maanantai 13. heinäkuuta 2009

Tuulen viemää tulee taas


Kuvitelkaa, Tuulen viemää-elokuva viettää tänä vuonna peräti 70-vuotisjuhliaan! Olen sen eri vuosikymmenillä katsonut. Toisinaan olen jaksanut innostua, toisinaan en. Jospa tänään yrittäisin katsoa sitä tyttärieni kanssa. Yhtään en ole kyllä varma jaksavatko he olla kiinnostuneita.

Clark Gablen ja Vivien Leighn keskinäinen kemia on huikeaa! Rhettin ja Scarlettin suhdetta hehkutetaan yhä 70 vuoden jälkeenkin yhdeksi elokuvataivaan romanttisimmaksi!

Tuulen viemää tv2:lla klo 19.50 alkaen.
Editoitu klo 13.23 (kiitos Anittan kommentin): Tuulen viemää näytetään kahdessa osassa, välissä on uutiset ja elokuva jatkuu taas klo 21.42. Loppujenlopuksi elokuva loppuu klo 23.40! Joten maraton-ilta tulossa jos meinaa katsoa..

15 kommenttia:

Tintti kirjoitti...

Mulla on tästä hyllyssä 4 euron remasteroitu DVD-versio, jossa on intermissiot ja kaikki tallella. Huima leffa kaikin puolin. Jos tykkää, kannattaa tutustua myös Otavan kustantamaan Donald McCraigin "Rhett"-kirjaan. Se on ikäänkuin se toinen puoli tarinaa.

Sooloilija kirjoitti...

Tintti, katsotaanpa minkälaisen version näyttävät tänä iltana. Laskin, että elokuvan kesto on noin tunti ja 38 minuuttia. Mietin, että eikös se ole joskus ollut pitempänäkin versiona?

Hannele kirjoitti...

ja vieläkin katsomisen arvoinen.

Anonyymi kirjoitti...

Siinähän menee koko ilta! No, toisaalta sadepäivän ratoksi voisi hyvinkin katsoa, taas.

Anitta kirjoitti...

Uuh itse olen ihan armoton Tuulen viemä -fani. Jaksan palata kirjaan ja leffaan aina uudestaan - välillä ihmettelen itsekin mikä siinä jaksaa viehtää. ;) Mulla on kans se remasteroitu versio DVD:nä. Technicolor loistaa siinä ihanana. Toivottavasti telkkarikin esittää sitä versioita eikä mitään haalistunutta kopiota.

Mites Tintti, onko se Rhett tosiaan lukemisen/hankkimisen arvoinen? Itseltäni löytyy hyllystä Mitchellin Tuulen viemän vierestä Alexandra Ripleyn Scarlett, joka on kyllä aika kamala sepustus Tuulen viemän jatko-osaksi. Olen tosin silti lukentu senkin monta kertaa. ;)

Anitta kirjoitti...

Hassu ratkaisu muuten Yleltä esittää leffa kahdessa osassa tolleen ja uutiset väliin. Tai no. Aika vanhanaikasta siis. Tosin onhan leffassa alunperinkin väliajan paikka. Toivottavasti se nyt sitten kanssa menee siitä poikki.

Telkku.com ilmoittaa varmaan Ylen ohjelmatietojen perusteella, että koko leffan kesto on 212 min eli mun laskupäällä siitä kyllä tulee 3h ja 32 min. Silloinkin se tosin on joku lyhennelty versio, sillä toi remasteroidun DVD:n version on peräti 238 min eli melkein neljä tuntia.

Ihan puolessa toista tunnista et tästä siis selviä. Kun vielä täytyy kattoo ne 15 min uutisetkin!

Sooloilija kirjoitti...

Anitta, olin tässä tapauksessa hätäinen luonne, katsoin vain alkamisajankohdan.. Hui, pitkä ilta tulee. En ole varma ehdinkö katsoa kokonaisuudessan. Lapset eivät kyllä jaksa istua aloillaan noin pitkään..

Leena Lumi kirjoitti...

Me katsoimme leffan vähän aikaa sitten ja kesto oli yli 3 tuntia. Yhtään minuuttia ei mennyt hukkaan, sillä tämä leffahan on evergreen.

