keskiviikko 20. toukokuuta 2009

Annie Lennox-päivä

Tänään on juuri sellainen hieman kolea ja pilvinen päivä, jolloin pitää suorittaa tylsää siivoamista, mutta se sujuu ihan pikkuisen sutjakammin kun kuuntelee Annie Lennoxin voimakasta ja heleää lauluääntä.

Esim. tästä Little Bird-laulusta pidän erityisesti. Annien pehmeän kova esiintymistyyli on aina vedonnut minuun. Samoin kaikki Annien ja Eurythmicsin 90-luvun laulut (muistattehan Sweet Dreamsin ja There Must Be An Angelin sekä tämän Who's that girlin), mutta erityisesti hänen soolouransa on täynnä timanttisuorituksia, kuten Why ja Money Can't Buy it. Annien laulujen sanoitukset ottavat kantaa ja videot ovat taiteellisia. Annie on hyvin muuntautumiskykyinen ja hän muuntuu helposti esim. vanhanajan glamourhenkiseksi diivaksi, toisaalta vaikka hän vetäisi jalkaansa armeijakuvioiset lököhousut hän valloittaa kauneudellaan.

Annie Lennoxin virallinen sivusto on tosi viehättävä, vierailin siellä juuri ja jätin musiikin soimaan taustalle.

Poliittisesti aktiivinen Annie on syntynyt Skotlannissa 25.12.54 ja on luonut jo pitkän ja arvostetun uran laulajana ja lauluntekijänä. Hän on säveltänyt myös elokuvamusiikkia ja on palkittu sekä Kultaisella maapallolla että Oscarilla musiikistaan Lord of the Rings-elokuvaan.

Annie oli pitkään naimisissa israelilaisen elokuvaohjaaja Uri Fruchtmannin kanssa ja heillä on kaksi tytärtä. (Huomaa Annien mekossa aidsin vastainen kampanjamerkki).

Mutta nyt Annie soimaan! Mm. tämä kaunis A Thousand beautiful Things on riipaisevan kaunis (kiitos Bare-levyn vinkistä kommentteihin Annielle!)

9 kommenttia:

Elisa kirjoitti...

Olipa sattuma; olin juuri kirjoittamassa juttua Anniesta. Sain käsiini Annien uuden kokoelmalevyn ja se on aivan loistava. Tällä hetkellä Walking on Broken Glass on aivan huippu!

Sooloilija kirjoitti...

Elisa, ihanko totta! Kirjoita myös! Tuo Walking on broken glass on myös tosi hyvä!

Annie kirjoitti...

Olen aina ollut hulluna Annie Lennoxiin! Siinä on vahva ja persoonallinen nainen ja upea lauluääni! Erityisesti vaikutuin hänen albumistaan Bare, jonka kaikki laulut käsittelevät eroa. Se on samalla sydäntäsärkevää ja mahtavaa kuunneltavaa. Mielettömiä biisejä!

Sooloilija kirjoitti...

Annie, kiitti vinkistä, en ole kuullutkaan tuosta Bare-albumista. On varmasti hyvin henkilökohtainen levy.

Yaelian kirjoitti...

Minakin olen aina pitanyt Annie Lennoxista,hyva ja vahva laulaja, jonka sanoilla on myos merkitysta. Kauniin Annie kollaasin teit tuonne!

Sooloilija kirjoitti...

Yaelian, Anniesta löytyi niin paljon kauniita kuvia, kollaasin teko oli oikeastaan vähän vaikeaa..
Olen useampaan otteeseen kuunnellut häntä tänään..

Sari kirjoitti...

Annie Lennox on upea laulajatar, jolla on sielukas ja vahva ääni, aivan niinkuin hän itsekin on. Upea, vahva, sielukas nainen! Ihailen!

Anonyymi kirjoitti...

Annie Lennoxin parissa menee aika nautiskellen. Hän on yksi niistä naisartisteista, joka jaksaa ilahduttaa vuosikymmenestä toiseen!

Hauskat sivut hänellä!

Sooloilija kirjoitti...

Sari ja Lepis, olen huomannut, että Annie Lennox nauttii sellaista kunnioitusta ja arvostusta, että hänen ei tarvitse koko ajan olla aktiivisesti esillä ja tehdä levyjä. Me kyllä muistamme hänet, vaikkei levy koko ajan lautasella soikaan.

Nytkin hän on tänään esim. Cannesissa esiintymässä Aids-tapahtumassa.