tiistai 7. heinäkuuta 2009

Jonathan Rhys Meyers tekee Match Pointin


Katsoin Match Pointin jälleen kerran. Olen usein hehkuttanut, että se on yksi Woody Allenin parhaista elokuvista. Mutta ehdottomasti siitä tuli niin hyvä elokuva pääosan Jonathan Rhys Meyersin vuoksi.

Dublinissa 27.7.77 syntynyt irlantilaisnäyttelijä Jonathanin tie arvostetuksi näyttelijäksi on ollut kuin satua. Hänen äitinsä luotsasi vaihtelevin menestyksin neljän pojan veljessarjaa isän häipyen kuvioista jo varsin varhain. Välillä Jonathankin joutui orpokodin tapaiseen ja erotettiin koulusta 16-vuotiaana. Hänet löydettiin paikalliselta uimahallilta ja tie tähtiin alkoi 1990-luvun puolivälissä.

Jonathan on hyvin persoonallisen oloinen ja muuntautumiskykyinen. Onhan hän esittänyt mm. Elvis Presleytä minisarjassa. Hän sai roolin Elviksenä yli 200 hakijan joukosta. Olen nähnyt hänen Elviksensä, ja hän on uskottava. Hän on musikaalinen ja keinuvalanteinen luonnostaan. Ihan jotain pientä häivähdystä Elviksestä hänestä näkee vielä nytkin..

Woody Allen halusi Match Pointiin kaksoiselämää viettäväksi entiseksi tennistähdeksi juuri Jonathanin, jonka voikin kuvitella tennispelaajaksi. Match Pointista myöhemmin omassa jutussaan.

Jonathania voi seurata myös tv:n puolella historiallisessa Tudors-sarjassa. Jonathan on huima roolissan 1500-luvulla eläneenä Kuningas Henrikinä, joka viettelee naisia ja hallitsee itsevaltiaana.

Jonathan on monien muiden näyttelijöiden tapaan antanut kasvonsa tietylle kosmetiikka- ja vaatesarjalle, hänen kohdallaan se on Hugo Boss. Tässä siitä näyte.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Meillä näyttää olevan jotenkin sama maku filmien ja näyttelijöiden suhteen. Kiva blogi!

Sooloilija kirjoitti...

Marjaisa, kiva, että pidät myös kai Jonathanista.. Luulin jo, ettei kukaan..

Kiitos kun viihdyt blogissani. Tulen käymään sinunkin blogissasi.