sunnuntai 19. heinäkuuta 2009

Sunnuntaiklassikko - Pianon tunnelmaa


Tänään Sunnuntaiklassikoissa soi soljuvasti Michael Nymanin säveltämä musiikki elokuvaan Piano. Kun ensi kertaa näin Pianon, lumouduin juuri sen musiikista ja ohjaaja Jane Campionin hienosta kuvakerronnasta. Piano on täydellinen elokuva, ja sen musiikki on unohtumatonta! Tässä näytteessä elokuva ja musiikki on hienosti yhdistetty musiikkivideoksi.

Kuvassa pääosan Holly Hunter ja Harvey Keitel.
12 kommenttia:

Tuima kirjoitti...

Huikea klassikkovalinta! Pianon musiikki on tunteisiin käyvää ja pidän soundtrackistä paljon niin kuin monista muistakin Michael Nymanin elokuvamuiikeista. Tätähän nyt jaksaisi kuunnella vaikka kuinka! Ja elokuvakin on hyvä.

Sooloilija kirjoitti...

Tuima, tuo soundtrack olisi ihan ehdoton hankkia.
Itse elokuva on sellainen, että en halua sitä aina nähdä, koska tiedän sen tunnelmat ja tapahtumat. Mutta musiikkia voisi kuunnella..

Yaelian kirjoitti...

Upeaa musiikkia ja upea elokuva,ihana klassikkovalinta!

Helmiina kirjoitti...

Piano on hieno, yksi suosikkielokuvistani.

Sooloilija kirjoitti...

Yael ja Helmiina, tämä on ihana ja ikiklassikko jo nyt. Tätä kuunnellaan vielä vuosikymmenienkin kuluttua.

SusuPetal kirjoitti...

Pitäisi varmaan katsoa tuo Piano uudestaan joskus, eka katselukerta jätti niin vähän muistijälkiä, ehkä leffaa oli hehkutettu liikaa.
Tai sitten se ei vaan iske minuun.

Musiikin suhteen samanlainen olo, ei jää mieleen.

No, minulla on aika outo maku, että ei kai ihme.

Anonyymi kirjoitti...

Siitä on kauan kun näin tämän elokuvan, musiiki ei ole painunut mieleen, mutta tämä kyllä palautti sen. Elokuva on kyllä mielessä, uusinta voisi olla tarpeen.

Hannah kirjoitti...

On se, uskomattoman kaunis kappale. Olisikohan koko elokuva menestynytkään niin hyvin ilman tuota Nymanin musiikkia.

Sooloilija kirjoitti...

SusuPetal, eri aikoina elokuva voi tehdä eri vaikutuksen.. Ainahan voit yrittää vaikka toisen kerran jos tekisi vaikutuksen.
Minulle tämä Pianon musiikki on jäänyt hyvinkin vahvasti mieleen..

Hirlii ja Hannah, minäkään en ole nyt vuosiin katsonut Pianoa. Se tuli aika äskettäin tv:ssäkin. Tuon musiikin soundtrackin voisin hankkia. Joskus voisin tällaista kuunnella taustalla..

Tommi kirjoitti...

Meillä vaimo kuuntelee tätä mieluummin kuin minä. Piano ja Nyman ovat ok, mutta en taida vain olla samalla lautalla. Campionilla on mielestäni parempiakin leffoja.

juanita kirjoitti...

piano (siis soitin ;) sai aikaan kylmät väreet, voisin tunnelmoida tätä kuunnellen vaikka kuinka pitkään!! elokuvastakin pidin, mutta katselukerrasta on jo niin paljon aikaa, etten oikein enää muista siitä mitään.

Anonyymi kirjoitti...

Nautinnollista pianon soittoa. Kävi kuin Juanitalle tuossa yllä, kananlihalla! Tosin piano on suosikki instrumenttini (kuunnella) ja sillä on taipumusta tehdä tuollaista. Ihana klassikko!