keskiviikko 3. kesäkuuta 2009

En antanut huonon suomennosnimen vaikuttaa..

Finnkinolla oli taas vitosen päivä eilen (tai oikeasti se on 5,50, ovat saaneet nostettua senkin hinnan). Mietin mitä menisin päivänäytökseen katsomaan ja valitsin tämän ihmissuhdedraaman Jätä se! - He's Just Not That Into You-elokuvan. Inhoan tuota suomenkielistä nimeä. Mutta päätin olla välittämättä siitä.

Sisältö paljasti hyvien ja persoonallisten näyttelijöiden kelpodraaman, jossa pohdiskellaan, että kuka sopiikaan kenelle ja entä jos juuri menetkin naimisiin, ja tapaatkin sen jälkeen elämäsi ihmisen jne..


Elokuvan mielenkiintoisin yhdistelmä oli Scarlett Johansson-Bradley Cooper-Jennifer Connolly-pari. Heidän välillään juuri pohdiskeltiin tätä, että kun sattumalta tapaa ihmisen, joka tuntuu heti sielunkumppanilta, ja toisaalla on jo valmiiksi valittu puoliso, jonka kanssa suhde on hiipunut. Mitä tehdä?
Minun piti katsoa hyvin monta Scarlett Johansson-elokuvaa ennenkuin hän lopulta onnistui vakuuttamaan ja sykähdyttämään minua. Ja se tapahtui siis eilen, tässä elokuvassa. Tässä hän on luontevimmillaan ja suloisimmillaan, eikä yritä liikaa. Hän on varmaan osittain oikeassakin elämässä juuri tuollainen. Tällaisen kuvan saan tästä Jätä se-elokuvasta.

Tämä kuvan pari - Ginnifer Goodwin ja Justin Long - ovat suloisia, sillä heillä kestää kauan tajuta, että juuri he ovat toisilleen valitut. Minä olisin kyllä tajunnut aiemminkin, hieman naiivi oli tämä pari, mutta erittäin sympaattisia.

Elokuvassa vilisee niin paljon näyttelijöitä, että kaikkia tulee tuskin tässä jutussa edes mainittua, vaikka ansaitsisivatkin kehut ja mainininnat, kuten esim. järkevää aikuista naista hyvin ja uskottavasti näyttelevä Jennifer Aniston. Myös Drew Barrymore on ihana höpsönä lehtitoimittajana. Drew on myös ollut tuottamassa tätä elokuvaa, ja elokuvan teon aikana hän seurusteli tuon söpöläisen - Justin Longin kanssa.

Jotenkin tuntui, että tämä oli oikein uskottava elokuva: elämä on välillä juuri tuollaista. Joku pariskunta ostaa talon ja vaimolle tulee sisustamisesta niin pakkomielle, että avioliitto kuihtuu siinä samalla. Jonkun naisen pitkäaikainen kumppani on niin sitoutumiskammoinen, että pari eroaa sen vuoksi, että mies ei halua naimisiin. Toinen pari yrittää ystävyyden voimin jatkaa parisuhdetta, mutta siitä ei tule mitään kun intohimo puuttuu.. Eikö meille kaikille nämä aiheet ole tuttuja - osa jopa itsekin omassa elämässä koettuja asioita. Minulle ainakin. Siksi pidin tästä elokuvasta. Se oli koko ajan lämmin ja koskettava. Ihan kelpo draama, vaikka Suurten Draamojen kastiin ei ylläkään. Ne ovatkin sitten erikseen.

Kuvassa vasemmalta elokuvan naiskaarti: Drew Barrymore, Jennifer Connolly, Jennifer Aniston, Ginnifer Goodwin ja Scarlett Johansson.

Traileri tässä.

11 kommenttia:

Paivi kirjoitti...

Minustakin tämä oli ihan ok leffa, joskin se jonkin verran lässähti loppua kohden. Hienot näyttelijät siihen oli saatu ja hyvin hoitivat hommansa.

Minun "virallisempi" arvostelu Episodista löytyy täältä

Sooloilija kirjoitti...

Päivi, luin juttusi, ja ihan samaa mieltä olen. Kolme tähteä viidestä on sopiva. Tarina antaa hieman yksioikoisen kuvan naisista. Olisi ollut hyvä jos joukossa olisi ollut yksi kunnon 'telaketjufeministi', homojahan siellä kyllä oli, mutta hekin aika stereotyyppisissä rooleissa.

Mutta tästä elokuvasta jäi rentoutunut ja hyvä mieli. Ei sellainen mieli, että rahat ja aika olisivat menneet hukkaan.

Anonyymi kirjoitti...

Näin tämän helmikuussa Lontoossa ja pidin itseasiassa tosi paljon, ottaen huomioon että romkomit aiheuttavat minulle yleensä näppyjä ;O) Johtunee hyvästä näyttelijäkaartista että katsominen oli mukavaa ja jouhevaa, hyviä valintoja!

Elisa kirjoitti...

Minustakin tuo oli kolmen tähden leffa, ei oikein täysillä saanut tuulta alleen vaikka jotakin kivaa leffassa oli. Ginnifer Goodwin oli minusta hyvä tässä leffassa!

Sooloilija kirjoitti...

Mikaela, jouheva ja miellyttävä tosiaan. Jänniä näyttelijöitä, monen ikäisiä.

Elisa, Ginnifer oli hauska, sympaattinen haahuilija...Aika moni on sellainen jossain vaiheessa elämäänsä. Mutta Drew Barrymore oli myös ihana!

Sari kirjoitti...

Mä kans ihmettelen tuota elokuvan suomenkielistä nimeä. Kamala, käskevä Jätä se! kuulostaa kyllä aika ikävältä...

Mä katsoin tän leffan joskus alkuvuodesta ja kirjoittelinkin tästä jotain moviebabblingseihin helmikuussa, antaen myös leffalle kolme tähteä.

Ihan ok leffa, josta itselle jäi päällimmäisenä mieleen juuri tuo Bradley Cooper (wow!), Johansson, Connelly kolmikko. Ja leffan hauskin roolihahmo oli mielestäni Gigi, joka oli juuri sellainen naiivi höpsöttelijä naikkonen.

Sooloilija kirjoitti...

Sari, kyllä tuo nimi on tosi käskevä, ihan kauhea!
Muistankin kun kirjoitit tästä elokuvasta.

Yaelian kirjoitti...

Tuon elokuvan haluaisin minäkin nähdä! Hyviä näyttelijöitä ja kiinnostava aihe.

violet kirjoitti...

Onpa pimee nimi, totta vie tuolla elokuvalla!
Monesti kirjatkin saavat aivan taukin nimen suomennoksen yhteydessä.

Huomaan palkista ettq olet katsonut
the Door in the Floor.
Tuleeko juttua? Pidin siitä kauheasti. Katsomisesta on kyllä jo vuosia mutta muistan hyvin.

Sooloilija kirjoitti...

Yael, kannattaa hankkia ja katsoa.
Violet, juu eilen illalla katsoin, juttua tulee piankin. Pidin siitä, kuten kirjastakin. Kirja oli vielä laajempi. Tämä keskittyi vain kirjan alkuosan tapahtumiin.

Hannele kirjoitti...

juu, filmien nimet joskus kummia..