sunnuntai 9. elokuuta 2009

James Franco - uusi kasvo ja nimi minulle


Se on jännä tunne kun törmää jossain elokuvassa uuteen kasvoon ja nimeen, ja haluaa tietää hänestä heti vähän lisää!

Näin kävi Milk-elokuvan kohdalla, jossa Harvey Milkin suurinta rakkautta esitti James Franco-niminen mies. Muuntautumiskykyinen ja monikasvoinen James Franco on Kalifornian poikia, syntynyt 19.4.1978, ikää siis 31v.


Otin selvää, että hänet on vuonna 2001 palkittu Kultaisella maapallolla roolistaan James Deanina! Ja nyt muistankin, että olen nähnyt hänet siinä roolissa. James Francon kohdalla meriittilista on muutenkin pitkä; monilahjakkuus näyttelee, ohjaa, tuottaa, käsikirjoittaa ja tekee kuvataidetta. Olen yllättynyt.

Tästä lähtien muistan kyllä James Francon nimen ja kasvot. Mielenkiintoinen uusi tuttavuus.
Molemmat kuvat Francosta ovat Milk-elokuvasta. Alemmassa kuvassa Sean Pennin kanssa.

Tässä on linkki James Dean-elokuvaan.

12 kommenttia:

Yaelian kirjoitti...

James Franco on mulle tuttu parista elokuvasta,kuten Nights in Rodanthe ja in the Valley of Elah (en nyt muista noiden leffojen nimiä suomeksi)

Sooloilija kirjoitti...

Yael, muistan Nights in Rodanthe-leffasta vain Richard Geren ja Diane Lanen, en Francoa. Ja tuon In the Valley of Elah on usein ohittanut vuokraamon hyllyssä, koskaan en ole sitä vuokrannut..

Paivi kirjoitti...

Minulla James Franco on alkanut vasta nyt kivuta näyttelijäsuosikeissani ylemmäs. Pitkään hän oli minulle vain Spider-manin Harry ja muutkaan roolisuoritukset kuten Annapolis eivät oikein vakuuttaneet. Hän oli tuolloin nuorempana "liian söpö poika" minun makuun.

Pineapple Expressin huumehuuruinen hörhö ja Milkin Scott puolestaan toivat esille ihan eri sarjassa painivan näyttelijän. Franco on miehistynyt ja aikuistunut, ja nuo roolit saivat hänet ponnahtamaan omalla listallani reilusti ylöspäin.

Kun aikaisemmin Francon nimi levyn kannessa tarkoitti minulle sitä, että yleensä pistin levyn saman tien pois, nyt se on alkanut tarkoittaa päinvastaista. Mielenkiinnolla seuraan miehen uraa!

Sooloilija kirjoitti...

Päivi, mielenkiintoista.
Franco on aloittanut uransa niin aikaisessa vaiheessa, joten nyt kun hän on ylittänyt 30 rajapyykin, alkaa vasta se varsinainen luonne ja näyttelijän 'oma kädenjälki' näkyä.

Minusta hänellä on miellyttävä ääni. Ja tässä Milkissä hän muistutti hyvin paljon Heath Ledgeriä. Jotain samaa näin heissä.

Paivi kirjoitti...

Aivan totta! Usein niistä kauniista kasvoistakin kuoriutuu ihan varteenotettavia esiintyjiä, kun heille tarpeeksi ikää karttuu - esimerkkinä vaikkapa Leo DiCaprio.

Kieltämättä Milkissä tuo Francon tietynlainen "heathledgermäisyys" tuli vastaan.

Ppi kirjoitti...

Aivan outo kaveri mulle, mutta pitääpä tutustua. Pitää muuten kommentoida myös noita tyttäresi ottamia kissakuvia, ne on hienoja! Niin söpöläisiä :)

Sooloilija kirjoitti...

Ppi, tutustumisen arvoinen. Harmi kun sitä James Dean-elokuvaa ei tahdo löytyä mistään, ei kirjastostakaan.

Kiitti kissakuvakehuista, ne ovatkin varsin ihastuttavia..

Paivi kirjoitti...

Tsekkasin tuon James Dean -elokuvan tilannetta ja näyttäisi siltä, että sitä ei ilmeisesti ole julkaistu (vielä?) ollenkaan r2:na. Playltä löysin nimittäin r1-version myynnistä, mutta en r2:sta.

Jospa se jossain vaiheessa Euroopankin markkinoille tulisi. Voisi olla nimittäin ihan kiva tsekata :)

Anonyymi kirjoitti...

Franco on ihan loistava Pineapple Expressissa! Samoin mies on tuttu minulle Spiderman-leffoista ja myös James Deanina ;O) Ihanaa että tykästyit tähän nuoreen mieheen sillä hänellä on yllättävää charmia..

Sooloilija kirjoitti...

Päivi, traileria kun katsoin niin se näytti tutulta, varmaan siis tv:stä tullut tämä James Dean.

Mikaela, Pineapplea en ole nähnyt..Voisikin jossain vaiheessa tutustua.
Yllättävä charmi on hyvä sanapari.

Anonyymi kirjoitti...

vuonna 99 tuli sarja Freaks and Geeks, jossa James Franco näyttelee Daniel Desario roolissa.

Sooloilija kirjoitti...

Anonyymi, juu muistelin, että sellainen sarja oli jossain vaiheessa..Mutta en muista katsoneeni. Franco on ollut siihen aikaan 21-vuotias..