sunnuntai 12. heinäkuuta 2009

Sunnuntaiklassikko - Closer-elokuvan musiikki


Irlantilainen Damien Rice (s.-73) on yksi suosikkilaulajistani. Kolme kesää sitten kuuntelin häntä päivittäin. Viime aikoina olen kuunnellut vähemmän.. Damien teki Closer-elokuvan tunnussävelen The Blower's Daughter ja nousi sen jälkeen suurempaan tietoisuuteen.


Videossa esiintyy Damien Rice bändikaverinsa Lisa Hanniganin kanssa. Sellisti Lisa myös laulaa laulun loppupuolella. Videoon on onnistuneesti yhdistetty otteita Closer-elokuvasta. Varsinkin Julia Robertsin ja Jude Lawn kohtaamiset ovat sykähdyttävää katsottavaa. Tämäkin kuuluu niihin elokuviin, joita katson noin kahden vuoden välein, ja löytyy hyllystäni.

23 kommenttia:

Kari kirjoitti...

Nyt tuli taas elokuva ja kappale, jotka ovat minulle uusia. Ehkä pitää katsoa elokuva, ennen kuin biisiin pääsee sisälle.

Sooloilija kirjoitti...

Kari, elokuva on vuodelta 2005. Damien Ricen musiikkiin pääsee aika hitaasti sisälle. Sanat ovat tärkeät ja tunnelma..

Tuima kirjoitti...

En ole elokuvaa nähnyt ja kappalekin oli ihan vieras. Elokuva alkoi kyllä kiinnostaa ja kuten Kari jo sanoi, sitä' kautta kappaleeseen varmaan saa uudenlaisen otteen. Jännä laulutapa Ricella.

Sooloilija kirjoitti...

Tuima, ehta irlantilainen on Rice, Kildaressa syntynyt. U2:n Bono tykkää hänestä, ja on avittanut mm. Usa:n ja Kanadan puolella hänen uraansa.

Tuima kirjoitti...

Irlantilaisuus onkin muuikossa aina kiinnostava piirre. Pitää tutustua paremmin, jos kerran vielä Bonokin tykkää :)

Sola kirjoitti...

Kiitos tästä - olen nähnyt tämän leffan muutamaan otteeseen ja aina koen sen yhtä vahvasti, tietysti johtuen omista kokemuksista. Tämä kappalekin menee minulla sieluun asti mutta en ole ennen löytänyt tietoa, kuka sen laulaa.

Joten kiitokset tästä sekä ihanasta blogista; kauniita kuvia ja hienoja vinkkejä.

Sooloilija kirjoitti...

Sola, kiva että olen saanut olla vinkkien antajana.

Closer tekee minuunkin aina valtavan vaikutuksen. Se on raadollinen, herkkä ja yllätyksellinen.

Anonyymi kirjoitti...

Olipa kaunis biisi. Tätä voisi kuunnella lisää. Tuntemattomia ovat molemmat, mutta heti meni katsomis- ja kuuntelemislistoille. Kiitos tutustuttamisesta. Olen toki tästä artista kuullut jotain joskus...

Sooloilija kirjoitti...

Lepis, olen eniten kuunnellut Damien Ricen O -nimistä levyä (eli kirjain O). Levy on peräti vuodelta 2002. Seuraava levy nimeltään 9 ilmestyi 2006.

Lisa Hannigan luo nykyään soolouraa eli ei ole enää Damienin bändissä. Ja toisin kuin jutussani väitin, bändin sellistinä on muu nainen (Yvienne Long).

Elokuvaa suosittelen monille. Sen on ohjannut MIKE NICHOLS, sama mies, joka ohjasi klassikon Kuka pelkää Virginia Woolfia? Ja yhtäläisyyksiä on, paljonkin!

Vaiheinen kirjoitti...

Biisin olen kyllä ohittanut aika sujuvasti, kiva kun se nyt tuli siis esiin. Tämä on kieltämättä vähän sellaista musaa, joka menee ainakin meikällä korvien välistä läpi ankkuroimatta itseään sinne poimuihin. Mutta tarkemmin kuunneltuna ihan kiva veto.

Sooloilija kirjoitti...

Vaiheinen, monilla menee ohi tän tyylinen musiikki-laulutyyli. Damien Rice tekee intohimolla ja ihan omalla tyylillään tätä musiikkiaan. Peilaa varmaankin omia tuntojaan runouteensa.. Oletkohan elokuvaa nähnyt?