Kun olin hyvin nuori, halusin kaikkien poikaystävieni olevan kuin Rhett...ja heistä ei siihen ollut. Rhettini löysin vasta, kun olin 30 vee.

Sooloilija, ehkä sun tytöt eivät jaksa innostua tästä laffeasta, mutta anna syvän etelän ja suuren intohimon viedä sinua. Oi noita aikoja!: Naiset saivat kiukutella ja miehet osasivat käsitellä rakastavan naisen kiukuttelua...

Liivia kirjoitti...

Joskus opiskeluvuosina tuon katsoin, mutten muista YHTÄÄN MITÄÄN. Joko ei vaikuttanut mitenkään tai sitten muistini on tosi huono.
Tekisi vähän mieli katsoa uudestaan, muttei millään huvittaisi laittaa leffaan koko iltaa.

Tintti kirjoitti...

Jonnekin tuonne väliin kommentoin, että "Rhett" on kirjana ihan hyvä otos ikäänkuin elokuvan pariksi ja että netanttilassa Tuulen Viemää DVD näyttää tällä hetkellä maksavan 5,99 euroa, joten ei mikään mieletön investointi, jos haluaa katsoa sen omaan tahtiin eikä omaa mitään tallennusvälinettä. On se kuitenkin melkoinen osa länsimaista kulttuurihistoriaa ja komeaa katsottavaa kaikin puolin. Bittiavaruus söi kommenttini, toivottavasti ei tullut vatsanväänteitä. Iloista elokuvailtaa kaikille: kissat kainaloon ja sohvannurkkaan mukavaan löhöasentoon nuoret ja vanhemmat. Se kannattaa aina.

anu kirjoitti...

On kans tullu muutamaan kertaan katsottua! nyt ei katsota kun mies ei liiemmin välitä!

Sooloilija kirjoitti...

Leena, sinulla on kovat vaatimukset olleet! Tietyssä iässähän kukaan nuori mies ei vaikuta Rhettiltä yhtään!
Elokuva on menossa ja katson vain puolisilmällä, nyt ei ehkä ole paras aika. Tytötkään eivät jaksa. On ukkosta ilmassa, hermoherkkä olotila..

Liivia, minäkään en halunnut käyttää ihan koko iltaa tähän elokuvaan. Mutta joskus sitten taas. Suosittelen sinullekin jossain vaiheessa.

Tintti, mihinkähän se sinun kommenttisi katosi, ei ole aiemmin näkynyt, vain tuo ensimmäinen kommenttisi aamulta. No, ilta meni nyt semmoiseksi, että lapset ei nyt jaksa minun kainalossa olla, heillä on muita 'projekteja' tälle illalle. Kissat jaksvat kyllä olla kainalossa, on heidän paras nukkuma-aikansa: alkuilta.

Anu, joskus vaikka muutaman vuoden päästä sitten taas Tuulen viemää, eikö? ;D

katriina kirjoitti...

Minäkin haluaisin oman Rhett Butlerin! Nyt osaisin arvostaa ja tarvita sitä, mutta nuorena olisin torjunut eikä hän sitä paitsi olisi minulle sopinutkaan. Scarlettin kanssa sen sijaan täydentävät hyvin toisiaan, vaikka en tätä mitenkään romanttisimpana suhteena voi pitää: eihän se saa mitään täyttymystä, kun Scarlett ei ole ollenkaan tunneihmisiä.

Papi kirjoitti...

Olen varmaankin outo, mutta mulle Tuulen viemää ei ole kolahtanut koskaan. Olen sen kaksi kertaa nähnyt ja toisen kerran katsoin nimenomaan tarkkaillen ja tutkaillen. Klassikkoleffahan tuo on, mutta ei aiheuta tunnemyrskyä täällä, voi sentään, taidan liittyä omituisten otusten kerhoon :)

Hane kirjoitti...

Tuulen viemää tuli äskettäin Teemalta, katsoin sen silloin ja katselin taas eilen. On se niin hypnoottisen kiehtova elokuva jotenkin...ja onhan mulla se vielä DVDnäkin ! On ne niin ihana pari, nuo Scarlett ja Rhett ;o) Voi kun näkis vielä Scarlettinkin, eli sen jatkon. En kyllä tykännyt Scarlettin esittäjästä Joanna Kilmer jotain (?), mutta Timothy Dalton oli aika hyvä Rhett.