sunnuntai 28. kesäkuuta 2009

Sunnuntaiklassikko - Patsy Cline

Yhdistän tässä nyt elokuvaa ja musiikkia. Jessica Lange esitti Patsy Clinea vuoden 1985 elokuvassa Sweet Dreams. Jessicakin on hyvä laulaja, mutta Patsy laulaa tässä versiossa. Hänellä oli niin erikoislaatuinen ääni, että tuskin monikaan osasi sitä jäljitellä.. Jessica Lange oli roolistaan Oscar-ehdokkaana vuonna 1986.


Upeaääninen Patsy Cline kuoli uransa huipulla 30-vuotiaana lento-onnettomuudessa, vuonna 1963 matkalla keikkapaikalle. Hänen tunnetuin laulunsa on tunteellinen Crazy, jota hyvin monet artistit ovat laulaneet (mm. Willie Nelson onnistuneesti). Tämä Sweet Dreams on lähes yhtä tunnettu. Ja se olkoon lopullisena hyvänyön toivotuksena äskettäin kuolleelle Michael Jacksonille.


8 kommenttia:

Yaelian kirjoitti...

Ihana valinta! Patsy Cline oli tosiaankin upea laulaja ja muistankin tuon leffan.

Halo Efekti kirjoitti...

Mainio valinta, Patsy on miellyttävä-ääninen ja mainio tunteiden tulkki.

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä Patsy osasi! Voi että tämä on upeaa. Oivallinen matkatoivotus myös Michaelille. Farewell. Ehkäpä he tapaavat toisensa jossain pilven reunalla ja laulavat yhdessä...

Leena Lumi kirjoitti...

Aivan lumoava, pidättelevä biisi...kuin hidas rakastelu...

Ja Jessica on aina...Jessica!

Tuima kirjoitti...

Pidin enemmän tuosta Crazy-kappaleesta. Olen kuunnellut Clinea niin vähän, että ensin tuli mieleen laulaako hän tuossa elokuvavideossa, kun ääni kuulostaa erilaiselta. Niin tai näin, kumpikin kappale on hyvä ja pitänee hankkia Patsya enemmänkin kuunteluun. Kiitos vinkistä :)

Sooloilija kirjoitti...

Patsy oli upea ja temperamenttinen, samoin Jessica häntä näytellessään..

Otanpa vielä selvää, että laulaako Patsy tuossa videolla, minustakin ääni on hieman erilainen, korkeampi..

SusuPetal kirjoitti...

Patsy Clinea tuli aikanaan kuunneltua aika paljon, kun oli kantrivaihde päällä. Juuri sopiva ääni kantriin, mahtipontista, melodramaattista, tunteellista.
Jess, kantri on taitolaji, ettei siitä tule kornia. Cline osasi.

juanita kirjoitti...

sekä patsy cline että elokuva olivat ihan vieraita minulle, mutta upealta hänen äänensä kuulosti ja elokuvakin näytti pätkien perusteella hyvältä.