Annie kirjoitti...

Ihana rantakuva! Closer-leffa oli todella hyvä, olinkin unohtanut sen. Ja nuo kirjat vaikuttavat kiinnostavilta, pitääpä lukea (Shieldsin olen jo lukenutkin).

Anonyymi kirjoitti...

Kuulun myös heihin, joille tämä on uusi. Mutta Ricen tapa laulaa teki kyllä vaikutuksen. Olipa hyvä uusi tuttavuus, kiitoksia.

SusuPetal kirjoitti...

Enpä minäkään ole nähnyt tätä leffaa, joten musiikkikin oli ihan vierasta. Pidin laulan äänestä, mutta ehkä lyhyempi versio laulusta olisi toiminut paremmin minulle, nyt oli toistoa liikaa sanoissa. Toisaalta, leffamusiikki on aina yhteydessä leffaan, pitäisi arvioida kokonaisuutena.

juanita kirjoitti...

damien ricen nimi on tuttu, mutta musiikki ei niinkään. kaunista kuunneltavaa kuitenkin oli. closer-elokuvan olen joskus nähnyt, mutta jostain syystä siitäkään ei ole jäänyt mitään mielikuvaa, paitsi clive owenista. :)

Yaelian kirjoitti...

OI mikä ihana valinta! Näin tuon Closer leffan silloin kun se oli tuore ja oli hyvin vaikuttava leffa.En tosin muistanut ,että tämä kappale oli siitä leffasta, mutta rakastan tätä kappaletta ja se on mulla ollut kauan tietokoneeni musiikkitiedostoissa. Hyvä valinta Sooloilija!

Leena Lumi kirjoitti...

En tiedä tuosta leffasta mitään, joten en osaa kommentoida sitä. Oeln aikamoinen irkkufani, mutta juuri tämä musiikki ei ollut mun juttuni. SEN SIJAAN: mistä ihmeestä sinä olet onnistunut löytämään tuon Robbien ja koiran kuvan! Mun täytyy nyt lähteä 'tsekkaamaan' oletko sinä jo hänen facessa;-) Olet tosi kova tekijä noiden kuvien löytämisessä...

Timo kirjoitti...

Vaimon hommaama leffa ja ihan vaikuttava muistaakseni - ei mikään kiiltokuvatapaus. Kappalekin on tuttu, mutten olisi kyllä muistanut noita yhdistää toisiinsa.

Sooloilija kirjoitti...

Osalle siis uusi tuttavuus tämä Damien. Ja kaikille ei kolahda. Hän ei ole mitenkään kovin räväkkä tyyppi ulkoisesti. Hän kertoo pieniä runoja lauluillaan. Usein vaikeasta tai saavuttamattomasta rakkaudesta.

Leenalle tiedoksi, että Robbie on sitten sellainen, joka on aikas paljon räväkämpi, ja kolahtaa kuin metrinen halko! Siis minuun, ja ehkä sinuunkin Leena.. Facebookissa voi ilmoittautua hänen fanikseen, meitä on siellä jo reilusti yli 400.000 !

Ja Timo sanoit hyvin; elokuva Closer ei ole mitään kiiltokuvakamaa; vaan rehellistä kerrontaa siitä kun ihmissuhteet hajoavat. Clive Owen on ehkä paras tässä, mutta myös muut: Jude Law, Julia Robertson ja monikasvoinen Natalie Portman!

Sooloilija kirjoitti...

Ja Juliahan on Roberts ! Huomasin tuossa äskeisessä näppäilyvirheen..

Tintti kirjoitti...

Näin elokuvan silloin ihan tuoreeltaan avomieheni kanssa ja osui saumaan jossa oma pitkä ja mutkikas ihmissuhteemme oli rumasti hajoamssa, joten mennee pitkä aika ennenkuin katson tämän elokuvan uudelleen. Jotkus leffat osuu kuin miina ja jää sitten maamerkeiksi roikkumaan. Ihmiset ovat petoja, varsinkin läheisilleen.

Follow your dreams kirjoitti...

Leffa on ihana ja Jude Law kyllä aika
syötävä pakkaus kans:P


Julia Roberts kuuluu kans lempinäyttelijöihini;)

Jamelia

Elisa kirjoitti...

Aivan loistava tuo Rice, ihan uusi nimi mulle! Kiitos tästä!