tiistai 16. kesäkuuta 2009

Anna-Leenan Taikinaterapiaa

Luin 2000-luvun alussa Anna-Leena Härkösen pienen keittokirjan Sopan syvin olemus, jossa oli terävää ja hauskaa ruokatarinaa ohjeiden välissä. Nyt kaupoissa on lehtipisteissä myynnissä kirjasta mukaeltu lehti Taikinaterapiaa (hinta 4,90). Ostin lehden ja päällystin sen heti kotona muovilla, jotta se kestää useamman vuoden selailut.

Härkönen on pohjois-suomalaiseen tapaan suorasanainen, hieman ronski, ja hauska! Hän ei pidä mistään pipertämisestä vaan reilusta, mutkattomasta ruoasta, mieluummin isoista annoksista ja runsastäytteisistä piirakoista. Sopii minulle.

Tein jo hänen ohjeensa mukaan tavallisen pullan, tai ei ihan tavallisen, sillä taikinaan tuli mantelijauhoa ja tavallista enemmän sokeria ja munia. Mantelivoisilmäpullista tuli taivaallisia. Näin Anna-Leena lupasikin, vaikka hän käyttikin hieman ronskempia sanankäänteitä..

Suosittelen tätä lehteä kaikille, jotka ovat pitäneet Härkösen tyylistä kirjoittaa ja elää, sillä kaikki hänen kirjoituksensa ovat hyvin omaelämäkerrallisia, niinpä myös nämä ruokatarinat.

Ja vinkkinä: jos omistat kontaktimuovia, päällystä lehti.

8 kommenttia:

arleena kirjoitti...

Minulla on ilo tuntea Anna-Leena, tosin pintapuolisesti. Olen ajatellut ostaa kirjan, mutta ostan nyt tuon lehden ensin.
Eipä ole hyvä ruoka ja mehevät leivonnaiset tuoneen hänelle grammaakaan liikaa, yhtä sirpakka edelleen.
Jospa eivät toisi minullekkaan.

Sooloilija kirjoitti...

Arleena, kiva kuulla, että ihan tunnet hänet. On hän kyllä tosi pienikokoinen, luultavasti niitä, jotka eivät liho vaikka söisivät voita ja kermaa koko ajan..
Lehti on hauskasti tehty.

tiinanen kirjoitti...

Hei kiitos vinkistä! En ole lehdestä ennen kuullutkaan, mutta täytyykin mennä ostamaan omaksi. Sitä keittokirjaa kun ei enää saa mistään. Thx! :)

Paivi kirjoitti...

Kuulostaa mukavilta ruokaohjeilta! Minulla ei ikinä hermo kestä eikä riitä aika tehdä mitään piperryksiä, joten itselle ainakin tuollaiset ronskimmat otteet käy paremmin. Pitääpä tsekata lehteä kaupasta, jos siitä vaikka saisi taas uusia ideoita :)

Leena Lumi kirjoitti...

Olen aina ihaillut Anna-´Leenan rohkeaa otetta elämään. Hän ei kaihda kipeitäkään asioita.

Mantelin kera kaikki on parempaa ja kaiekn huipuksi manteli on terveellistä. Tunnen miehen, joka nauttii 7 mantelia joka päivä aivojensa takia!

Sooloilija kirjoitti...

Tiinanen, lehti taisi ilmestyä viikko sitten lehtihyllyille kaupassa ja hyvin on näkyvillä!

Päivi, Anna-Leena antaa hauskoja ja hyviä vinkkejä sekä kertoo tarinoita. Ohjeita on silti paljon. Alkoholeista ja viineistä on omaa juttua myös..

Leena, manteli on hyvä moneen, ainakin leivonnassa. Kreikassa syövät paljon manteleita. Ostin kerran manteliöljyäkin..

Anonyymi kirjoitti...

Olin pettynyt, kun lehdessä ei ollut mitään uutta kirjaan verrattuna :( Kirja on tullut luettua moneen kertaan läpi Härkösen täpäkän tyylin ja huumorin vuoksi :)

Sari kirjoitti...

No perhana, tämä lehti pitää kyllä hankkia. Jos vain vielä löytyy lehtihyllyistä vielä ensi viikolla... ;-)