 kommenttia:

Yaelian kirjoitti...

No olen juuri katsomassa sitä viimeistä jaksoa, pidin pienen tauon ja näin tämän postauksen.En ole yhtään huolestunut Adamin suhteen, hänenlaistaan ei usein tule vastaan ja hän varmaan ei painu unholaan nopeasti kuten monet Idolsin voittajat ja kakkoset. Chrisin voitto oli tosiaankin yllätys, mutta niin se vaan on ettei konservatiivinen Amerikka vielä ole valmis hyväksymään tuollaista ilmestystä kuin Adam. Minä ainakin menisin mielelläni Adamin konserttiin, jos lähelle tulisi....

Merja kirjoitti...

En katsonut noita telkkarista.. mutta huomasin youtubesta että Adam on ollut tuossa läheisessä high schoolissa esiintymässä! Hieno ääni hänellä on.. olisi ansainnut voiton.

Sari kirjoitti...

Adamilla ei taatusti tule olemaan ongelmia menestymisen kanssa, mutta kuten tuossa mainitsitkin, nähtäväksi jää, kuin itse kisan voittajan Krisin suhteen käy.

Danny oli Adamin ylivoimaisen laajasta ääniskaalasta ja uskomattomasta lavasäteilystä huolimatta minun suosikkini ja nyt kun sanoit, hänessähän muuten on jotain samaa kuin Robert Downey Jr:ssa! Tosi symppiksen oloinen mies, jonka ääni lumoaa minut täysin. Olen aina pitänyt karheaäänisistä miehistä ja lauluäänessä etenkin huomaan kaipaavani tummempaa sävyä miesääneen. Myös minä toivon, ettei häneltä tule mitään peruspoppislevyä, vaan jazzahtavaa musiikkia. Hänen äänensä olis tuollaiseen musiikkiin aivan täydellinen!

Viime vuoden voittaja David Cook on ihan ok laulaja, mutta en ole itse edes juuri perehtynyt hänen uuteen levyynsä. Menestystä hän on kyllä täällä saanut ja on julkisuudessa aika tiheään. Ja nyt kun luin sinun kuvauksesi hänen levystään, luulen että sinne saa jäädä hyllylle notkumaan...

Elisa kirjoitti...

Kyllä Annie vaan on ihan valovuosien päässä näistä Idols sankareista, yhtään Idols-tähtiä väheksymättä.

Aurinkoista viikonloppua!!

Sooloilija kirjoitti...

Yaelian, Adamin konserttiin minäkin menisin ja johonkin klubiin Dannya kuuntelemaan, mutta Krisiä saavat mennä tyttöset katsomaan..

Merja, ai niin te olette niin lähellä näitä idoleita. Me täältä kaukaa vain seuraillaan. Adamilla on erikoinen ääni ja erikoinen esiintymistyyli. Minusta hän rikkoo joitain sellaisia käyttäymisrajoja mitä ei Amerikoissa ole aiemmin kovin paljon rikottu, ainakaan Idolskisaajien joukossa. Hänen seksuaalisuutensakin on hieman kysymysmerkki. Sekin luo jännitettä ja mielenkiintosa persoonaa kohtaan.

Sari, korkeaäänisten miesten jälkeen on aina ihana kuunnella välillä raspikurkkuja ja matalamman äänen omaavia, kuten juuri Dannyllä on.

David Cook taitaa olla ihan kivan oloinen Teksasin poika (eikös hän ollut sieltä kotoisin?). Vielä kun vähän tuosta vanhenee niin karismakin lisääntyy.

Elisa, kaikki idolskisaajat ovat niin kovin nuoria, siksi esim. juuri Annie Lennox on niin huima, koska hänellä on takanaan elettyä elämää. Se näkyy asenteessa ja äänessä, sekä persoonassa. Annie Lennox on vaan niin ihana, hän oli sitä 80-luvulla jo ja on yhä vaan. Karisma on lisääntynyt, samoin kauneus!

Esim. idolskisaaja Allisonilla, joka oli 16-vuotias, on vielä pitkä matka siihen. Monilla muilla tähdenaluilla myös.