lauantai 27. kesäkuuta 2009

Elokuvia helteen varjossa..


Tänään Teema-kanava näyttää Brokeback Mountainin. Hyvä, että se tulee Teemalta ilman mainoksia. Tässä vinkkiä heille, joilla elokuva on vielä näkemättä. Minä mietin tarkkaan katsonko nyt tällä kerralla. Olen nähnyt elokuvan parin vuoden sisällä ainakin viisi kertaa. Ja kun Heath Ledger kuoli, katsoin dvd:ltä parhaita paloja Heathia muistellessani. Dvd-hyllyssäni on pino kirjastosta lainattuja elokuvia, jotka pitäisi katsoa viikon sisään..


Jake Gyllenhaal-ihastukseni alkoi juuri tästä Brokeback Mountainista. Samoin Ang Leen ohjaamien elokuvien 'harrastus' ja vielä lisäisin, että kirjailija Annie Proulxin ihailu alkoi myös tästä elokuvasta. Brokebackissa on erityisen hyvin onnistunut roolitus, miesroolien lisäksi siinä on vahvat naisroolit Anne Hathawaylla (kuvassa Venezian filmijuhlilla Heathin ja Jaken kanssa) sekä Michelle Williamsilla.

Michelle ja Heath rakastuivat filmausten aikana. He saivat myöhemmin Matilda-tyttären, jonka kummisetä Jake on.. Mutta sitten kaikki päättyi traagisesti Heathin kuolemaan tammikuussa 2008.

Brokeback Mountain on klassikko jo nyt. Liputan aina sen puolesta.

5 kommenttia:

Leena Lumi kirjoitti...

Tänään katsotaan sitten tämä leffa. Onneksi mainokset eivät katko filmiä. Olen lukenut tästä leffasta ja Wyomingista varsin paljon, joten aihe kiinnostaa. Ja teitty myös nuo näyttelijät, joita olet kovasti kiitellyt.

Krisu kirjoitti...

Kastelen iltaisin pihaa ja kukkia ja puuhaan ties mitä, enkä muista televiso-ohjelmia ollenkaan, että kiitos tästä vinkistä, on vielä katsomatta tämä elokuva. Laitan ainakin tallennukseen :) menen takaisin ulos, heippa!

Papi kirjoitti...

Brokeback on kyllä hyvähyvä elokuva ja kestää katsomista. Voisikin ottaa sen nyt talteen, kun tulee ilman taukoja.

Tuo kissaklippi on muuten aivan ihastuttava ja on hienoa nähdä, miten Tikke-neiti on ottanut pikkuisen hyvin vastaan. Leikkiikö ne keskenään? Tai kuisaileeko Selma?

Paivi kirjoitti...

Brokeback Mountain on yksi kaikkein aikojen kauneimpia rakkaustarinoita ja niin traaginen... Pysynee oman listani kärjessä vielä pitkään.

Sooloilija kirjoitti...

Leena, Krisu, Papi ja Päivi,

kyllähän minä katsoin, yhdessä asennossa, liikkumatta ja taas ihan 'täpinöissäni'. Heath ja Jake ovat niin lumoavia!

Papille kissoista: leikkivät keskenään lähinnä niin, että Selma hyökkäilee Tiken kimppuun, se on sille leikkimistä. Tikke vanhana kissana antaa jonkun aikaa hyppiä kimppuun kunnes hermostuu ja alkaa myös pureskella pientä. Selmakin kun harrastaa sitä pureskelua.. En oikein tiedä onko se leikkiä vai mitä..
Mutta päivisin ja alkuilloista aina nukkuvat yhdessä, vierekkäin ja silloin ovat tosi suloisia!