tiistai 7. heinäkuuta 2009

Kertoisiko joku..


Eilen illalla tein tuosta yläkuvasta erilaisen version Picasa3:n puolella. Olisin halunnut jättää Kate Winsletin kuvan puhtaana näkyviin, niinpä laitoin otsikon Elämää ja elokuvaa Picasan puolella. Minun oli kuitenkin laitettava teksti Sooloilija siihen nimikenttään, sillä ohjelma ei antanut laittaa koko otsikkokuvaa ellei siihen tullut otsikoksi jotain..

Niinpä laitoin siihen otsikoksi Sooloilija. Ja se näköjään määräytyi sen jälkeen koko blogini nimeksi. Aamulla sain sähköpostia, ettei blogiini pääse ja muutkaan blogit eivät ole päivittyneet sen jälkeen kun vaihdoin sen uuden kuvan..

Niinpä palasin entiseen kuvaan, jossa otsikko on kokonaisuudessan kuvan päällä.
Olen ihmeissäni miten bloggeriin ei voi tehdä pieniäkään muutoksia sekoittamatta koko systeemiä. Blogin nimi on laitettava kuvan päälle, vaikka haluaisin laittaa sen kuvankäsittelyn puolella kuvan alapuolelle. Mutta se ei ole mahdollista.

Onko muilla ollut tällaisia ongelmia? Entä onko se totta, että Blogger ei tunne minua enää jos poistan otsikosta sen nimen, jolla olen puolitoista vuotta jo tullut tunnetuksi.. Pitääkö se nimi käydä vaihtamassa johonkin muuallekin..

Ylhäällä se kuva, jonka illalla tein, ja jonka olisin halunnut blogini yläkuvaksi. Katen pään päälle tuli sitten se sana Sooloilija, koska otsikkoon oli pakko laittaa joku teksti..

5 kommenttia:

SusuPetal kirjoitti...

Itse tein blogiin susup.blogspot.com bannerikuvan käyttämällä piirustusohjelmaa (pixia) eli tein valkoisen kuvan, jonka alalaitaan liitin sen bannerin, joka blogissa on. Näin blogin nimi on kuvan yläpuolella "tyhjässä tilassa".

Toimii varmaan toistekin päin.

Aika oudolta tuntuu, jos ei blogin nimeä voi vaihtaa, pysyyhän osoite samana??

Tietotekniikka on outoa.

juanita kirjoitti...

muistaakseni jossain kohtaa voi määrittää, jääkä ns. otsikkoteksti kuvan alle piiloon, jolloin kuva on otsikkotekstin päällä. silloin otsikkoteksti voi olla mikä tahansa, mutta ei näy kuvan alta.. en nyt vain äkkiseltään muista, missä kohtaa sen sai määriteltyä.. pitää katsoa tarkemmin bloggerista!

juanita kirjoitti...

tsekkasin bloggerin, ja otsikkoteksti (se pitää edelleen kuitenkin määritellä) pitäisi saada näkymättömiin siinä vaiheessa, kun muokkaa ulkoasua -asetuksissa lataat uuden kuvan ja klikkaat pikkuikkunassa vaihtoehtoa: mainospaikka otsikon ja kuvauksen tilalla..

Sooloilija kirjoitti...

SusuP., kiitos vastauksesta ja pohtimisesta. En ole kuitenkaan koskaan käyttänyt piirrosohjelma pixia..

Ja Juanita, siis jess, nythän se onnistuikin kun tosiaankin laitoin tuon vaihtoehdon, jossa lukee 'mainospaikka otsikon ja kuvauksen tilalla' ! Vinkkiä muillekin..

arleena kirjoitti...

Kiitos vinkistä. Yritän tuonne Kotona-blogiin laittaa jonku kuvan taas. Katsotaan miten se onnistuu, ettei tulisi liian suuri.