perjantai 8. toukokuuta 2009

Englantilainen potilas tuli kuvaan


Nyt oli aika luopua Tunnit-elokuvan naisista, on toukokuu ja Englantilainen potilas on minulle tärkeä elokuva. Se on juuri se elokuva, jonka voin katsoa aina uudestaan. Sen kauneus lumoaa aina uudelleen, sen julmuus koskettaa joka kerran ja sen rakkaustarina on yksi kauneimmista ja kiihkeimmistä valkokankaalla.

Kristin Scott Thomas ja Ralph Fiennes ovat unelmapari! Aikuisia ja herkkiä, tosissaan rakkautensa kanssa toisen maailmansodan jaloissa, pohjois-Afrikan aavikkomaisemissa.

Myös Juliette Binoche loistaa tässä elokuvassa, hän saikin sivuosa-Oscarin roolistaan Fiennesin näyttelemän potilaan sairaanhoitajana.

***************

Kaikki yläpalkkikuvani tältä vuodelta näkyvät sivupalkissa, klikkaa Kate Winsletin kuvaa niin näet mitä kaikkia kuvia olenkaan tänä vuonna jo yläpalkissani käyttänyt. Nehän unohtuvat niin pian. Tein sen mm. muistutukseksi itselleni..

11 kommenttia:

Tintti kirjoitti...

Englantilainen potilas on tärkeä elokuva myös minulle. Joihinkin elokuviin vain palaa yhä uudelleen ja uudelleen ja uudelleen...

katriina kirjoitti...

Se on kuin runsaudensarvi, josta riittää uutta löydettävää joka kerta. Tosin minulla ei ole enää vhs-kauden jälkeen ollut sitä.

Hannelen paratiisi kirjoitti...

on hyvä lehva.

tuike kirjoitti...

Minunkin suosikkikuvia tämä. Nyt lainasin kirjastosta Menneen maailman, mutta en taida ehtiä katsoa, kun on niin kauniit säät, ulkoilmaelämä kutsuu. Ja ihanat kisut tuolla edellisessä postauksessa. Kyllä kissoja pitää ainakin kaksi olla ;)

Annie kirjoitti...

Ralph Fiennes on lempinäyttelijöitäni ja tämä yksi mieleenpainuvin elokuva. Tässä on todellista tunteiden korventumista ja traagisuutta.

Yaelian kirjoitti...

Kiva oli tulla tänne ja nähdä uusi kuva taas.Englantilainen potilas oli minustakin hyvä elokuva!Ja pidin siinä erityisesti Juliette Binochesta.

Sari kirjoitti...

Oi ihanaa!!!! Ikisuosikkini Englantilainen potilashan se täältä löytyy. Usko tai älä, mutta kylmät väreet menivät selkäpiissäni, kun huomasin Fiennesin ja ScottThomasin tuossa yläpalkissa. Tuo kohtaus kun on muutenkin niin koskettava ja aiheuttaa jo miltei nyt tunnekuohun...

Mutta olen samaa mieltä Yaelianin kanssa, myös Juliette Binoche on tässä elokuvassa unohtuman. Minä en koskaan saa tästä elokuvasta tarpeekseni ja voisin katsoa tämän vaikka kuinka moneen otteeseen, siihen koskaan kyllästymättä.

Ja niinkuin sanoit Kristin ScottThomas ja Ralph Fiennes ovat ilmiöinen pari tässä henkeäsalpaavassa ja surullisessa tarinassa. Voi ei, musta alkaa taas tuntumaan siltä, et tää pitää taas kaivaa kaapista ja katsoa, ties monennenko kerran... ;-)

Mukavaa viikonloppua sinulle!

Toivottelee Sari

Liivia kirjoitti...

Anteeksi kun tulen tänne kärkevine mielipiteineni, mutta en käsitä Englantilaisen potilaan hienoutta. Minusta oli kamalan tylsä, eikä mitenkään erityinen.

Julie Binoche on kyllä ihana!

Sooloilija kirjoitti...

Liivia, olet luultavasti ainoita ihmisiä, joka ei pidä Englantilaisesta potilaasta.. Mutta onneksi elokuvat ovat sellainen taidemuoto, että 'se on katsojan silmässä'. Vain henkilökohtaisella mielipiteellä on merkitystä, ei kenenkään muun mielipiteellä. Siksi minä en loukkaannut tästä mielipiteestäsi.

Liivia kirjoitti...

Hyvä kun et loukkaannu:) eNhän minua sinua arvostele vaan elokuvaa ja loppuviimein omaa huonoa makuani:)

Pidän itse asiassa hyvin harvoista elokuvista, ja ne ovat usein niitä, joista muut eivät pidä.

katrilli kirjoitti...

Olen katsonut englantilaisen potilaan useamman kerran ja aina se koskettaa valtavasti. Upea elokuva upeine näyttelijöineen! Ihanaa nähdä hieno kuva elokuvasta yläpalkissasi! Kiitos!

Katrilli