keskiviikko 15. heinäkuuta 2009

Doubt jättää epäileväisen mielen


Katsoinpa kesäisenä yönä kriitikkojen kovasti suitsuttaman Doubt - Epäilys-elokuvan. Ikävä kyllä se jätti omaan mieleeni keskivertotunnelmat. Aivan kuin sen tarina ei olisi lähtenyt lentoon. Näyttelijäkaarti oli ensiluokkaista: Meryl Streep tiukkana, lähes fasistisena nunnarehtorina 60-luvun new yorkilaisessa katolilaisessa koulussa, Philip Seymour Hofmann uudistusmielisenä pappina ja Amy Adams nuorena nunnaopettajana. Mutta edes näyttelijät eivät pysty pelastamaan ohjaajan aikaansaamia puutteellisuuksia.

Ei huono elokuva, mutta ei kyllä erinomainenkaan. Koskettava aihe ja sivurooleissa parhaat, tuntemattomat näyttelijät. Kertaakaan en pyyhkinyt kyyneleitä, enkä kertaakaan tuntenut mitään suurta kuohuntaa. Tunnelataukset olivat latteat. Miksi näin? Harmittaa.


Sitten on vielä se elokuvan tärkein kysymys: onko pappi syyllinen? Se jää kuitenkin epäselväksi ja hieman pimentoon, sillä elokuva loppuu liian pian sen jälkeen kun asia on jollain tavalla paljastunut.


Traileri tässä.7 kommenttia:

Yaelian kirjoitti...

Mulla on tuo leffa koneella, ja vielä katsomatta.Pitää varmaankin katsoa pikapuoliin,niin näen tuntuuko samanlaiselta kuin susta tuntui tämän leffan suhteen.

Sooloilija kirjoitti...

Yael, huomasithan, etten ihan tyrmännyt, mutta jotain jäi uupumaan. Hienot näyttelijät!

katriina kirjoitti...

Jostakin syystä ei ole yhtään kiinnostanut tämä elokuva, ja luulen sen johtuva noista kuvista. Minusta päähenkilöt näyttävät ja kuulostavat sellaisilta, joista en halua tietää mitään!

Sooloilija kirjoitti...

Katriina, kuvauksella on tavoitettu tunnelmaa; lähes kaikki on mustaa, ainakin kaikkien vaatteet.

Pidän Philip Seymour Hoffmannista (jonka nimeä pitää aina miettiä, että miten se oikeaoppisesti kirjoitetaan). Hän on ehkä tämänkin elokuvan parasta antia. Hyvä rooli.

Papi kirjoitti...

Tämäkin on näkemättä ja kovin mystisen ja arvoituksellisen tunnelman nämä kuvat välittää. Varmaan on niillä se tarkoituskin.

Ja tuo Selman kuva, voi hyvänen aika sentään, en vaan lakka ihastelemasta noin suloista otusta. Pahasti toistan itseäni, mutta annan mennä :)

Sooloilija kirjoitti...

Papi, ei haittaa vaikka toistat itseäsi; kehut ovat aina ihania, ja kehun kohde on livenäkin yhtä suloinen!

Hannele kirjoitti...

En nähnyt, mut vähän lukenut.

Ihmettelen naisia, jotka valitsevat tuollaisen elämän..