perjantai 10. heinäkuuta 2009

Tänään: Meri sisälläni

Tässä yläkuvassa on espanjalainen, vuosina 1943-1998 elänyt Ramón Sampedro. Hänestä kertoo tänä iltana tv1:ssä nähtävä elokuva Meri sisälläni - Mar adentro.


Kunnianhimoisen elokuvan ohjasi chileläissyntyinen Alejandro Amenábar, jonka aiempi työ oli ollut Nicole Kidmanin tähdittämä The Others. Amenábar osaa luoda hengästyttävän hienovireisiä tunnelmia elokuvissaan.


Espanjalainen Javier Bardem teki loistoroolin kymmeniä vuosia halvaantuneena eläneenä miehenä, joka taisteli eutanasian puolesta.

Tämä elokuva oli vuoden 2004 tapaus ja herätti paljon ajatuksia ja keskustelua. Pohdinnat eutanasiasta jatkukoot taas tämän elokuvan jälkeen. Elokuva sai useita palkintoja, mm. Parhaan ulkomaisen elokuvan Oscarin.

En kerro nyt elokuvasta enempää, mutta suosittelen istumaan tv:n ääreen tänään klo 21.30 alkaen, jos vain mahdollista.

Traileri tässä.

5 kommenttia:

Paivi kirjoitti...

Kiitos muistutuksesta! Minulla on tämä vielä näkemättä, mutta nähtävien listallani on kuitenkin. Pitää pistää muistutus, että laittaa boxille tulemaan, koskapa tuohon aikaan olemme matkalla viikonlopuksi pohjoiseen...

Leena Lumi kirjoitti...

Me istumme ja Kanadan vieraamme myös. Olemme menneet ja tulleet nii paljon, että pari tuntia loistavan elokuvan äärellä tekee nyt juuri hyvää. Olen nähnyt tämän ja näen vielä monasti. Teit hienon esittelyn, kun jaksoit hakea nuo tiedot esille. Omistin tämän filmin, mutta annoin sen ystävlle, jonka tiedän arvostavan elokuvaa ja taistelevan eutanasian puolesta, kuten minä teen. Sain ystävältä kuin vastalahjaksi Brokeback Mountainin, josta en toivu koskaan!

Mutta nyt: Meri sisälläni - minullakin - aina.

Sooloilija kirjoitti...

Päivi, hyvä kun sain sinua muistuttaa tärkeästä elokuvasta. Kerrohan sitten kun olet katsonut.

Leena, uskon, että löydät vielä kirpputorilta tai kaupasta uuden kappaleen, eihän tämä kuitenkaan kovin vanhan elokuva ole.

Illalla istumme kaikki tv:n äärellä. Olen yksin kotona, joten saan rauhassa katsoa. Onneksi tulee Ylen puolella, ilman mainoksia siis..

Yaelian kirjoitti...

Näin tuon elokuvan parisen vuotta sitten, tosi tärkeä ja hieno elokuva!

Sooloilija kirjoitti...

Jael, Meri sisälläni koskettaa. Ja kuten sanoit, tärkeä elokuva.