perjantai 26. kesäkuuta 2009

Michael Jackson lähti

Tähän helteiseen aamuun on herätty yllättävällä uutisella: Michael Jackson on kuollut viime yönä sydänkohtaukseen 50-vuotiaana.

Lähden tästä torille aamukahville sulattelemaan tätä kummalliselta tuntuvaa uutista. Olen katsonut uutisia ja huomaan surumielisyyden tarttuvan, vaikken koskaan ihan suuri fani olekaan ollut.

Thriller-levy on SE levy, jota kuuntelin 80-luvulla. Legendaarinen 20-minuuttinen samanniminen video oli jotain ihan uutta!

Tässä video ajalta, jolloin vain musiikilla oli merkitystä ja Michael oli nuori poikanen.

Michael Jackson 29.8.58 - 25.6.09

(Kuva lisätty torikahvilasta tulon jälkeen klo 9.00)

Tässä vielä inhimillistä raporttia.

17 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tämä on todella omituista! Haikein mielin taitaa mennä tämä päivä. Nero mikä nero musiikin saralla.

Näin ne menee yksi kerrallaan.

Sooloilija kirjoitti...

Lepis, haikea on oikea sana. Jackson liittyy vahvasti nuoruuteemme.

Paivi kirjoitti...

Kieltämättä tuo uutinen tänä aamuna tuntui kummalliselta. Itse en ole mikään suuri Jackson -fani koskaan ollut, mutta muistan kyllä että Bad -kasetti minulla oli ostettuna ja siitä kovasti tykkäsin :) Vaikka Jacksonin yksityselämästä vaikka mitä onkin kirjoitettu ja onhan äijä varsin omalaatuista elämää elänyt, niin silti hyviä biisejä se maailmaan on saattanut. RIP

Sooloilija kirjoitti...

Päivi, samoilla linjoilla olen kanssasi. Enkä halunnut nyt tähän kirjoittaa mitään hänen yksityiselämästään vaan käsittelin häntä tässä muusikkona. Sitä mitä hän alunperin oli täysiverisesti.

Hannele kirjoitti...

Nuori mies, paljon kuunneltu,
en toki ollut konsertissa Göteborgissa.

Sooloilija kirjoitti...

Hannele, onhan sitä 50-vuotiaana vielä liian nuori kuolemaan. Aika nuoria lapsiakin hänellä jäi kolme.

-Anne- kirjoitti...

En olisi ihan vielä tuota uutista odottanut, 50 v on aika nuori. Minäkään en ole koskaan ollut mikään suuri Jackson-fani, mutta Bad-levyä tuli kyllä kulutettua aikoinaan...

Elegia kirjoitti...

Taidan olla poikkeus, kun ajattelen ettei tämä ollut mitenkään kovin odottamaton tapaus (en tarkoita, että tämä olisi siis iloinen asia).

En ole Jacko-fani, vaikka tunnustan kyllä että pidin/pidän joistakin hänen biiseistään.

Tämä tapaus herättää surua ja ristiriitaisia tunteita. Olisikohan sydänkohtauksella ollut tekemistä Michaelin pelkojen kanssa (hänhän kuulemma pelkäsi kuolemaa ja myös sairaalloisesti sitä, että hänen nenäsä irtoaa. Hänellähän oli todettu ihosyöpään viittaavia merkkejä mm. juuri nenässä.

En voi olla miettimättä, kuinka paljon hänelle tehdyillä laajoilla leikkauksilla on tekemistä asian kanssa. En nimittäin edelleenkään usko väitettä, että Michaelin iho vain alkoi vaaleta itsekseen jonkin "sairauden" tmv. takia.

Mutta rauha hänen sielulleen.

Sooloilija kirjoitti...

Elegia, ajattelen samoin, ettei hänellä ehkä ole vaalentavaa ihosairautta ollut, mutta sitä emme nyt ehkä voi enää tietää.
Surullista, että niinkin rikas ihminen ei saanut elää pitkää elämää ja nauttia joskus vanhuudestaan.

Sooloilija kirjoitti...

Anne, kyllähän me lähes kaikki kolmi-nelikymppiset on jossain vaiheessa Jacksonit kuunneltu, tanssittu sekä luettu häntä koskevat uutiset.
Muistelin juuri sitäkin kun hän oli vähän aikaa naimisissa Lisa Marie Presleyn kanssa..

Sivustakatsoja kirjoitti...

Nyt on Jackson viimeisen tanssinsa tanssinut. Jokin Jackson-kasetti (se, minkä kannessa oli se iso Jacko-patsas) oli aikoinaan minun ensimmäinen tai toinen kasettini koskaan, joten siinä mielessä myös omia kokemuksia löytyy. Mikään suuri fani en ollut minäkään ja esmerk. yhtään levyähän mulla ei ole. Täytyy niitäkin jossain vaiheessa katsella (niiden myyntihän on jo nyt räjähtänyt käsiin tämän uutisen julkistamisen jälkeen).

Jacksonin yksityiselämästä voi olla montaa mieltä, mutta musiikin saralla hän lähenteli neroa.

juanita kirjoitti...

satuin lukemaan uutisen jo yöllä, kun olin ylhäällä ja melkein menivät yöunet, oli se sen verran täräyttävä uutinen. bad oli ensimmäinen lp-levyni ja MJ eka suuri idolini sekä ensirakkauteni joskus 11-vuotiaana, ja vaikka en myöhempää uraa enää samalla intensiivisyydellä seurannutkaan, niin mielelläni olisin halunnut nähdä hänet vielä konserttilavoilla.. haikea päivä kertakaikkiaan.

Yaelian kirjoitti...

Uutinen pisti kyllä hiljaiseksi. Vaikken minäkään mikään MJ-fani ollut, niin ei voi kieltää etteikö MJ ollut suuren luokan artisti.

Elisa kirjoitti...

Yaelianin kanssa samoilla linjoilla, vaikka en ollut fani pisti tämä uutinen hiljaiseksi...

Minä jotenkin ajattelen MJ:stä, että hän oli kuin Peter Pan, ikuinen lapsi, hän ei koskaan kasvanut aikuiseksi.

Sooloilija kirjoitti...

Sivustakatsoja, yhtään levyä ei ole minullakaan, mutta kasettina on ollut. Uskon, että tekevät piankin uuden kokoelman.

Juanita, sinä olet oikea fani, koska hän on ollut ensimmäinen suuri fanituksen kohteesi. Uutiset täällä ainakin ovat hänen kuolemansa hyvin huomioineet.

Yaelian, se on kummallinen tunne se kun vetää hiljaiseksi. Istuin aamukahvilla torilla ja sielläkin toriseurue (miehiä) puhui Michaelista.

Elisa, tuo Peter Pan-määritelmä saattaa hyvinkin olla ihan totta. Sanotaan, että hänen isänsä oli määräilevä ja väkivaltainen. Ehkä pieni poika ei saanut elää huoletonta lapsuutta, kuten meidän lapsemme saavat.
Surullista.

Papi kirjoitti...

Kyllä kosketti kovin tämä uutinen. En ole myös mikään faninsa ollut ikinä, mutta kiistatta muusikkona ihan huikea tyyppi. Yksityiselämästään en sano mitään, kun en siitä tiedä yhtään mitään.

Hanneles paradis kirjoitti...

Poikani esitti häntä yhdessä revyssä koulussa,
en tiennyt että hän osasi niin hyvin tanssai..