perjantai 10. heinäkuuta 2009

Kesälukemista kirppislöytöinä


Kirpputorikäynti toi kirjahyllyyni kaksi kirjaa: Anna-Leena Härkösen koskettavan omakohtaisen kirjan Loppuunkäsitelty (pokkariversiona). Se kertoo Anna-Leenan siskon itsemurhasta. Olen kirjan kerran hätäisesti lukenut, nyt luen uudestaan.

Kirppispöydältä nappasin myös Johnny Depp-elämäkerran, jossa on kiitettävän paljon, ja hyvänlaatuisia kuvia. Kirjan on kirjoittanut Brian J. Robb vuonna 2007. Kirja on hyvä teos Depp-faneille, sillä se käy läpi kaikki hänen tähänastiset elokuvansa ja varhaiselämänsä tapahtumat.

Kirjan kansikuva on mielestäni hieman töksähtäen valittu: Depp on siinä Kapteeni Jack Sparrown roolissa. Onko se todellakin Johnny Deppin paras rooli? Hyvin rakennettu roolihan se on, mutta itse nostaisin parhaimmaksi rooliksi esim. Edward Saksikäden tai Gilpert Grape-roolin. Kansikuvaksi olisi kaikkein paras ollut esim. mustavalkokuva Johnny Deppistä ihan omana itsenään.. Kuka lie päättänyt kirjan kannesta, suomalainen kustantajako? (Minerva).

Kolmas kirja, jota myös selaillen luen on näyttelijä Brooke Shieldsin omaelämäkerrallinen tarina Tuli sade rankka. Sen alaotsikko on Kuinka selvisin synnytyksenjälkeisestä masennuksesta. Luin lehtihaastattelun Brookesta ja kiinnostuin hänestä persoonana, siksi hain kirjan kirjastosta. Synnytysmasennus ei ole nyt (eikä ollut ennenkään) lähellä minua, mutta haluan lukea tarinan Hollywoodnäyttelijättärestä, joka on elänyt julkisuudessa pienestä tytöstä lähtien, ja jonka haaveena oli tulla äidiksi. Mutta jonka äitiys ei ollutkaan alussa kovin ruusuista. Jokaista äitiä voi kohdata synnytyksenjälkeinen masennus. Tästä tärkeästä aiheesta avoimesti nykyään puhutaankin.

Ehkä Brooke Shields kirjallaan on tuonut lohtua monenkin naisen elämään.
(kuvassa kirjan kansi englanninkielisenä. Suomenkielisen kirjan kansi on täsmälleen sama).

Joten kesälukemistonani ovat juuri tällä hetkellä: masennus/itsemurha, synnytyksenjälkeinen masennus ja filmitähtielämäkerta.. Luen monia kirjoja yhtäaikaisesti, toisia selailen, toisia luen tarkemmin. Hieman levotonta on tämä lukemiseni tällä hetkellä.

6 kommenttia:

katriina kirjoitti...

Luin kerran tuon Brooke Shieldsin kirjan ja nostin kyllä hattua hänelle hienon tilityksen kirjoittamisesta. Samalla huomasin itsekin ajatelleeni stereotyyppisesti, että hän on kevyensortin tähti, kun on lähes lapsesta asti ollut niin paljon julkisuudessa. Mutta hän on fiksu ja kyvykäs nainen siinä kuin me muutkin, joka kokee syviä tunteita ja uskaltaa puhua niistä ääneen. Hyi minua!

Sooloilija kirjoitti...

Katriina, joistakin näyttelijöistä ei ehkä tule 'Meryl Streeppejä', mutta tekevät silti vähän puurtaen uraansa. Oikeastaan vähän odotan, että näkisin Brooke Shieldsin jossain elokuvassa.
Hän on kasvanut aikuiseksi, kauniiksi naiseksi, jolla on pilkettä silmäkulmassa.

Hän oli myös läheinen ystävä Michael Jacksonin kanssa, ja puhui koskettavasti muistotilaisuudessa tällä viikolla.

Elisa kirjoitti...

Minä kahlasin puoleen väliin tuota Brooken kirjaa mutta se ei vaan napannut/ pitänyt otteessaan. Loppuunkäsitelty on aika raju kirja, paljas ja suorasukainen raportti ajasta läheisen kuoleman jälkeen. Ei ehkä mitään parasta Härköstä mutta lukemisen arvoinen ehdottomasti.

Lukuiloa!!

Sooloilija kirjoitti...

Elisa, minulle käy samanlain Shieldsin kirjan kanssa; en lue tunnollisesti, vaan selaan sieltä täältä.
Härkösen kirjaa joku jossain sanoi sanalla 'kirjanen'. Se on ryöppy, kertomus kaikesta siitä hirveästä kun lähiomainen yllättäen tekee itsemurhan. Mielestäni ihan tärkeä kirja.

Paivi kirjoitti...

Hienoja löytöjä kirppikseltä! Minä en koskaan tuollaisia löytöjä tee... Brooke Shieldsin kirja vaikuttaa myös mielenkiintoiselta. Pitää varmaan vilkaista meidän kirjastotarjontaa siltä osalta.

Ofelia kirjoitti...

Olen samaa mieltä tuosta Johnny Depp -kirjan kannesta. Eihän kirjan tarkoitus ole kertoa tuosta yhdestä roolista... Selailin kirjaa kirjakaupassa. Se voisi olla kiinnostava, vaikka luenkin aika vähän elämäkertoja.

Tuo Loppuunkäsitelty odottaa lukemista. Luulen, että sen lukeminen ei veisi kauaa, mutta että lukukokemus olisi hyvinkin järisyttävä.