sunnuntai 16. elokuuta 2009

Elvis ja Lisa Marie - isä ja tytär


On kulunut päivälleen 32 vuotta siitä kun Elvis kuoli. Muistan tapahtuman Suomenkin uutisista. Muistan vanhempieni järkyttyneet ilmeet. Koko maailma tuntui olevan sitä mieltä, että 'ei voi olla totta!'.

Haluan lähestyä aihetta hänen tyttärensä Lisa Marie Presleyn kautta.

Lisa Marie oli isänsä luona Gracelandissa usein, vaikka vanhemmat Priscilla ja Elvis olivat eronneet jo vuonna 1973, Lisa Marien ollessa 5-vuotias. Isä halusi viettää mahdollisimman paljon aikaa ainoan lapsensa kanssa, niinpä Lisa Marie oli isänsä luona myös tämän kuolinyön aikaan. Elvis-elämänkerran luettuani olin valtavan järkyttynyt siitä, että 9-vuotias Lisa Marie oli paikalla. Hän sai tietää isänsä menehtyneen heti tuoreeltaan. Olen miettinyt mitä sen ikäinen pieni lapsi on ajatellut tapahtumasta. Ja kuinka isän varhainen menetys on vaikuttanut häneen.. Tämä on usein ollut mielessä kun olen seurannut isänsä näköisen Lisa Marien (s. 1.2.68) elämää lehdistä.

Elviksen tavoin hänkin on hyvin lapsirakas, ja sai viime syksynä kaksostyttäret 40-vuotiaana. Hänellä on myös kaksi lasta aiemmasta liitostaan. Lisa Marie tuntuu räväkältä, mutta herkältä persoonalta. Hän meni äkkinäisesti naimisiin 90-luvulla mm. Michael Jacksonin ja näyttelijä Nicholas Cagen kanssa, mutta liitoista ei tullut mitään.. Nyt hän on avioliitossa vähemmän tunnetun muusikkomiehen kanssa, joka on myös kaksostytärten isä.


Lisa Marie hoitaa yhdessä äitinsä Priscillan kanssa Elvis Presley Enterprices-yhtiötä. Lisa Marie on yhtiön pääomistaja, ja mm. Graceland on nyt kokonaan heidän omistuksessaan.
Kuvassa yllä Voguen kannessa naisia kolmessa polvessa; vasemmalta Priscilla Presley, Riley Geough (Lisa Marien vanhin tytär) ja Lisa Marie Presley. Kaikkien ulkonäössä on jotain samaa, sellaista mistä Elviskin tunnettiin. Presley-naisissa on ripaus etelävaltion ylväyttä.


Isä on varmasti Lisa Marien mielessä päivittäin.
Tässä isän ja tyttären yhteinen duetto, joka on tehty nyt 2000-luvulla. Erikoinen ja koskettava versio.


In the Ghetto

13 kommenttia:

Leena Lumi kirjoitti...

Paljastettakoon nyt, että olen suuri Elvis-fani. Onko samaa samettia muuten ollut koskaan kenenkään muun laulajan äänessä?

In the ghetto on minulle tuttu, rakas laulu, mutta vaikuttavuutta tietty lisäsi nähdä isän ja tyttären duetto.

Hienoa, että muistetaan jo menneitä suuruuksia, sillä hehän jatkavat kuitenkin elämäänsä lauluissaan, filmeissän, kirjoissaan...

arleena kirjoitti...

Olikos Lisalla ja Michaelia lapsi, ei tainut olla.
Elvis on myös yksi suosikeistani.

Sooloilija kirjoitti...

Leena, minä rakastuin Elvikseen noin 10-vuotiaana. Isäni on aina ollut suuri Elvis-fani, joten meillä soi kotona usein Elvis..

Hän pysyy siellä taustalla kestosuosikkina, vaikken yhtään aktiivisesti häntä kuuntelekaan.

Elvis - Marilyn - James Dean : menneet suuruudet, nuoruuden ja amerikkalaisuuden ikonit!

Arleena, Lisa Marien kaksi edellistä lasta ovat hänen ensimmäisestä, nuoruuden avioliitostaan erään muusikon kanssa. Michaelin ja Nicholaksen kanssa ei saanut lapsia.

Minusta Lisa Marie näyttää ihanan seesteisen onnelliselta kaksoset sylissään!

Olisipa isoisä-Elvis saanut nähdä kaikki lapsenlapsensa.

lepis kirjoitti...

Elvis oli loppujen lopuksi aika surullinen hahmo, suuruus, jonka elämä meni pieleen. Jotenkin Lisa Marie on sivunnut noita raiteita, mutta onneksi selvinnyt toisille raiteilleen elämässään. Silti hänestäkin tulee surullinen neito mieleen.

Sooloilija kirjoitti...

Lepis, totta tuokin. Koneisto vei. Ja meinasi viedä Lisa Marienkin.

Onkohan hän nyt vihdoinkin nelikymppisenä löytänyt oman tyylinsä elää, toivotaan!
Hän oli pitkään 'vihainen nuori nainen', usein aika vakava, harvoin naurava. Toivotaan, että elämä nyt hymyilee ja lapset tuovat paljon iloa ja naurua elämään! Vaikka hänellä onkin paljon harteillaan, mm. satojen miljoonien (?) dollarien omaisuus ja sen johtaminen..

Halo Efekti kirjoitti...

Kauniita naisia! Olen viime vuosikymmeninä jotenkin ihallut Priscillaa, vaikka kauneutensa puhkesi kukkaan vasta erottuaan Elviksestä, hän ei todellakaan ole mikään herttainen tyhjäpää

Sooloilija kirjoitti...

Halo, totta. Lisa Marie seuraa myös äitinsä jalanjälkiä. Tahtonaisia!

Hane kirjoitti...

Ihana Elvis fiilistely ! Mä olin kanssa aika nuori kun innostuin Elviksen musiikista, eikä mulle sitten muita yhtä suuria "idoleita" tullutkaan...Olen kanssa seurannut Lisa Marien elämää ja olihan hänellä pallo hukassa hetken aikaa (mm. avioliitot Jacksonin ja Gagen kanssa ), mutta toivotaan, että Hän on nyt löytänyt elämänsä miehen. Suloiset kaksoset on ainakin. Kiva seurata saavatko he Elviksen piirteitä ;o)

Una kirjoitti...

Ihana postaus...


*halaus*

MissB kirjoitti...

Oih, Elvis-fani ilmoittautuu!!
Nuoremman lapseni laskettu aika oli 16.8 :)Ei tietenkään syntynyt sinä päivänä, mutta silti.

In The Ghetto on minun lempi biisini koko maailmassa. En kuuntele sitä usein mutta sitäkin enemmän antaumuksella. Tämä versio oli todellakin koskettava.

Hannele kirjoitti...

Noista kaksosista en tiennyt.

Timbuktulaiset kirjoitti...

Hieno, erittäin koskettava versio Ghettosta. Elvistä on kyl' hyllyt täys, mutta tää oli ennen kuulematon.
Kiitos kirjoituksesta.

Sooloilija kirjoitti...

Hei vaan Hane, Una, Miss B., Hannele, Timbuktulaiset:

Tämä In the ghetto-versio on tosiaan vähemmän soitettu..