tiistai 19. toukokuuta 2009

Cannesin elokuvajuhlat meneillään


Tällä hetkellä aurinkoisessa Cannesissa katsotaan paljon elokuvia ja kävellään punaisilla portailla kohti Palais des Festivalia. Kivahan siellä olisi olla katsomassa kuuluisuuksia ja uusia elokuvia, jotka kilpailevat mm. himoitusta pääpalkinnosta, Kultaisesta Palmusta. Tuomariston jäsenet vaihtuvat vuosittain, tänä vuonna juryn pääjohtajana on näyttelijä Isabelle Hubbert.


Ohjelmistossa on paljon elokuvia, jotka näytetään ensi kertaa yleisölle juuri Cannesissa. Mm. ihailemani ohjaajan Ang Leen (kuvassa) uusi elokuva Taking Woodstock, joka komediallisin keinoin kertoo omaelämäkerrallisen tarinan eräästä Elliot Tiberistä ja hänen seikkailuistaan Woodstockin rockfestareilla vuonna 1969.

Ang Lee kertoo haastattelussa tehneen viimeiset kymmenen vuotta draamaa ja etsineensä elämään jotain kevyempää kun vastaan oli tullut Elliot Tiberin hauska elämäkerta. Toivotaan onnea nyt Cannesissa tällekin elokuvalle, ja odotetaan, että se tulee myöhemmin ohjelmistoon.Cannesissa esitetään myös Pedro Almodovarin uutuus Broken Embraces (Los Abrazos rotos), jossa Almodovarin luottonäyttelijä Penélope Cruz nähdään mm. tällaisena vaaleahiuksisena.Filmijuhlat päättyvät tämän viikon lopulla, sitten kuulemme uutisista mitkä elokuvat palkittiin. Cannesin elokuvajuhlia on järjestetty jo vuodesta 1946 !

8 kommenttia:

violet kirjoitti...

Olen seurannut raportteja tuolta ihan joka päivä.
Yksi kiinnosta elokuva on ainakin (toki muitakin) eli Lars von Trierin Antichrist missä on Charlotte Gainsbourg.

En tiedä yhtään mitä siltä odottaa mutta odotan kuitenkin!

Leena Lumi kirjoitti...

Ah!, vuonna '69 tapahtui KAIKKI. Kunpa olisin ymmärtänyt vielä lähteä Woodstockiin...

Kaikki Almodovarin leffat olen katsonut ja tulen katsomaan. Se mies antaa filmeissään naisille kunniaroolit ja miehet ovat vain kulissia;-)

Yaelian kirjoitti...

Minäkin haluan nähdä tuon Almodovarin uusimman.Penelope näyttää tuossa blondina kauniilta mutta on kyllä tummana aitona vielä kauniimpi.

Paivi kirjoitti...

Kyllähän Cannesin festarit on sellainen, että sinne mielellään itsekin joskus lähtisi...

Lars von Trierin uutuudesta ilmeisesti ollaan oltu montaa mieltä. Tuttavani, joka on tuolla Cannesissa, oli nähnyt elokuvan siellä ja tykännyt. Mielenkiintoista nähdä sitten joskus tuokin.

Almodovarin uutuutta odotan mielenkiinnolla. Penelope on yksi suosikkinäyttelijättäristäni ja Almodovarin leffoissa pääsee ihanasti oikeuksiinsa. Ja miehen leffat on aina jotenkin normaalista kaavasta poikkeavia ja silti lämpimiä, ihmisläheisiä ja koskettavia.

arleena kirjoitti...

Cannesin punaisella matolla verhottuja portaita on tullut noustua. Ei tosin filmijuhlien aikaan, vaan oliko se nyt ennen vai jälkeen. Mutta kumminkin.
Käytiin syömässä täpötäydessä läheisessä ravintelissa, ruoka oli hyvää, mutta voi niitä filmijuhlakaupungin hintoja - kallista.

violet kirjoitti...

Eilen katselin C. Gainsbourgin ja Willem Dafoen (oliko hänen nimensä noin?) haastattelun Cannes’sta ja siinä oli pätkiä elokuvasta.
Kerrottiin myös miten toissa päivänä näytöksen yhteydessä Lars von Trierin jotkut "provokaatiot" olivat herättäneet keskustelua.
Vakuutuin että haluan nähdä elokuvan - ja ihastuin taas siihen miten ihana Charlotte on. Ei MINKÄÄNLAISIA tähden elkeitä, ei melua itsestään, ei pukeudu tyrkyksi, ei maalaa naamaa pelleksi...ihana.

Sooloilija kirjoitti...

Violet, Lars von Trier on kohdalleni vaikea tapaus; en ihmeemmin pidä hänen elokuvistaan, mutta on niissä jotain erikoista kuitenkin. Aina uusimmasta odottaa jotain, katsotaan nyt olisiko tässä potentiaalia.

Leena, olen katsonut Woodstockista hirveästi materiaalia, mm. sen monituntisen dokumentin. Tätä Ang Leen elokuvaa odotan oikein innolla. Samoin Almodovaria.

Yaelian, Penélope näyttää trailerissa ainakin tummatukkaiselta, mutta tämä kuva on vain joku osa elokuvasta.

Päivi, miten Almodovar onnistuukin tekemään elokuvistaan tavallisuudesta poikkeavia ja olemaan silti hyvin lämmin ja empaattinen. Todellista taitoa!

Arleena, minäkin olen niitä portaita joskus nuorena reilatessani käynyt kävelemässä. Se oli kesällä, joten punaista mattoa ei enää ollut. Ja kaupunki oli kauttaaltaan kallis! Eikä siellä reilaajia tunnuttu toivottavan tervetulleeksi. Mutta kaunis on se rantabulevardi.

Violet vielä, nuo näyttelijät Dafoe ja Gainsbourg toisaalta lupaavat paljon. Ovat mielenkiintoisia molemmat, joten eiköhän tämäkin elokuva tule katsottua jossain vaiheessa.

Tiina kirjoitti...

Tänään ensimmäistä kertaa eksyin blogillesi. Heath Ledgeriä ja Cannesia googlettaessa ;)

Terry Gilliamin ohjaama, Heathin viimeinen leffa, The Imaginarium of Doctor Parnassushan nähdään/nähtiin myös Cannesissa. Juurikin tänään.

Toivottavasti saataisiin myös Suomen elokuvateattereihin tuo leffa.

http://www.imaginariumofdrparnassus.com/ (forum ja fanforum:kin tuolta löytyy)
Heathin, muiden elokuvan näyttelijöiden ja Terry Gilliamin fanit ovat kokoontuneet tuonne varmistamaan, että Heath Ledgerin viimeinen leffa saa arvoisensa kohtelun.